שקשקו אותה: שקשוקה ים תיכונית של שבת בבוקר

מתכון מושלם של שי לי ליפא שלא תוכלו להפסיק לנשנש - בגרסה משודרגת עם פלפלים צבעוניים, זיתי קלמטה וגבינת פטה מלוחה
6-4 מנות | 30 דקות | קל | כשר | צמחוני
החומרים
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
1/2 כפית כמון
6 פלפלים חתוכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ (מומלץ בשני צבעים)
1 קופסה קטנה (400 גרם) קוביות עגבניות משומרות
8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
6 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
1/2 גרם (1/2 קובייה) גבינה מלוחה (בולגרית או פטה) מפוררת גס
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים קוביות פלפלים ומקפיצים כ-5 דקות עד שמתחילים להתרכך.
2. מוסיפים עגבניות וזיתים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שהפלפלים רכים.
3. יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל גבינה ומגישים.