מתכון ממכר: קריספי זוקיני שמקפיץ כל ארוחה

קריספי זוקיני של שף יוגב ירוס | צילום: שני בריל
קריספי זוקיני של שף יוגב ירוס | צילום: שני בריל

אזהרת התמכרות: מנת פתיחה זריזה, פשוטה וטעימה - קריפסי זוקיני בשרני ופריך של השף יוגב ירוס שישדרג כל ארוחה. כולל הצעת הגשה

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 20 דקות | קל | כשר | טבעוני

לתוצאה פריכה, בשרנית וממכרת מומלץ להשתמש בזוקיני או קישואים קטנים ומוצקים, בבירה קרה מאוד ובשמן חם (כ–170 מעלות). אל תוותרו על קליפת לימון או ליים בהגשה – זה מקליל ומקפיץ את הטעמים.

החומרים

שמן לטיגון עמוק
5 זוקיני קטנים חתוכים גס
לבלילת הבירה
1/2 כוס קמח תופח
1/4 כוס קורנפלור
קורט מלח
3/4 כוס בירה בהירה קרה
להגשה
מלח
קליפה מגוררת מ־1 לימון

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

מכינים את בלילת הבירה
2. מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ומלח. מוסיפים בירה וטורפים היטב לקבלת תערובת במרקם בלילת פנקייק.

3. טובלים חתיכות זוקיני בבלילה ומטגנים כחצי דקה להזהבה בסבבים של שלוש־ארבע חתיכות (אם הזוקיני שוקעים מיד לתחתית הסיר, מזיזים אותם בעדינות עם מזלג עד שהבלילה מתייצבת). מעבירים את הזוקיני לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4. מניחים את הזוקיני בצלחת הגשה, ממליחים מעט, מפזרים קליפת לימון מגוררת ומגישים מיד למרכז השולחן.

למתכונים נוספים עם זוקיני היכנסי לאתר "השולחן"