קירוב לביבות: מתכון מנצח לקציצות קינואה וירקות

קציצות קינואה וירקות | צילום: דניה ויינר, סגנון: דלית רוסו
קציצות קינואה וירקות | צילום: דניה ויינר, סגנון: דלית רוסו

מתכון מוצלח, קליל וטעים בטירוף של שי לי ליפא לקציצות צמחוניות, דחוסות ופריכות שכיף לנשנש עם רוטב אסייתי חמוץ-מתוק

88 שיתופים | 132 צפיות

20 קציצות | 40 דקות | קל | כשר | ללא גלוטן

רוטב טבילה אסיאתי (מתאים גם ללביבות תירס, נודלס וגיוזה):

מערבבים 1/4 כוס חומץ אורז, 1/3 כוס רוטב סויה (ללא גלוטן), כף מירין (ללא גלוטן), כף שמן שומשום, כף רוטב צ'ילי מתוק, כפית ג'ינג'ר מגורר, שן שום קצוצה ואם רוצים – פלפל חריף פרוס דק. אפשר להכפיל כמויות. הרוטב נשמר היטב במקרר.

החומרים

1 כוס קינואה שטופה ומסוננת היטב
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גזר מגורר גס
1 זוקיני מגורר גס וסחוט היטב
4 ביצים טרופות
1/3 כוס קמח אורז
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
לטיגון
1/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

1. יוצקים ½1 כוסות מים לסיר, מוסיפים קינואה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים.

2. יוצרים מהתערובת 20 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו) בידיים לחות.

3. מחממים מחבת טפלון גדולה עם שמן קנולה על להבה בינונית ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים חם או בטמפ’ החדר.

למתכונים נוספים עם קינואה היכנסי לאתר "השולחן"