מהמטבח של סבתא: קציצות בשר ברוטב חמוץ צהוב

עיקרית מושלמת לארוחת שישי: קציצות בשר ביתיות ועסיסיות שמתבשלות ברוטב של סלרי, לימון וכורכום - מתכון נצחי וחגיגי שעובר מדור לדור בספרי מתכונים משפחתיים שנכתבו בכתב יד
4 מנות | 50 דקות + שעה קירור | קל | כשר | בשר
אבישג: "יום הצילומים נערך ביום האזכרה של סבתא שלי, והרגשתי שאני רוצה להקדיש לה את המנה. הרוטב הזה של סלרי, לימון וכורכום הוא הרוטב החגיגי שלה, שהיה מתלווה בפסח וראש השנה למנת לוקוס או מוח. בניגוד לקציצות של סבתא, ציפיתי את שלי בפירורי לחם בדומה לשניצל, גם כדי לייצר חוויה נוספת של בית, וגם כדי לשמור על עסיסיות הקציצות".
החומרים
לקציצות
500 גרם בשר טחון
2 פרוסות לחם לבן ללא קרום
1 בצל בינוני
1 כפית כמון
1 ביצה גדולה
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
לציפוי
שמן לטיגון חצי עמוק
2 ביצים גדולות טרופות
150 גרם (½2 כוסות) פירורי לחם
לרוטב
2 כפות שמן זית
5 שיני שום פרוסות
10 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
1 פלפל צ'ילי ירוק שלם
½1 כפיות מלח או לפי הטעם
1 כפית כורכום
מיץ וקליפה מגוררת מ־3 לימונים
מים לכיסוי
1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1. מניחים את הבשר בקערה. מרטיבים את הלחם במים, סוחטים ומעבירים לקערת מעבד מזון. מוסיפים בצל, כמון, ביצה, מלח ופלפל וטוחנים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה עם הבשר ולשים חמש דקות לתערובת אחידה ודביקה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה (עד לילה). יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני (כ־50 גרם האחת).
2. מחממים בסיר סוטאז' שמן לטיגון חצי עמוק. מצפים את הקציצות בביצים טרופות ופירורי לחם, כמו שניצל, ומטגנים כשלוש דקות מכל צד להזהבה קלה (הקציצות לא אמורות להיות עשויות עד הסוף בשלב זה). מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג.
מכינים את הרוטב
3. מחממים שמן זית במחבת ומאדים שום, סלרי וצ'ילי כעשר דקות לריכוך הסלרי. מוסיפים מלח, כורכום, מיץ וקליפת לימון מגוררת ומערבבים. מוסיפים את הקציצות, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי חצי שעה, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם והקציצות עשויות היטב (אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף תוך כדי בישול עוד מים רותחים). מוסיפים פטרוזיליה וממשיכים לבשל כחמש דקות נוספות.