טעם של עוד: מתכון לקובה מטוגנת בלי גלוטן

קובה בורגול פריכה של אורלי פלאי־ברונשטיין | צילום: דן פרץ,  סטיילינג: עמית פרבר
קובה בורגול פריכה של אורלי פלאי־ברונשטיין | צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר

הגרסה הזו לקובה ראויה להתעלות מעל ההגדרה של תחליף ולהפוך לז’אנר קובה עצמאי עם מעטפת פריכה של פולנטה, קמח אורז מלא וקמח קינואה

88 שיתופים | 132 צפיות

18 יחידות | 45 דקות | קל | כשר | ללא גלוטן

רק דמיינו מעטפת פריכה של פולנטה, קמח אורז מלא וקמח קינואה.

החומרים

למעטפת
1.5 כוסות קינואה
3 כפיות מלח
3 כפות שמן קנולה
1 כוס קמח אורז מלא
1 כוס קמח תירס
1 ביצה
1/2 כפית כורכום
למלית
3 כפות שמן קנולה
250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית קינמון
לטיגון
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

מכינים את הקינואה
1. מבשלים קינואה בסיר עם מים רותחים ושתי כפיות מלח (כמו פסטה) במשך 5 דקות ללא מכסה. מסננים, מוסיפים שמן ומערבבים. מניחים במסננת עד שהקינואה בטמפ’ החדר

בינתיים מכינים את המלית
2. מחממים שמן במחבת גדולה. מטגנים בשר ובצל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות עד השחמה. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים. מוסיפים 3/4-1/2 כוס מים עד לקבלת עיסה אחידה.

מכינים את המעטפת
3. מערבבים את הקינואה עם כפית המלח הנותרת ויתר חומרי המעטפת בקערה גדולה. מוסיפים בהדרגה מים (עד 1 כוס) ולשים עד שנוצר בצק אחיד. לשים דקה על משטח עבודה. מחלקים את התערובת ל 18 כדורים.

ממלאים ומטגנים
4. מרטיבים מעט את הידיים. מהדקים כל כדור כמה פעמים בכף היד ומעצבים לצורת ביצה. יוצרים גומה במרכז וממלאים במלית הבשר. סוגרים ומהדקים היטב. מעבירים את הקובות להקפאה ל-15 דקות לייצוב.

5. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה ומטגנים את הקובות בסבבים עד הזהבה.

למתכונים נוספים ללא גלוטן היכנסי לאתר "השולחן"