טעם של עוד: פילה בקר עם קרם חצילים ופלפלים חריפים

פילה בקר עם קרם חצילים וסלסת פלפלים חריפים של שף אבי כהן | צילום: בן יוסטר
פילה בקר עם קרם חצילים וסלסת פלפלים חריפים של שף אבי כהן | צילום: בן יוסטר

מתכון להיט של השף אבי כהן: מנה בשרית, עשירה וצבעונית של פילה בקר חתוך לקוביות גדולות עם מוס חצילים וסלסלת פלפלים חריפים

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 50 דקות | קל | כשר | בשר

את הסלסה יש להכין כשעה מראש.

החומרים

300 גרם פילה בקר חתוך לקוביות גדולות (25 גרם לקובייה)
שמן זית
מלח ופלפל שחור
לסלסת הפלפליפ
1 כף צ'ילי אדום חריף קצוץ
1 כף פלפל ירוק חריף קצוץ
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1/4 כםית פפריקה מתוקה
1/2 כםית פטרוזיליה קצוצה
לקרם החצילים
1 חציל גדול
1 שן שום
5 עלי אורגנו טריים
1/4 כפית מלח
1/2 כף מיץ לימון
1 כף שקדים לבנים קלויים
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

לסלסה
1. קוצצים צ'ילי אדום ופלפל ירוק ומנקים מגרעינים ומערבבים את כל המרכיבים יחד לפחות שעה לפני ההגשה.

לקרם החצילים
2. קולים את החציל בתנור ב-230 מעלות או צולים בגריל. מניחים אותו על מסננת ומתחתיה צלחת לקירור.

3. מקלפים את החציל בידיים ושומרים את הנוזל שניגר ממנו. מוציאים את "בשר" החציל, טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר (מלבד השמן) ומזליפים שמן בעדינות לקבלת מרקם חלק ואוורירי.

לפילה הבקר
4. מתבלים את קוביות הפילה בשמן זית, מלח ופלפל שחור ולאחר מכן צורבים אותן היטב במחבת מכל הכיוונים.

להגשה
5. מורחים קרם החצילים בתחתית הצלחת, מניחים מעליו את קוביות פילה הבקר ומעל הכל מפזרים סלסת פלפלים.

למתכוני בשר נוספים היכנסי לאתר "השולחן"