ארוחת שישי מפוארת: עוף צלוי ממולא באורז ובהפתעות

עופות צלויים ממולאים באורז, כבדים, ערמונים ופירות מיובשים של קייטרינג Atelier | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אורי שביט
עופות צלויים ממולאים באורז, כבדים, ערמונים ופירות מיובשים של קייטרינג Atelier | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אורי שביט

מנה מפוארת עם המון הפתעות, שמזכירה לנו משתה ערבי מימי הביניים - האורז ביחד עם כל הדברים הטובים משמש הן למילוי העוף והן להגשה מסביב

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | כשעתיים | קל | כשר | עוף

האורז עם כל הדברים הטובים משמש הן למילוי העוף והן להגשה מסביב.

החומרים

2 עופות (או 5 עופיונים) מרוקנים מעצמות
למלית (שמוגשת גם מסביב):
400 גרם כבדי עוף חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות
שמן זית לטיגון
מלח
פלפל שחור גרוס
2 בצלים חתוכים לקוביות
8 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
6 שיני שום קצוצות
6 כפות תערובת פירות מיובשים (חמוציות, צימוקים) ושקדים או רק סוג אחד.
300 גרם ערמונים קלופים בוואקום, חצויים
1 כף עלי מרווה קצוצים
1 כף עלי תימין קצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כוסות אורז בסמטי מבושל
2 חופנים קרוטונים (תוצרת בית או קנויים)
240 מ“ל (1 כוס) ציר עוף
1/3 כוס עדשים שחורות
להברשת העוף
מיץ לימון סחוט מלימון אחד
3 כפות שמן זית
1/2 כף דבש
1/2 כף פפריקה מתוקה
מלח גס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

מכינים את המלית
2. מתבלים בטטות בשמן זית, מלח ופלפל ואופים 10 דקות לריכוך.

3. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים את קוביות הכבדים כ-3 דקות. מעבירים לקערה גדולה עם הבטטות.

4. מטגנים באותה מחבת קוביות בצל עד הזהבה קלה. מוסיפים סלרי, גזר ושום ומטגנים עד הזהבה קלה. מעבירים לקערה עם הכבדים והבטטות ומצננים.

5. מוסיפים לקערה את תערובת החמוציות, ערמונים ועשבי תיבול. מתבלים במלח ופלפל.

6. מניחים בקערה נוספת 1/3 מכמות האורז ומוסיפים מחצית מתערובת הכבדים. מוסיפים קרוטונים וציר ומתבלים במלח ובפלפל.

ממלאים ואופים
7. ממלאים את העופות במלית (את יתר המלית שומרים להמשך) וקושרים את הרגליים בעזרת חוט.

8. מחממים תנור ל-180 מעלות.

9. מערבבים את חומרי תערובת ההברשה ומושחים את העופות.

10. צולים 55-45 דקות עד שהעופות מזהיבים.

מכינים את תוספת האורז
11. מבשלים עדשים במים רותחים למרקם אל דנטה (כ-20 דקות), מסננים ומעבירים לתבנית יחד עם האורז שנותר ויתר המלית. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

בהגשה
12. מניחים את האורז במרכז צלחת הגשה גדולה ומרטיבים אותו במיצי הצלייה של העוף. מניחים עליו את העופות.

למתכוני עוף נוספים היכנסי לאתר "השולחן"