עשו זאת בעצמכן: מתכון למלפפונים החמוצים הכי טעימים שתכינו בחיים

שתי צנצנות זכוכית, מלאות בירוק חי, שום עוקצני ופלפל אדום מפתה, ניצבות על השיש - פרי מלאכת יד של החמצה ביתית. אם גם אתן חולמות להכין חמוצים בעצמכן - הנה המתכון המלא והוא הרבה יותר פשוט ממה שחשבתן
הקיץ כבר כאן, ואין כמו חמוצים טובים כדי להפוך כל סנדוויץ' לנשנוש ממכר. וכשהם תוצרת בית – עם שמיר טרי, שום עוקצני ופלפל שמתחבא בין השכבות – זה בכלל ליגה אחרת. המתכון הזה קל, כיפי, ולא פחות חשוב: יספק לכן צנצנות מלאות בפריכות, בריח של בית, וגם מראה מהמם על השיש. אז מוכנות להתאהב מחדש במלפפון? כל השלבים ממש כאן.
>> פיתה טחינה במיקרו ב-2 דקות: מתכון גאוני ומפתיע בטירוף
מצרכים לשתי צנצנות זכוכית בנפח 1 ליטר:
-
2 חבילות של מיני מלפפונים (שטופים היטב)
-
1 צרור שמיר (רק העלים, גבעולים עבים – בחוץ)
-
6–8 שיני שום (חצויות או שלמות, לא פרוסות)
-
1 פלפל חריף אדום (פרוס) – לגרסה לא חרפרפה פשוט מוותרות עליהם
-
6 כוסות מים
-
6 כפות שטוחות מלח גס (לא מלח שולחן!)
- אופציונלי: כף חומץ לבן לכל צנצנת – מוסיף טעם ומאיץ את תהליך ההחמצה
אופן ההכנה:
-
עיקור הצנצנות: שוטפות היטב עם סבון, שופכות לתוכן מים רותחים, ממתינות 2–3 דקות ושופכות. נותנות להן להתקרר לחלוטין.
-
הכנת תמיסת המלח: ממיסות 6 כפות מלח גס ב־6 כוסות מים רותחים, מערבבות היטב ומקררות לטמפרטורת החדר.
-
הרכבת השכבות: מניחות בתחתית כל צנצנת שכבת שמיר, שום ופלפל. מעליהן – שכבת מלפפונים. חוזרות שוב לפי הצורך ודוחסות בעדינות.
-
מזיגת התמיסה: שופכות את התמיסה הקרירה עד שכל המלפפונים מכוסים.
-
סוגרות היטב ומניחות בצד, בטמפ’ החדר, במקום מוצל, למשך כשלושה ימים.
-
בודקות טעם ואם יש תסיסה קלה (בועות או ריח חמצמץ) – זה סימן טוב. כשזה מוכן, מעבירות למקרר.
טיפ בטיחות: נגעתן בפלפל חריף? אז לא נוגעות בעיניים ולא בפה! שוטפות ידיים מיד עם סבון.