אוצר מהתנור: מאפה פסטה ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן

מאפה פיצ’י הוא למעשה פסטה נהדרת בעלת מרקם בשרני ודומיננטי במעטפת של רוטב עשיר וסמיך - כל מה שהילדים וההורים שלהם אוהבים
3-2 מנות | 30 דקות | קל | לא כשר | מתכונים לילדים
כאן הלכתי על בולונז קלאסי והוספתי גם המון מוצרלה, שאחרי אפייה קצרה בתנור ניתכת לחוטים של עונג. להכנת המתכון מומלץ להכין קודם בצק פסטה בסיסי או להשתמש בפסטה קנויה ולבשל לפי הוראות היצרן.
החומרים
פסטה פיצ'י או פסטה מבצק פסטה בסיסי (ראו לינק למתכון למעלה)
לקימוח
קמח
קמח סמולינה
לרוטב
1/3 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 גזר מגורר גס
3 גבעולי סלרי קצוצים
200 גרם בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות רסק עגבניות
2 קופסאות (800 גרם) שימורי עגבניות שלמות (רצוי מתוצרת איטלקית)
עלים מצרור בזיליקום
2 גבינת מוצרלה רכה קרועה גס
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
מכינים בצק פסטה
1. מתכון לבצק פסטה של פעם
מכינים את הרוטב
2. מחממים סיר כבד ורחב שמתאים גם לתנור (למשל סוטאז’) עם שמן זית ומטגנים בצל, גזר וסלרי 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל שקוף והירקות מתרככים. מוסיפים בשר ומטגנים 5 דקות עד שצבעו משתנה לאפור והנוזלים מתאדים. תוך כדי הטיגון מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ. מתבלים במלח ופלפל.
3. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים עגבניות משומרות, מתבלים שוב במלח ומערבבים-מרסקים את העגבניות בעזרת כף עץ. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה עד שהרוטב מוכן. מערבבים מדי פעם. שומרים חם.
מכינים את הפיצ’י
4. משטחים את הבצק בידיים או עם מערוך על משטח מקומח בקמח רגיל ליריעה בעובי 2 ס”מ ופורסים לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס”מ. מגלגלים את רצועות הבצק לאטריות ארוכות ודקות ומקמחים במעט קמח סמולינה.
5. מחממים תנור ל-220 מעלות.
6. מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול ומבשלים את אטריות הפיצ’י 3 דקות עד שהן מבושלות אך עדיין מעט נגיסות. מוציאים את האטריות ומעבירים ישר לרוטב יחד עם 3 כפות ממי הבישול. מערבבים היטב, מפזרים קרעי מוצרלה, עלי בזיליקום ופרמזן.
7. מכניסים את הסיר לתנור ל-10 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מגישים חם.