בכל צבעי הקשת: מתכון ללביבות צבעוניות שישמחו כל שולחן

תערובת לביבות ססגוניות של פאולין שובל | צילום: איל גרניט
תערובת לביבות ססגוניות של פאולין שובל | צילום: איל גרניט

לא רק תפוחי אדמה, כל סוגי ירקות השורש טובים להכנת לביבות: בטטה, סלק, קישוא, לפת, ארטישוק ירושלמי וגזר. רק טיפ קטן, את הסלק השאירו לסוף

88 שיתופים | 132 צפיות

25-30 לביבות | שעה | קל | כשר | צמחוני

החומרים

ללביבות שורשים לבנות
1 ק"ג תפוחי אדמה
3-4 ארטישוקים ירושלמיים
1 קישוא גדול
1 בצל לבן בינוני
4 כפות קמח תפוחי אדמה
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 ביצים
1 כף סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
ללביבות שורשים כתומות
3-4 בטטות בינוניות
4 גזרים
1 תפוח עץ אדום
1 ביצה
1 כפית כורכום
4 כפות קמח תפוחי אדמה
1/2 שקית אבקת אפייה
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
ללביבות שורשים סגולות
4 סלקים
2 גזרים סגולים
3 בטטות סגולות
1 שקית עלי תרד קצוצים
1 ביצה
4 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כפית כמון
1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
1/2 שקית אבקת אפייה
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1. קולפים את כל הירקות. מגררים בנפרד את הירקות ללביבות השונות בפומפייה גסה ומסדרים בקערות לפי צבעים: מתחילים מהלבנים, ממשיכים עם הכתומים ומסיימים עם הסגולים.

2. את תפוחי האדמה המגוררים שמים לתוך מסננת עם קערה בתחתית וסוחטים על מנת להוציא נוזלים. שופכים את הנוזלים המנוקזים אך מחזירים את העמילן שבתחתית, ומעבירים לקערה יבשה.

3. לכל קערה מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים מעט קמח תפוחי אדמה.

לטיגון
4. מחממים שמן בעומק 2-3 ס"מ במחבת על אש גבוהה, בודקים שהשמן חם דיו ומנמיכים את האש לבינונית. באמצעות כף יוצרים כדור לביבה בגודל בינוני – מגלגלים מעט את התערובת על דפנות הקערה על מנת ליצור קציצה חלקה. מניחים את הקציצה לתוך השמן החם, מכסים במכסה ומטגנים עד שהלביבות מקבלות צבע חום-קרמל בקצוות. מסירים את המכסה, הופכים את הלביבות וממשיכים בטיגון עד להזהבה מלאה.

5. מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג.

6. הצעות הגשה: מגישים עם אגוזים וענבים. למנה חלבית ניתן להגיש עם גבינה כחולה.

למתכונים נוספים לחנוכה היכנסי לאתר "השולחן"