בהשראת מנת הגמר של "מאסטר שף": טארט לימון ובזיליקום

מיכל אפשטיין, זוכת עונת החלומות של "מאסטר שף", עשתה לנו חשק לטארט לימון עם טוויסט - המתכון הזה בלי מרנג, אלא רק עם שכבת קרם לימונית עדינה ובזיליקום
8-6 מנות | שעה | כשר | קינוחים | קל
לתבנית בקוטר 18 ס"מ
החומרים
לבצק פריך
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
200 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
1/2 מקל וניל (רק הגרגירים)
180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
לקרם לימון ובזיליקום
200 מ"ל מיץ לימון (3/4 כוס + כף)
160 גרם סוכר (3/4 כוס + כף)
4 ביצים גדולות (L)
180 גרם חמאה חתוכה לקוביות
נפאז' (זיגוג מבריק – להשיג בחנויות מתמחות, לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1. מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, גרגירי וניל וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
2. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 22 ס"מ ומרפדים בו את התבנית והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ומקפיאים לכחצי שעה.
3. מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים על בסיס הבצק נייר אפייה ומשקולת (חומוס או שעועית) ואופים כ־20 דקות. מסירים את נייר האפייה והמשקולת ואופים כ־10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
מכינים את הקרם
4. מערבבים בקלחת לימון וסוכר, מוסיפים ביצים, קליפת ליים ועלי בזיליקום ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה עד להסמכת התערובת. מסירים מהאש, מסננים ומוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי ערבול בבלנדר מוט.
5. יוצקים את הקרם על בסיס הטארט, מגררים מעל מעט ליים ומקררים היטב. אפשר לצפות את הטארט בנפאז' קר.