טעמים מכל העולם בסיר אחד: מתכון לגולאש קיבוץ גלויות

מנה חורפית ומנחמת עם סיפור: בבניין אחד מרובה דיירים כל אחת ואחד הביא את הסיפור האישי לגולאש ביתי - אימא שלי הקשיבה בשקט לכולם ויצרה את הגולאש המשולם
8 מנות | שעה וחצי | קל | כשר | בשר
החומרים
1 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות
5-4 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 פלפל אדום (לא חריף) קצוץ
1 גזר קלוף וקצוץ
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית זרעי כוסברה טריים כתושים
1/2 כפית קימל טחון
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 קופסה (800 גרם) עגבניות שלמות משומרות קלופות (לא חובה)
1 כפית אריסה (לא חובה)
1 כף גדושה רסק עגבניות
4 כוסות מים או ציר עוף
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לשניים
להגשה
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר כבד ומטגנים בצל להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים קוביות בשר ומטגנים לשינוי צבע. מוסיפים פפריקה ומטגנים להשחמה. מוסיפים פלפל אדום וגזר ומטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים פלפל שחור, כוסברה, קימל, סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים עגבניות קלופות, עריסה ורסק עגבניות ומבשלים כ- 10 דקות נוספות על להבה נמוכה.
3. יוצקים מים או ציר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה תוך כדי שמירה על בעבוע בינוני-קל. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים כ-30 דקות נוספות עד לריכוך מלא של הבשר ותפוחי האדמה. אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך.
4. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.