המתכון לולנטיין המושלם
אם תשאלו אותנו - תמיד נעדיף ולנטיין אינטימי וביתי מאשר לחגוג אהבה עם עוד עשרות זרים. כדי שלא תרגישו מוזנחים ארגנו לכם תפריט ספיישל לולנטיין שיעשה לכם יום רומנטי מתוק
במקום לחגוג את ולנטיין במסעדה המונית קחו את הבוקר לעצמכם והכינו יחד בראנץ' מושלם, חורפי וקצת אחר. שיר הלפרן, יזמית ובעלים של שוק האיכרים ושוק הנמל בנמל תל אביב, מרכיבה תפריט שמתחיל בירקות ופירות עונתיים ונגמר במאפים מושלמים
לעוד מתכונים של מאפים מפנקים
מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין
בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים
לחם יוגורט וחומץ
סלט חסת סלנובה עם גבינה כחולה ורוטב טרגון
החומרים ל-4-6 מנות | קל | חלבי
2 חסות סלנובה מפורקות לעלים
1 שומר פרוס דק
1 קולורבי פרוס דק
1/2 פומלה מופרדת לבקבוקים
1000 גרם גבינה כחולה מפוררת
לרוטב
10 עלי טרגון קצוצים
2 כפות מיונז
1/4 כוס שמן זית
מיץ סחוט מ־1/22 לימון
אופן ההכנה
1. מניחים את מרכיבי הסלט בקערת הגשה גדולה לפי הסדר שבו הם מופיעים.
2. מערבבים את מרכיבי הרוטב במטרפה עד קבלת רוטב חלק.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.
רוטב הטרגון הוא רוטב של רמאים – קל מאוד להכנה ומספק טעם שמנתי ועשיר. החוכמה היאא להשתמש במיונז איכותי ולפתוח אותו עם לימון ושמן זית, עד קבלת מרקם קטיפתי
ביצים רכות עם מקלות בצק עלים עטופים בפרושוטו
החומרים ל- 4 מנות | קל | לא כשר
4 ביצים
4 מקלות בצק עלים
פרוסות פרושוטו או נקניק אחר
חופן עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מכינים ביצים רכות: מרתיחים את הביצים בסיר עם מים, מקטינים את האש לבינונית ומבשלים במשך 4 דקות.
2. מעבירים מיד לכלי של ביצים רכות.
3. עוטפים את מקלות הבצק בפרושוטו.
4. פותחים את הביצים ומעטרים בעירית, מלח ופלפל.
5. טובלים את המקלות בביצים ואוכלים.
ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס
החומרים ל-4־6 מנות | קל | חלבי
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 ביצים
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
1 לחם בריוש, חלה (יכולה להיות בת יום־יומיים) או לחם לבן אחר פרוס
2 זוקיני ירוק מגורר גרגירים מ־3 קלחי תירס מתוק
150 גרם גבינה מגוררת (פרמזן, אמנטל, קשקבל או פטה, או תערובת)
אופן ההכנה
1. טורפים את השמנת, החלב, הביצים והשום ומתבלים במלח ופלפל.
2. משרים את פרוסות הלחם בתערובת הביצים בתבנית אפייה משומנת כך שהן מכוסות לגמרי. המינימום הוא כשעה לפני האפייה, ואפשר להשאיר אותן בבלילה במשך לילה במקרר.
3. מפזרים על הלחם את הזוקיני, התירס והגבינה. אפשר "לדחוף" אותם לתוך הלחם.
4. מתבלים בעוד פלפל ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהמאפה משחים.
תירס מתוק (כמו זן גילי) אפשר לאכול חי בלי בעיה. באפייה קצרה כמו זו הוא יוצא מתקתק ומתפצפץ ומוסיף עוד מרקם למנה הנימוחה.
סטייל כפרי בניחוח אייטיז: גבינות בשמן זית, צ'ילי ותבלינים
1. קחו גבינות עזים או כבשים והניחו בצנצנת עם שמן זית ותערובת תבלינים.
2. השאירו על השיש לספוג טעמים.
התוצאה תקשט כל בראנץ' ובשמן המתובל שיישאר תוכלו להשתמש לכל מטרה
אופציה 1
גבינת עזים בושה
פלפל צ'ילי ירוק שלם
חופן זרעי כוסברה
ענפי רוזמרין
שיני שום
שמן זית לכיסוי
אופציה 2
גבינת פטה כבשים חתוכה לקוביות
חופן פלפל ארבע העונות
זרעי שומר
ענפי תימין
פלפל צ'ילי אדום
שמן זית לכיסוי
קלפוטי תותים ואוכמניות
החומרים ל-תבנית בקוטר 24 ס"מ | קל | חלבי
חמאה לשימון
1 ק"ג תותים שטופים וחצויים
1 קופסה אוכמניות
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח תופח
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים את הפירות במרכזה.
2. טורפים את השמנת, הביצים, הסוכר והווניל עד קבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע.
4. יוצקים את התערובת על הפירות עד 3/4 כיסוי. אפשר להוסיף עוד קצת פירות מעל.
5. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהתערובת יציבה אך לחה.
6. מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד, אפשר לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל.
צילום גל בן זאב | סטיילינג אינה גוטמן