שחומה, לוהטת ומקורמלת: מתכון לבטטה מדורה

בטטה מדורה של גולן ישראלי | צילום: דניאל לילה
בטטה מדורה של גולן ישראלי | צילום: דניאל לילה

מתכון קל ופשוט עם שני מצרכים בלבד: המגע בין הבטטה למלח הלוהט גורם לה לעטות מעטפת שחומה ופריכה ולפתח טעמים קרמליים - הכי מנחם וטעים שיש

88 שיתופים | 132 צפיות

10 מנות | 40 דקות | קל מאוד | כשר | בטטה

החומרים

10 בטטות בגודל בינוני
1 ק"ג מלח גס
להגשה
4-3 גביעים שמנת חמוצה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית אפייה במלח גס.

2. שוטפים את הבטטות, מייבשים אותן ומניחים על המלח הגס.

3. אופים כשעה עד שהבטטות רכות ונוצרים פיצוצים שחורים בקליפה. מוציאים מהתנור ומייד קולפים ידנית. פורסים ומגישים לצד שמנת חמוצה (מי שההתעסקות עם הבטטות הלוהטות קשה לו, יכול פשוט להשאיר את הקליפה ולהגיש את הבטטות חצויות עם כפית).

למתכונים נוספים לל"ג בעומר היכנסי לאתר "השולחן"