שוקו-שוקו: מתכון לארטיק ביתי קל להכנה שרק נראה מושחת

מתכון קל ומהיר לארטיק שוקולד שכולו נוסטלגיה עם טוויסט עכשווי - טבעי, פשוט, מזין וטעים ברמות שהילדים יחסלו. בקיצור, כדאי להצטייד באספקה שתחזיק לפחות עד סוף הקיץ
יש משהו בארטיק שוקולד שמחזיר אותנו ישר לילדות, אבל הגרסה הזו לגמרי שייכת לשנת 2025: טבעית, פשוטה, מזינה, ובעיקר, טעימה ברמות. הטיקטוקרית הפופולרית fitfoodieselma@ שיתפה את המתכון המושלם לארטיק שוקו-שוקו ביתי שנראה כמו פינוק מושחת מהסופר, אבל בפועל מורכב ממרכיבים שאנחנו שמחות להכניס לגוף. בקיצור, מתכון מושלם לקיץ, בלי רגשות אשם באפס מאמץ, והרווח כולו של הילדים.
>> סניקרס תמרים ביתי: מתכון לקינוח הקיץ המושלם
המצרכים (לכ-5 ארטיקים)
2 בננות בשלות (קפואות)
2 כפות אבקת קקאו
1 כף חמאת בוטנים טבעית (או טחינה למי שאוהבת)
חצי כוס יוגורט (יווני, סויה, שקדים – מה שזורם)
ממתיק לפי הטעם (כמו סירופ מייפל, דבש או סטיביה)
שוקולד מריר 70% לפחות, להמסה (לציפוי)
קוקוס/פיסטוקים/שקדים/סוכריות צבעוניות לקישוט (לא חובה, אבל עושה את זה)
אופן ההכנה
1. טוחנות בבלנדר את הבננות, הקקאו, חמאת הבוטנים, היוגורט והממתיק, עד שמתקבלת תערובת חלקה ושוקולדית.
2. מוזגות את התערובת לתבנית ארטיקים ומכניסות למקפיא למשך כ-4 שעות לפחות (רצוי ללילה).
3. כשרוצות להגיש. ממיסות שוקולד מריר בקערה.
4. טובלות כל ארטיק קפוא בשוקולד המומס ומיד מקשטות במה שמתחשק (הוא מתקשה תוך שניות!).
5. מחייכות באושר, טועמות, ומתפעלות: איך זה גם בריא וגם כל כך טעים?