משהו מתוק ואגוזי: טארט פקאן טבעוני של "האחים"

הפאי הזה קיים כבר הרבה שנים בתפריט של "האחים" ואי אפשר לנחש שהוא טבעוני - יש בו נוכחות מורגשת של אגוזי פקאן והמתיקות שלו מאוזנת בזכות קורט המלח
תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ | שעה ורבע | קל | כשר | טבעוני
את הטארט הזה פיתחה טינה מרטינוב, הקונדיטורית הראשונה של האחים. הוא קיים כבר הרבה שנים בתפריט של האחים, ואף אחד אף פעם לא מנחש שהוא טבעוני. יש בו נוכחות מורגשת של אגוזי פקאן, והמתיקות שלו מאוזנת בזכות הוספת מלח.
שימו לב: הטארט דורש שעה השהיה ושעתיים הקפאה.
החומרים
לקלתית
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס אך לא חם
20 מ"ל (½1 כפות) מים קרים
למלית פקאן
160 מ"ל (2/3 כוס) שמן קוקוס
250 גרם (¼1 כוסות) סוכר חום בהיר
120 מ"ל (1/2 כוס) סירופ מייפל
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב סויה
11 גרם (½1 כפיות) מלח
450 גרם (4 כוסות) אגוזי פקאן קלויים וחתוכים גס
להגשה
גלידה או סורבה קוקוס
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית
1. מערבבים בקערה קמח, קורנפלור, אבקת סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים שמן קוקוס ומים ומערבבים מעט לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לשעה.
2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי ארבעה־חמישה מ"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדופן ליצירת זווית של 90 מעלות. חותכים את הקצוות המיותרים, דוקרים את התחתית בעזרת מזלג ומקפיאים לשעתיים לפחות.
3. מחממים תנור ל־160 מעלות במצב טורבו.
4. מניחים נייר אפייה מקומט על הקלתית וממלאים אותה בקטניות יבשות או משקולת אחרת. אופים 40 דקות, מסירים את נייר האפייה עם המשקולת וממשיכים לאפות כעשר דקות נוספות להזהבה קלה. לא מכבים את התנור.
מכינים את המלית
5. מבשלים בסיר קטן תוך כדי טריפה שמן קוקוס, סוכר חום, סירופ מייפל, חלב סויה ומלח (לא לוותר!) שתיים־שלוש דקות לתערובת אחידה וסמיכה מעט. מכבים את הלהבה, מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים היטב לכיסוי מלא.
6. יוצקים את המלית מעל הקלתית ומיישרים.
7. אופים כ־20 דקות נוספות, עד שהמלית מבעבעת במרכז. מצננים לחלוטין כשעה מחוץ למקרר.
8. מגישים עם סורבה או גלידה שאוהבים.