מרק קרם ארטישוק ירושלמי

ס | צלם: תם
ס | צלם: תם

מרק חורפי אמיתי ונפלא, המשלב בין הטעם המיוחד של הארטישוק הירושלמי לטעם המדהים של שמן ארגן

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-5-4 מנות:

1/3 כוס שמן זית

1 בצל, קצוץ

1 כרשה (רק החלק הלבן), קצוצה

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס

מלח, פלפל לבן

5 כוסות (¼1 ליטרים) ציר ירקות

1 עלה דפנה טרי

שמן ארגן

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הבצל והכרשה כ-2 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי וממשיכים לאדות. מוסיפים את המלח, הפלפל וציר הירקות ומרתיחים.

2. מוסיפים לסיר את עלה הדפנה ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים
במשך כ-30-20 דקות.

3. טוחנים את המרק בבלנדר עד קבלת מרקם קטיפתי. מחזירים לסיר, מרתיחים ומתקנים תיבול.

מגישים: יוצקים את המרק לצלחות ומזלפים את שמן הארגן בנדיבות מלמעלה.