מרק קרם ארטישוק ירושלמי

מרק חורפי אמיתי ונפלא, המשלב בין הטעם המיוחד של הארטישוק הירושלמי לטעם המדהים של שמן ארגן
מצרכים:
ל-5-4 מנות:
1/3 כוס שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 כרשה (רק החלק הלבן), קצוצה
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס
מלח, פלפל לבן
5 כוסות (¼1 ליטרים) ציר ירקות
1 עלה דפנה טרי
שמן ארגן
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הבצל והכרשה כ-2 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי וממשיכים לאדות. מוסיפים את המלח, הפלפל וציר הירקות ומרתיחים.
2. מוסיפים לסיר את עלה הדפנה ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים
במשך כ-30-20 דקות.
3. טוחנים את המרק בבלנדר עד קבלת מרקם קטיפתי. מחזירים לסיר, מרתיחים ומתקנים תיבול.
מגישים: יוצקים את המרק לצלחות ומזלפים את שמן הארגן בנדיבות מלמעלה.