מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי
מתכון למרק ערמונים חורפי עם ארטישוק ירושלמי, ירקות ועשבי תיבול
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, פרווה
החומרים ל-8 מנות:
- 1/2 כוס שמן סויה
- 3 בצלים, קצוצים לקוביות
- 2 גזרים, קצוצים לקוביות
- 4 כפיות מלח
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס
- 1 ק"ג ערמונים מבושלים וקלופים בוואקום
- "בוקה" (צרור תבלינים) של תימין, פטרוזיליה ועלה דפנה
- 5 גרגרי פלפל אנגלי
- 3 כפיות סוכר
- 4 ליטר ציר עוף
- 4 פחיות חלב קוקוס
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר רחב שמן סויה ומאדים את הבצל והגזר כ-7-8 דקות.
- מוסיפים לסיר את המלח ואת פרוסות הארטישוק הירושלמי ומאדים כ-8 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את הבוקה, גרגרי הפלפל, הסוכר וציר העוף ומבשלים 30 דקות בבעבוע עדין.
- מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
- מוציאים את הפלפל האנגלי והבוקה. טוחנים, מסננים ומגישים.