מרק עוף עם אורז: מתכון לארוחה שלמה בסיר אחד

יש לך ציר עוף ביתי במקפיא? ככה תאלתרי בחצי שעה מרק מחמם ומשביע שהוא ארוחה שלמה
6 מנות | 30 דקות | קל | כשר | מרקים
החומרים
8 כוסות ציר עוף
3 כפות שמן
4 נתחי חזה עוף משוטחים לשניצל
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 כף רסק עגבניות
1 כוס אורז
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור טחון
להגשה
עלי כוסברה קצוצים
1/2 1 לימונים חתוכים לרבעים
אופן ההכנה
1. מביאים לרתיחה ציר עוף בסיר גדול.
2. בינתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים שניצלים 2 דקות מכל צד עד שהם מחליפים גוון. מוציאים ושומרים מכוסה להמשך.
3. מוסיפים בצל למחבת ומטגנים כ-4 דקות עד שקצותיו מתחילים להזהיב. מוסיפים שום, רסק עגבניות, אורז ותבלינים, מערבבים ומעבירים לסיר עם הציר.
4. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 20 דקות בכיסוי חלקי עד שהאורז רך מאוד.
5. פורסים את השניצל לרצועות דקות ומחלקים בין קערות ההגשה. יוצקים מרק רותח, מפזרים כוסברה ומגישים עם רבע לימון.