מרק עוף עם אורז: מתכון לארוחה שלמה בסיר אחד

מרק עוף עם אורז | צילום: shutterstock
מרק עוף עם אורז | צילום: shutterstock

יש לך ציר עוף ביתי במקפיא? ככה תאלתרי בחצי שעה מרק מחמם ומשביע שהוא ארוחה שלמה

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 30 דקות | קל | כשר | מרקים

החומרים

8 כוסות ציר עוף
3 כפות שמן
4 נתחי חזה עוף משוטחים לשניצל
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 כף רסק עגבניות
1 כוס אורז
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור טחון
להגשה
עלי כוסברה קצוצים
1/2 1 לימונים חתוכים לרבעים

אופן ההכנה

1. מביאים לרתיחה ציר עוף בסיר גדול.

2. בינתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים שניצלים 2 דקות מכל צד עד שהם מחליפים גוון. מוציאים ושומרים מכוסה להמשך.

3. מוסיפים בצל למחבת ומטגנים כ-4 דקות עד שקצותיו מתחילים להזהיב. מוסיפים שום, רסק עגבניות, אורז ותבלינים, מערבבים ומעבירים לסיר עם הציר.

4. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 20 דקות בכיסוי חלקי עד שהאורז רך מאוד.

5. פורסים את השניצל לרצועות דקות ומחלקים בין קערות ההגשה. יוצקים מרק רותח, מפזרים כוסברה ומגישים עם רבע לימון.

למתכוני מרקים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"