מילפיי סביח, מישהי? מתכון לארוחת בוקר סופר מקורית

די נו, כמה אפשר לאכול שקשוקה וחביתה מקושקשת? שי לי ליפא מציגה מתכון לארוחת בוקר מפנקת ולא שגרתית על טהרת הסביח
25 מיני סביח | 45 דקות | קל | כשר | מנות ראשונות
מתחילים תמיד מהפיתה — קורצים עיגולים בקוטר 4 ס“מ וקולים מעט בתנור עם שמן זית. מעליה עורמים את יתר מרכיבי הסביח. באותה שיטה אפשר להכין, למשל, מילפיי קפרזה (עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום).
החומרים
שמן זית
2 חצילים מאורכים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס“מ
5 פיתות
6 ביצים
6 עגבניות תמר פרוסות לרוחב לעיגולים בעובי 1/2 ס“מ
2 מלפפונים חמוצים פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס“מ
לטחינה
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים מינרליים או מסוננים
3-2 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מכינים את החצילים
1. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, משמנים במעט שמן זית ומטגנים את החצילים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
מכינים את הפיתות
2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. חוצים כל פיתה לשניים וקורצים 50 עיגולים בקוטר 4 ס“מ. מניחים בתבנית ומזלפים מעט שמן זית.
4. אופים 7-5 דקות עד הזהבה.
מכינים את הביצים
5. מביאים לרתיחה מים בקלחת או בסיר קטן. מכניסים ביצים בזהירות למים הרותחים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים בדיוק 10 דקות. שוטפים במים קרים, קולפים ופורסים בעזרת חותכן ביצים לעיגולים בעובי 1/2 ס“מ.
מכינים את הטחינה
6. מערבלים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
מרכיבים את המנה ומגישים
7. על כל עיגול פיתה יוצקים מעט טחינה ומניחים פרוסת עגבנייה ומלפפון חמוץ. מניחים מעל עיגול פיתה נוסף, יוצקים מעט טחינה, מניחים פרוסת חציל ומעל הכל פרוסת ביצה. יוצרים כך 25 מגדלים. מגישים עם הטחינה.