מושלמים לסתיו: מאפינס תפוזים ופיסטוק ללא סוכר

מאפינס תפוזים ופיסטוק ללא סוכר | צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
מאפינס תפוזים ופיסטוק ללא סוכר | צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

הם רכים, טעימים, מתאימים לסוכרתיים והכי קלים להכנה: המתכון הזה למאפינס תפוזים ופיסטוק של מיקי שמו, יביא לכן את הסתיו הביתה

88 שיתופים | 132 צפיות

12 מאפינס | 30 דקות | קל מאוד | כשר | אוכל בריא

החומרים

2 ביצים
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן קנולה
60 מ”ל (1/4 כוס) מיץ תפוזים
קליפת תפוז מגוררת דק
140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
1/3 כוס "כמו סוכר"
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/4 כוס חצאי פיסטוקים קלופים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.

2. טורפים ביצים בקערה. מוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז ומערבבים.

3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, “כמו סוכר” ואבקת אפייה. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים פיסטוקים ומערבבים רק עד לפיזורם בתערובת.

4. יוצקים לתבנית עד 2/3 גובה השקעים ומפזרים מעל מעט חצאי פיסטוקים.

5. אופים 20-15 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.

6. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

למתכוני מאפינס נוספים היכנסי לאתר "השולחן"