ביס של השמחות: לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה

לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן, סגנון: דור ונגר, טקסטיל: דורין פרנקפורט
לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן, סגנון: דור ונגר, טקסטיל: דורין פרנקפורט

מתכון מוצלח ללחמניות חגיגיות: הכרוב משמר את המרקם הפריך שלו, שמורגש היטב בכל ביס, והגבינה מוסיפה טעמים עזים ומרקם מפנק

88 שיתופים | 132 צפיות

8 לחמניות | כשעה וחצי + שעתיים התפחה | קל | כשר | לחמניות

לחמניות יפות ומרשימות שמתאימות לפתוח את שולחן החג. כל סועד מקבל לחמנייה ומסיר ממנה את החוט ברוב טקס.

החומרים

לבצק
1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
200 מ"ל (3/4 כוס + 2 כפות) מים
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
1 כף יוגורט
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
למילוי
1 כף שמן זית
1/4 כרוב לבן בינוני קצוץ (ללא גזע)
1/4 כוס יין לבן
1/2 כוס עלי זעתר תימין או אורגנו
200 גרם גבינת מנצ'גו מגוררת

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה שמרים, סוכר ומים ומשהים ל־5 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים במהירות בינונית כ־10 דקות לבצק אחיד ודביק מעט.

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה־שעה וחצי להכפלת הנפח.

מכינים את המילוי
3. מחממים שמן זית בסיר בינוני ומטגנים כרוב תוך כדי ערבוב כ־10 דקות לשקיפות. מוסיפים יין, מערבבים וממשיכים לבשל 2 דקות לצמצום מלא. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן את הכרוב תוך כדי ערבוב 20 דקות להשחמה. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים.

4. מעבירים את המילוי למסננת ומצננים לטמפרטורת החדר.

5. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6. מחלקים את הבצק לשמונה חלקים שווים, מכדררים, מכסים במגבת ומשהים ל־10 דקות.

7. מרדדים כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי ס"מ. מניחים במרכז כף גדושה מהמילוי וכפית גבינה, סוגרים את הבצק היטב מעל המילוי וקוטמים את שארית הבצק. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.

8. קושרים את הכדורים הממולאים בחוט שמשון לצורת איקס. מסדרים בתבנית, מכסים ומתפיחים כרבע שעה. אופים כחצי שעה להזהבה יפה.

למתכונים נוספים של לחמניות היכנסי לאתר "השולחן"