תבנית ניחומים: לזניה פטריות ובשמל שתמיד בא לאכול

לזניה פטריות ובשמל של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו
לזניה פטריות ובשמל של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו

מצד אחד מנה חגיגית ויפה, מצד שני מנה מנחמת, טעימה וסופר פשוטה להכנה. כך תכינו לזניה קרמית ומושלמת בטעם חלומי

88 שיתופים | 132 צפיות

8-6 מנות | כשעה | צמחוני | קל | כשר

דפי לזניה טריים תוכלו למצוא בחנויות המתמחות בהכנת פסטה טרייה או להכין בעצמכם, אך גם שימוש בדפי לזניה יבשים יביא לתוצאה נהדרת. אפשר לערבב בין סוגי הפטריות האהובות עליכן.

המתכון מותאם לתבנית בגודל 30*40 ס"מ.

החומרים

4 דפי לזניה בגודל 30*40 ס"מ או חבילת דפי לזניה יבשים
שמן זית
1 בצל לבן בינוני קצוץ דק
2 מארזי פטריות שמפיניון בהירות וכהות חתוכות לקוביות קטנות
1 מארז פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות קטנות
2 מארזי פטריות שימג'י בהירות וכהות מופרדות מהבסיס
מלח גס
פלפל שחור גרוס
100 מ"ל (1/2 כוס) יין לבן יבש
300 גרם מוצרלה קשקבל מגוררת
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב בשמל
100 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס + 4 כפות) קמח לבן מנופה
1 ליטר חלב
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
1 כף גבינת פרמזן מגוררת
לכיסוי
גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

מטגנים את הפטריות
1. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים את כל סוגי הפטריות, בוזקים מלח גס ומטגנים מעל להבה גבוהה 5 דקות. מוסיפים יין לבן ונותנים לו להתאדות. מפלפלים, מערבבים ומסירים מהאש.

מכינים את רוטב הבשמל
2. ממיסים בסיר חמאה בסיר גדול מעל להבה נמוכה. מוסיפים קמח תוך כדי טריפה בעזרת מטרפה. מוסיפים חלב בהדרגה ותוך כדי טריפה מתמדת, כדי שלא ייווצרו גושים. ממליחים, מפלפלים, מגרדים מעט אגוז מוסקט, מוסיפים פרמזן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך כ־ 10 דקות עד להסמכה ומסירים מהאש.

מרכיבים את הלזניה
3. מחממים תנור ל־ 180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה. מערבבים 3/4 מרוטב הבשמל עם תערובת הפטריות ועם גבינת מוצרלה או קשקבל. מרפדים את התבנית בשכבה של דפי לזניה. אם בחרתם להשתמש בדפי לזניה יבשים, מומלץ להרטיב כל שכבה ברבע כוס מים. יוצקים מעל דפי הלזניה 1/3 מתערובת הבשמל והפטריות, מניחים מעליה שכבה נוספת של דפי לזניה, וחוזר חלילה, כך שבסוף התהליך תקבלו ארבע שכבות דפי לזניה ושלוש שכבות מילוי. מעל השכבה העליונה יוצקים את שארית רוטב הבשמל ששמרתם בצד, ומפזרים מעל גבינת פרמזן.

4. מניחים על התבנית נייר אפייה, עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור. אופים 20 דקות. מסירים את נייר הכסף ואת נייר האפייה ואופים 20 דקות נוספות. מוציאים את הלזניה מהתנור, ומניחים לה להצטנן ולהתייצב. מומלץ להכניס את הלזניה למקרר למשך הלילה ורק למחרת לחתוך לריבועים למנות. לפני ההגשה מעבירים את המנות שחתכנו לתבנית גדולה יותר מהתבנית בה הכנו את הלזניה ומחממים אותן כשביניהן מרווחים.

למתכונים נוספים של לזניות היכנסי לאתר "השולחן"