ז'ה טם: מתכון למרק בצל צרפתי קלאסי

מרק בצל צרפתי עם פטנט | צילום: דן פרץ, סגנון: עמית פרבר
מרק בצל צרפתי עם פטנט | צילום: דן פרץ, סגנון: עמית פרבר

בימים גשומים, אין דבר מחמם ומנחם יותר ממרק בצל סמיך וארומטי. מתכון מנצח להכנת מרק הדגל של המטבח הצרפתי, עם טריק בישול שמשדרג אותו פלאים

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 1 שעה | קל | כשר | אוכל צרפתי

במקור מסמיכים אותו עם קמח, אבל לא חייבים – אני מרסקת חלק מן המרק ומקבלת מרק סמיך וקרמי בלי גרם קמח.

החומרים

6 בצלים פרוסים לשמיניות
30 גרם חמאה
1 כף שמן
1 ליטר ציר ירקות או ציר עוף או מים
1 כוס יין לבן חצי יבש או פורט
1 צרור קטן תימין
2 עלי דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה (לא חובה)
1/2 כוס גבינת גאודה אמנטל או פרמזן מגוררת
4 פרוסות לחם קרועות וקלויות

אופן ההכנה

1. מחממים סיר עם חמאה ושמן ומאדים בצלים על להבה בינונית-נמוכה 10־15 דקות או עד שזהוב ורך.

2. יוצקים ציר או מים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ־30 דקות.

עכשיו הפטנט
3. מסננים את המרק, מסלקים את עלי הדפנה, גבעולי התימין וגרגרי הפלפל וטוחנים כ־2/3 מכמות הבצל (במעבד מזון, בלנדר מוט או רגיל) עם הנוזלים למיצוי הטעמים.

4. מחזירים לסיר, מוסיפים את הבצל ששמרנו בצד ויין או פורט ומחממים יחד.

5. מתקנים תיבול ומגישים חם עם גבינה וקרעי לחם קלוי.

ועוד פטנט: רוצים להדגיש את הגוון הענברי והטעם המתוק? מוסיפים עם הנוזלים 3 כפות רכז סיידר תפוחים או מחליפים כוס מים במיץ תפוחים.

למתכונים נוספים של מרקים היכנסי לאתר "השולחן"