לא צריך שמן: מתכון לדונאטס בתנור שיטריפו את הילדים

דונאטס אפויות | צילום: דניאל לילה, סגנון: דלית רוסו
דונאטס אפויות | צילום: דניאל לילה, סגנון: דלית רוסו

דונאטס זה גילטי פלז'ר ששמור לילדים ומבוגרים כאחד, אבל מתברר שאנחנו לא חייבות לטגן בשמן עמוק את הסופגניות האמריקאיות הממכרות האלה

88 שיתופים | 132 צפיות

10 דונאטס | 1:30 | קל מאוד | כשר | מתכונים לילדים

החומרים

700 גרם (5 כוסות) קמח
420 גרם (¾1 כוסות) חלב
50 גרם (שקית או קוביה) שמרים טריים
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.

2. לשים מעט את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ. קורצים 10 עיגולים בקוטר 12-10 ס”מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי בקוטר 4-3 ס”מ. מתפיחים עוד 20 דקות, עד שהבצק תופח ומתעגל. אם רוצים, אפשר ללוש את שאריות הבצק ולהכין מהן דונאטס נוספות.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. אופים את הדונאטס כ-20 דקות או עד שמזהיב. מצננים ומצפים לפני ההגשה.

גיוונים:
• מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק.
• מברישים את הדונאטס המוכנות בחמאה מומסת ומפזרים סוכר מתובל בקינמון.
כמו בתמונה: אייסינג
רוצים ציפוי לבן וחגיגי לדונאטס? מערבבים 1/2 חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים אחרי האפייה. אם רוצים לצבוע את התערובת, מוסיפים מעט צבע מאכל.

למתכוני דונאטס נוספים היכנסי לאתר "השולחן"