קינוח שעוד לא אכלתן: ברולה מיסו יפני עם דלעת

ברולה מיסו עם דלעת | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
ברולה מיסו עם דלעת | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

השף קונדיטורית אנה שפירו מביאה את הגרסה היפנית לקינוח הקלאסי שכולנו מכירות: קרם ברולה עם שוקולד לבן, דלעת ומיסו במתכון מקורי שיפיל את האורחים מהרגליים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

קרם הברולה המסורתי מקבל טוויסט יפני במתכון של השף קונדיטורית אנה שפירו והתוצאה היא מנה יפהפייה ומקורית שקשה להפסיק לזלול.

עוד מתכונים לארוחה רומנטית בסגנון יפני
הדרינק המושלם: קוקטייל ג'ין בסגנון יפני עם טוגראשי
סלט בייבי ג'אם: הגרסה היפנית לסלט קיסר
כריך עם שניצל שרימפס בסגנון יפני

חומרים ל-2 מנות | קשה | חלבי

 

החומרים לברולה
1/2 כוס שמנת מתוקה 42 אחוז
1 כוס חלב סויה
2 כפות סוכר
1 כפית מחית או תמצית וניל מאיכות טובה
3 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כפות מיסו בהיר
75 גרם שוקולד לבן

להגשה
2 כפות קוביות דלעת בגודל 1x1 ס"מ, מטוגנות על מחבת לוהטת או צרובות בברנר.
2 כפות סוכר חום דמררה.

אופן ההכנה


1. בסיר בעל תחתית כבדה מחממים את השמנת, חלב הסויה, הסוכר ומחית הווניל. מביאים לסף רתיחה.

2. בזמן שהנוזל מתחמם טורפים בקערה את החלמונים והסוכר.

3. כשתערובת השמנת מגיעה לסף רתיחה טורפים פנימה את מחית המיסו ומערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים.

4. בעזרת מצקת מעבירים בזילוף עדין ואיטי תוך כדי טריפה 1/4 מתערובת השמנת החמה אל קערת החלמונים. טורפים היטב.

5. מעבירים את תערובת החלמונים עם השמנת בחזרה אל הסיר ומערבבים. מסירים מן האש.

6. מניחים בקערה את השוקולד הלבן ומוזגים אליו דרך מסננת את תערובת השמנת החמה. מערבבים היטב באמצעות מטרפה ידנית עד שהשוקולד נמס וקרמי.

7. מחממים תנור ל־100 מעלות. מוזגים לקערות הגשה אישיות חסינות חום את תערובת הברולה ומניחים אותן במגש אפייה עמוק. ממלאים את המגש במים עד אמצע הגובה. 

8. אופים למשך כ־30 דקות או עד שהברולה מתייצב. 

9. מצננים במקרר למשך 3 שעות לפחות (כדאי למשך כל הלילה). 

10. להגשה: בוזקים על הברולה מעט סוכר חום, מקרמלים באמצעות ברנר ומעטרים בקוביות הדלעת.

ברולה מיסו עם דלעת | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
ברולה מיסו עם דלעת | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי