שמחות של בצל: מתכון לממולאים הכי טובים שתאכלו

ממולאים כאלה מעולים עוד לא טעמתן: הבישול האיטי מוציא מהבצל טעמים משגעים וגרגרי האורז סופגים אותם ויוצאים מתקתקים, רכים ונימוחים
8 מנות | 3 ורבע שעות | קל | כשר | טבעוני
החומרים
8 בצלים לבנים גדולים
4-3 כפות שמן זית
מעט סוכר
1 כף סילאן
מלח
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
למלית
1 כוס אורז בסמטי
1 עגבנייה קצוצה דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מעט סוכר
פלפל שחור טחון
מלח
להגשה
שמן זית
אופן ההכנה
מכינים את גלדי הבצל למילוי
1. חורצים את הבצלים חריצה עמוקה עד הליבה (אבל לא מפרקים, שומרים את הגלדים). מבשלים בסיר עם מים לכיסוי על להבה נמוכה 40-30 דקות עד שהבצלים מתרככים אבל נשמרים בשלמותם.
2. מוציאים מהסיר בכף מחוררת ומצננים. מפרידים לגלדים בודדים (מכל בצל מתקבלים כ-7 גלדים טובים למילוי).
מכינים את המלית וממלאים
3. מערבבים את חומרי המלית.
4. ממלאים כל גלד בכפית של מלית אורז, מגלגלים ומהדקים.
מטגנים ומבשלים ברוטב
5. מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה שיכולה להכיל את הממולאים בשכבה אחת. מסדרים בהם בצפיפות את גלדי הבצל הממולאים ומטגנים 5 דקות עד שהם משחימים. מנערים מדי פעם את המחבת, כדי לגלגל מעט את הממולאים בתוכה ולוודא שיזהיבו מכל הצדדים.
6. מוסיפים מעט סוכר, סילאן ומלח, יוצקים מים כדי כיסוי ומבשלים שעתיים-שעתיים וחצי על להבה הכי נמוכה עד שהממולאים רכים ומקורמלים. טועמים את הרוטב ומאזנים עם מעט מיץ לימון.
7. אפשר להכין מראש ולשמור בקירור יומיים-שלושה.
להגשה
8. מחממים ברוטב ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים לסיר. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית על הממולאים.