אפנת אוכל: כל מה שחדש על הצלחת
הזדמנות נדירה להנות בארץ מארוחת כוכבי מישלן, הדיאטה הטרנדית שאימצו מלונות הארץ, בר קוקטיילים שמגיש דרינקים מתוצרת חקלאי ישראל והמדריך לצילום קולינרי מושלם באינסטוש
מסע בין כוכבים
פרויקט קולינרי חווייתי נותן לכם טעימה כשרה מארוחות עטורות כוכבי מישלן
מסעדת הגורמה אוברג'ין במלון דיויד אינטרקונטיננטל פותחת את שנת 2017 עם "The Taste of Michelin": אירוע קולינרי מכונן, במסגרתו יתארחו בישראל לראשונה שלושה שפים בינלאומיים ממסעדות עטורות כוכבי מישלן בברלין, אמסטרדם ומרסיי. כל שף יגיע למשך שבוע ימים ויציג תפריט טעימות כשר שישלב את מנות הדגל של המסעדה שלו ואת פרשנותו האישית לסצינה הקולינרית המקומית. הזדמנות חד-פעמית לקהל הפודיז המקומי להנות מארוחת גורמה זוכת פרסים במחיר שווה למדי. ארוחת הטעימות נמכרת מראש באתר המסעדה, במחיר קבוע של 240 ש"ח לאדם או 340 ש"ח לאדם כולל שלוש כוסות יין איכותי שיוגשו במהלך הארוחה.
הארוחות יתקיימו בתאריכים 9-29 בינואר בשעה 20:00
קויפמן 12, תל אביב
הנערה הדנית
חשבון האינסטגרם של מאז'ה וייס מציג את הקונידטוריה הנורדית בשיאה
מאז שגילינו את הבלוגרית Maja Vase בלוטות הרוק שלנו עובדות שעות נוספות. היא בת 30, גרה בקופנהגן, אופה מסביב לשעון ומעלה צילומים ומתכונים לבלוג הנושא את שמה. הספר השלישי שלה, המבוסס על הבלוג, יצא לא מזמן לאור, אך מכיוון שהוא בדנית עדיף פשוט לעשות לה פולואו באינסטוש ולהתענג על האסתטיקה.
סדרת התה החדשה של ויסוצקי עושה כבוד לנענע ומשדכת לה טעמים משלימים, כמו ג'ינג'ר ולימון, מנטה ומסאלה. הטעם טבעי ומחמם, ונותן שדרוג לכוס המים־חמים־עם־נענע החורפית
לוקיישן לוקיישן לוקיישן
סדנאות הצילום בסמארטפון של גל בן זאב מתקיימות במקומות שלא תוכלו להפסיק לצלם
על סדנאות צילום האוכל בסמארטפון של גל בן זאב (צלמת אוכל מצליחה, המצלמת גם למגזין זה), שהוקמו עם תמר ג׳וזנסקי, בטח כבר שמעתם. לאחרונה הסדנאות החלו לנדוד מהסטודיו האינטימי של בן זאב ללוקיישנים אטרקטיביים, המוסיפים גם אווירה וגם אטרקציות צילומיות. בסדנאות, האורכות כארבע שעות, מצליחה בן זאב להעביר מידע עצום על תוכן חזותי בכלל ועל צילומי אוכל בסמארטפון ובאינסטגרם בפרט. הסדנה מורכבת מהרצאה עם המון דוגמאות בלייב על בניית הסיפור, הקומפוזיציה, האור הטבעי (הכי חשוב! די לצילומי מנות חשוכים או תחת הפלורסנט), בחירת התוכן, זוויות הצילום, הסטיילינג והעיצוב. בין לבין היא מציגה את האפליקציות שכדאי להכיר, חשבונות האינסטגרם שכדאי לעקוב אחריהם ומקורות השראה. אחרי הדיבורים מתחיל הפאן הגדול והולכים לצלם את המנות היפהפיות שמכינים שפים או קונדיטוריות. הצילום בלוקיישן מעוצב, כמו אולם התצוגה של מטבחי SieMatic ו־LaCornue בנמל תל אביב, מאפשר לנדוד בתוכו וליישם באופן מיידי ועצמאי (תוך כדי עזרה והדרכה של בן זאב) את כל הטיפים תוך כדי צילום המאפים המעלפים של הקונדיטורית אילה ענבר למשל, שותפה ותיקה לסדנאות.
להתעדכנות בסדנאות הקרובות, פרטים והרשמה
| טלי אשחר גוטליב
פליאו להמונים
טרנד התזונה הפליאוליתית מגיע לרשת בתי מלון
איך יודעים שטרנד נעשה מיינסטרים? כשהוא מפסיק להיות קוריוז וחובר לממסד. פליאו, שהתחיל כתזונה למשוגעים בלבד והתפשט לאן שלא מסתכלים, מתמקם עכשיו ברשת קראון פלזה והולידיי אין. בשיתוף עם אוהד רוט, מייסד שוק הפליאו, יתקיימו במלונות הרשת סופי שבוע יעודיים שכוללים הרצאות עם ועל בשר, פעילויות ספורט וכמובן תפריט עשיר ומנות מותאמות. הפרויקט יוזנק ב־26 בחודש במלון קראון פלזה אילת ובהמשך יתרחב למלונות הרשת בארץ.
800 ש"ח לזוג (750 ש"ח לזוג לחברי מועדון פליאו) על בסיס חצי פנסיון
מהחווה לבר
סצנת הקוקטיילים ממציאה את עצמה מחדש במשקאות על בסיס תוצרת חקלאית מקומית
אחרי טרנד ה־Farm to Table הגיע תור Farm to Bar. בבר 223, מהאבות המייסדים של סצנת הקוקטיילים בארץ, פיתח המיקסולוג אריאל לייזגולד קוקטיילים עונתיים על בסיס תוצרת חקלאית מקומית, ממש כמו במסעדות. תפריט החורף, שהושק במקביל למתיחת פנים עיצובית לכבוד יום ההולדת השמיני של הבר, נוצר בשיתוף פעולה עם חקלאים מכל הארץ: תפוזים מפרדס בשרון, עגבניות חורף מהשפלה, אפרסמון מזן קרמבו ותותים מזנים מקומיים. היצירתיות מלווה בכותרות תואמות כמו Persimmon? Hell Yeah! לקוקטייל על בסיס טקילה, אפרסמון, ליים, הל ובייבי תרד, ו־Original Sin לקוקטייל מדלעת אקזוטית אפויה על אבן, ברבן מתובל בעשבים ישראליים, ליקר אפרסק מעושן, וניל אפריקאי ותה שחור.
דיזנגוף 223 תל אביב, 03-5446537
מדברים על זה
מנות פיוז'ן אירופי, הרבה וודקה ואירועי תרבות הם התמהיל המוצלח של מסעדת טוקינג טייבל החדשה
מסעדת Table Talk נפתחה לאחרונה במקום בית הקפה שהיה ממוקם במיקום אסטרטגי בתל אביב: דיזנגוף פינת רחוב בר גיורא. המסעדה מוגדרת כביסטרו קוסמופוליטי, והיומרה היא לא רק לספק במקום אוכל בסגנון פיוז'ן אירופי, אלא גם לקיים אירועי תרבות: הופעות, תערוכות והקרנות סרטים. השף יוג'ין קובל (פביו, ורה, מנדיס, פושקין ועוד) רוקח כאן מנות קלאסיות ממזרח וממערב אירופה, מדג מלוח (15 ש"ח) דרך ברולה מח עצם (38 ש"ח) ועד ריזוטו פטריות יער רוסיות (69 ש"ח). כל המנות מוצלחות ונדיבות והולכות מצוין עם הוודקה שזורמת בשמחה לשולחן.
דיזנגוף 64 (פינת בר גיורא) תל אביב, 03-7746655
| עדי עוז
הזרם ההודי
מסעדת מא פאו פותחת סניף נוסף, שייתן במה לתבשילי הדגים ופירות הים ההודיים
מסעדת Ma Pau ההודית מנחלת בנימין מתרחבת ופותחת סניף במתחם גבעון המתחדש, בין רחוב החשמונאים לרחוב הארבעה בתל אביב. הפרשנות הצבעונית למטבח של מדינת מהרשטרה בלב הודו עדיין נותר בלב הקונספט, אך כעת נוספו מנות חדשות וגם מחלקה שלמה של תבשילי דגים ופירות ים, המושפעים מתרבות הדיג הענפה של האזור הסמוך לאוקיינוס ההודי. הסניף החדש מרווח יותר וכבר לא צריך לעמוד לאנשים על הראש עד שיתפנה מקום. השולחנות מעוטרים במנדלות ומהמטבח הפתוח עולים ניחוחות תבלינים. על הקירות מוקרנים סרטים הודיים ומאחוריהם מתנהל הסיטי של תל אביב ויוצר ערבוב תרבויות שמוסיף לחוויה. מומלצים במיוחד הם הפיש קארי, חטיפי הפאקורה מדגים טריים, השרימפסים הטריים ברוטב מנגו וקארי וטאלי מסורתי עם נתחי דג. ההיילייט לדעתנו הוא כל מה שיוצא מתנור הטנדורי המסורתי, במיוחד קינוח מושלם של נאן חמים במילוי נוטלה ובננות.
החשמונאים 105 תל אביב, 03-7739797
ממלא את הלב
השף רפי כהן חושף את מתכוני הממולאים המיתולוגיים שלו
אחרי שהם הגיעו למעמד של מיתוס, השף רפי כהן מסגיר את סודות הממולאים שלו בספר חדש שנקרא בפשטות "ממולאים". המתכונים מבוססים על מקורות הבישול של כהן, מהמטבח הירושלמי של סבתא עזיזה ועד מטבחי מסעדות שף בצרפת, ומקיפים את כל מה שאפשר למלא: ירקות, בצקים בצורות שונות (כדורים, קובה, סיגרים, משולשים וסהרונים), דגים ועופות. הוראות ההכנה ברורות ומדויקות ומביאות באותה פשטות את המסורות והטכניקות שכהן כל כך אוהב.
128 ש"ח בהוצאת כתר