מדריך לשיער שמן | צילום: shutterstock
מדריך לשיער שמן | צילום: shutterstock

אבקת סודה לשתייה, בירה ואפילו סבון כלים. אם את סובלת משיער שמנוני יש מגוון פתרונות שיכולים לעזור. המדריך המלא

88 שיתופים | 132 צפיות

במשך שנים תהיתי איך זה יכול להיות שכשילד מגיע לעולם מזהים אצלו סוג דם, שייכות גנטית, כשלים חיסוניים ומה לא אבל אף אחד לא חשב להוסיף לאבחון הראשוני גם סוג שיער, סוג עור וכדומה? נכון, השיער והעור משתנים עם הזמן, אבל היי! לפחות שיהיה לנו כיוון איך להתמודד עם כל הטוב הזה. לצד המחשבות האלה התגנבה לי מחשבה על כך שיש סוגי שיער שמאוד קל לזהות – למשל שיער שמנוני. ובכן, מאוד קשה לפספס את זה. מספיק שיום אחד לא הספקת להתקלח והופ כל השיער שלך במראה שמן שלא היה מבייש צלחת צ'יפס מפנקת. הבשורה המבאסת היא ששיער שומני הוא לרוב גנטי, הבשורה המשמחת היא שעם טיפול נכון בשיער – אף אחד לא חייב להיחשף למידע הזה לעולם.

מהו בעצם השומן בשיער את שואלת? ד"ר סיון מרסר, מומחית לרפואת עור, אסתטיקה ולייזר מסבירה: "שיער שמנוני הוא בעיה ידועה, שאוכלוסיות רבות מתמודדות איתה. למעשה, הקרקפת מייצרת שומנים טבעיים, (סבום) בכמויות גדולות, מה שגורם לה להפוך לשמנונית. סיבה נוספת לכך היא מגע יתר באזור, מה שמגביר את תחושת השמנוניות". אז מהן הסיבות לשיער שמנוני? כאמור לגנטיקה יש תפקיד מרכזי אבל לא רק, שיער שמן יכול להיגרם מחוסר איזון הורמונלי ומצב העור, משחק מוגזם בשיער, שימוש בתדירות גבוהה במוצרי החלקה וסלסול, הברשת השיער באופן מוגזם, שימוש במוצרים לא נכונים, שימוש במים חמים לשטיפה, הידוק השיער באופן קבוע ומחסור בוויטמין B. לא משנה מאיזו סיבה, אם את סובלת משיער שמנוני יש מגוון פעולות שאת יכולה לעשות כדי לטפל בתופעה:

לא לחפוף כל יום. "מומלץ לחפוף 3־4 פעמים בשבוע עם תכשירים טיפוליים מבוססי זפת או כל רכיב טיפולי שנותן מענה", אומרת ד"ר מרסר.

לא לגעת בשיער יותר מדי. לנשים רבות יש נטייה לשחק בשיער אבל עדיף שתניחי לו כמה שיותר ותתרגלי להעיף אותו מצד לצד עם הצוואר.

לא לסרק את השיער יותר מדי. חשוב לסרק את השיער על מנת לפזר את השומן שמצטבר בקרקפת אך עם זאת אסור להגזים שכן אז השיער כולו יהיה שמנוני.

חוץ מהפתרונות הקונבנציונליים את תמיד יכולה לסמוך על הטריקים של הסבתות שיעזרו לך לשמור על קרקפת נקייה משומן עודף:

סבון כלים. אם תוסיפי כמות קטנה של סבון כלים לחפיפה, השומניות בשיער תפחת משמעותית. סבון כלים סופח שומנים ועובד כמו קסם.

פודרה וטאלק. מפזרים פודרה או טאלק על שורשי השיער, מברישים ומנערים את השיער כדי להסיר שאריות. החומרים ייספגו את השומן ויקנו לו מראה טבעי.

אבקת סודה לשתייה. סודה לשתייה מסייעת להסיר לכלוך ושומן ולכן יכולה לעזור במניעת מראה שמנוני. רוכשים בקבוקון לחיץ וממלאים רבע ממנו באבקת סודה לשתייה והשאר מים, מערבבים ואחר כך מורחים על שיער יבש. אחרי דקה עד שלוש דקות שוטפים במים פושרים.

אלכוהול. אלכוהול מייבש ולכן אם תשטפו את השיער עם כוסית אלכוהול מהולה בשתי כוסות מים, זה יסייע למניעת שמנוניות בשיער. יש לשטוף את השיער היטב אחרי השימוש.

בירה. בדומה לאלכוהול יש לבירה השפעה מייבשת על השיער. מעבר לכך היא אפילו תעניק שיער נקי ומבריק.

חומץ תפוחים. החומץ מכיל חומצה אצטית שמשפרת את איזון החומציות בקרקפת. הדבר מפחית את הצטברות השומן על הקרקפת באמצעות כיווץ נקבוביות. אם אתן צריכות עוד סיבה לנסות את השיטה, אומרים שחומץ תפוחים גם מחזק את השיער ואף מקנה לו מראה רך ומבריק. הוסיפו שתיים־שלוש כפות חומץ לכוס מים, חכו כמה דקות ולאחר מכן שטפו במים קרים. מומלץ לחזור על הפעולה פעמיים־שלוש בשבוע.

תה שחור. התה, בדומה לחומץ התפוחים, מכיל חומצה טאנית ולכן יתקבל אפקט דומה. יש להרתיח כוס מים עם שתי כפות תה שחור למשך עשר דקות. חכו שהתה יתקרר לטמפרטורת החדר, מרחו את התערובת על השיער והשאירו אותה חמש דקות לפני השטיפה. גם כאן מומלץ לחזור על הטיפול פעמיים־שלוש בשבוע.

 

מיץ לימון. לימון מוסיף המון ובפרט לשיער. יש בו ויטמינים ומינרלים שתורמים לבריאות השיער. החומציות שלו מסייעת לאיזון חומציות הקרקפת ולצמצום הפרשת החלב. מוהלים מיץ משני לימונים בשתי כוסות מים מזוקקים. שופכים על הקרקפת והשיער ומבצעים פעולה הדומה לחפיפה. יש להשאיר את הלימון על השיער למשך חמש דקות ולאחר מכן לשטוף במים פושרים. מומלץ לחזור על הטיפול שלוש פעמים בשבוע.

"לנשים רבות יש נטייה לשחק בשיער אבל עדיף שתניחי לו כמה שיותר ותעבדי על להעיף אותו מצד לצד עם הצוואר"חימר בנטוניט: תחליף לשמפו רגיל אבל מחומרים טבעיים. החימר סופג ולכן מאזן את החומציות בשיער ואף מעודד את זרימת הדם בקרקפת. ניתן להשתמש בו באמצעות ערבוב של שתיים־שלוש כפות אבקת חימר בכוס מים. אמורה להתקבל משחה סמיכה שאותה יש למרוח ולהשאיר על השיער כ־15־20 דקות ולאחר מכן לשטוף במים פושרים. מומלץ לשימוש מקסימום פעם בשבוע.

חלבון ביצה: החלבון גם מייבש וגם מכיל ויטמינים ומינרלים רבים. בנוסף, הוא מעודד את השיער לצמוח מהר יותר, מה שמסייע להיפטר מעודפי השומן. מקציפים חלבון אחד, מורחים אותו על הראש למשך 30־45 דקות ולאחר מכן שוטפים עם שמפו.

אלוורה: האלוורה מסייעת לניקוי הקרקפת, לאיזון הפרשות השומן ולהזנת השיער. מערבבים כפית ג'ל אלוורה עם כפית מיץ לימון. מורחים ומשאירים כמה דקות על השיער ולאחר מכן שוטפים, שמים שמפו וגם אותו משאירים מספר דקות על השיער.

לסיכום, שיער שמנוני הוא דבר מעיק אבל בהחלט ניתן לטפל בו בדרכים פשוטות. בסופו של דבר מדובר בהתעסקות קצרה מאוד שיכולה לפתור לחלוטין את הבעיה. אם התנסית באחת מתרופות הסבתא, עדכני אותנו בתוצאות. נשמח ללמוד ולהפיץ את הבשורה. עד אז, שיהיה לך יום יבש ורגיל.

>> לקטגוריית השיער באתר GLAMZ