הבית כמרחב נשימה: עיצוב שמעדיף רוך, אישיות ופשטות, על פני רעש וטרנדים

מצעי כותנה מלטפים, כריות אתניות, מגבות ענן וכלים מעוצבים בקו נקי ומונוכרומטי- המותג שהופך את הבית למרחב אקלקטי ומעוצב, פתח סטודיו חדש בקמפוס Wix בגלילות
במאה ה-21, בעידן ה-AI והחדשות על סטרואידים, בית הוא הרבה יותר מארבעה קירות וגג. בית הוא הבטחה לשקט ורוגע, שלוות נפש והתכנסות עם המשפחה. רובנו מדמיינים אותו כסיר מהביל על הכיריים וכוס קפה עם השכנה, חיבוק לפני השינה וילדים מכורבלים בשמיכה רכה. בדנמרק המציאו לתמונה הפסטורלית הזו שם ייחודי, hygge – ביטוי שמתאר תחושת חמימות והנאה מהרגע, מציאת העונג שבפשטות ושמחת הדברים הקטנים. ענת אבן טוב ועינת ארלבוים, או כפי שמכנים אותן "ענת ועינת של basic", מתמחות בפריטים שהופכים את הבית לאי של הרמוניה ושלווה. שתיהן מעצבות בהכשרתן, עינת היא מעצבת גרפית וענת מעצבת פנים, ועבורן basic living אינו רק שם ולוגו אלא תפיסת עולם וחיים: רגעים מיוחדים ואישיים שבהן אנו חווים עם עצמנו משהו קטן, טהור ונקי.
מבחינה כרונולוגית ואישית, הסיפור של סטודיו basic מתחיל לפני יותר משני עשורים. ענת ועינת, אז אימהות בראשית דרכן, נפגשו והתחברו בזכות רקע מקצועי דומה ואהבה לעיצוב ולפריטים יפים. הקליק המיידי הוביל עד מהרה למכירה מיוחדת במינה, במחסן יפהפה בין שדה פרחים לדיר כבשים במושב אודים, אירוע ראשון מסוגו ויוצא דופן באותה תקופה. "במקום לקנות ולמכור, התחלנו לייצר ולעצב בעצמנו. ליקטנו כלים מיוחדים בשוקי פשפשים והפכנו אותם לנרות, ומעצי סחף שאספנו אחרי סערות יצרנו שלטים ומתלים. סרגנו, תפרנו, הדבקנו וניגרנו, עבדנו בקרמיקה והפעלנו את האימהות, הסבתות והדודות", הן משחזרות. גרפיקה וטיפוגרפיה הפכו לסימן ההיכר של בית המלאכה הבוטיקי: מילה מגלויה ישנה משוק פשפשים באירופה, סמל על אוניה בנמל אמסטרדם או תוית יפה שימשו מקור השראה להדפסים, הרבה לפני פרוץ הטרנד. ההצלחה נחתה על סף דלתן של המעצבות הצעירות כמעט מיד והבית הפך לסטודיו בהשראת ארבע רוחות השמיים וארבעת יסודות היקום – – mind, flow, earth, passionשמשקפים תחושות שהן מהות ה-basic. "אפשר להרגיש או למצוא משהו מהם בכל מוצר שעיצבנו וחלמנו, בכל פעם בצורה קצת שונה, שמתאימה לרגע מיוחד אחר".
עין טובה לאוצרות הובילה את ענת ועינת ללקט פריטים מיוחדים כמו חפצי נוי ממרוקו ("פעם הם נחשבו כמעט בלתי ניתנים להשגה"), ולחיפוש אחר אומני מלאכות קדומות. "נחשפנו לאנשים והם נחשפו אלינו, ונוצרו שיתופי פעולה מעניינים מהארץ והעולם. צמחנו וגדלנו". קפיצה בזמן 17 שנים קדימה וסטודיו basic נחשב לאחד מבתי העיצוב המקומיים המוערכים בישראל. העסק שנרקם בארבע ידיים צמח והתפתח ועבר למתחם בבית יהושע עם מחסנים גדולים, חנות גדולה וחצר מרווחת, שמתאימה לאירועי עיצוב רבים שהן עורכות ולשיתופי פעולה. חנות נוספת שנפתחה בתל אביב, במתחם הבוטיקי המיוחד והמבטיח של קמפוס WIX בגלילות, משקפת עוד פסיעה מעודכנת בדרך של basic, בד בבד עם התפתחות קולקציה על זמנית ועל גילית, שעוטפת את הבית כולו. "הכוס לאספרסו מתאימה לשטיח שמתאים לספסל ולאהיל ולתיק גב – וכולם מדברים באותה השפה. הצבעים, התחושה, האנרגיה והכלים משתלבים בסקאלת צבעים מונוכרומטית, שמשתנה בצורה מינורית עם עונות השנה, או כפי שאנו משתנות".
הלב הפועם של סטודיו basic נמצא במצעים איכותיים, רכים ונעימים למגע מכותנה אורגנית סרוקה וסרוגה: כריות, שמיכות ועוד ועוד בטווח רחב של מידות, מניובורן ועד קינג סייז, ובגוונים הרמוניים עדכניים. שמיכת ענן אייקונית אוורירית וממכרת נחשבת להיילייט, "הנסיכה האולטימטיבית", כפי שהן קוראות לה בחיבה. "עיצבנו אותה כמעין פוך דק לעונות מעבר, ובמהלך השנים היא הפכה להיות שמיכה אהובה על כולם, לכל עונות השנה". סביב המצעים נבנה עולם שלם של טקסטיל לבית, שמתחיל בכריות נוי, שטיחים ווילונות, עובר בחלוקי רחצה ותיקים מעוצבים ומגיע עד לסינר ומגבת למטבח, כולם בייצור ובעיצוב עצמי. הקולקציה המקיפה יוצרת מראה הרמוני שקט ומגובש, כרקע לרקום עליו חלומות פרטיים ולהירגע מההמולה שבחוץ. "לא באנו ממקום של להקים עסק אלא מהחיבור האישי, ומתוך ידיעה שלשתינו יש טעם דומה וחלומות משותפים. אנו יוצרות את מה שאנחנו הכי אוהבות ושואבות סיפוק מהידיעה שהצלחנו לגעת בלבבות רבים כל כך, שמתחברים לחזון של שתי מעצבות ישראליות".