נוי הדס, חקלאית ובעלת רשת נוי השדה | צילום: יח"צ
נוי הדס, חקלאית ובעלת רשת נוי השדה | צילום: יח"צ

אל תתנו לבלונד הענוג ולגילה הצעיר לבלבל אתכן, לנוי הדס הבעלים של רשת "נוי השדה" יש רשת בוטיקית לתוצרת חקלאית שהיא לא פחות מפרימיום, והעונג כולו שלנו

88 שיתופים | 132 צפיות

לנוי הדס היה חלום: לשנות את פני החקלאות בישראל. היו כאלה שהרימו גבה, אחרים ניסו לרפות את ידיה, היו כאלה שסתם זלזלו במי שהם ראו- פנטזיונרית, אבל היא הייתה בשלה: נחושה וחדורת מטרה. מהר מאוד כולם בלעו את הכובע והיום הם מצדיעים לה. נוי, חקלאית במקצועה, היא הבעלים והמייסדת של רשת "נוי השדה", רשת חקלאית, בית לחקלאים מישראל, המתמחה במכירה ישירה לצרכן, אשת עסקים ממולחת שהקימה אימפריה בעשר אצבעות ומגלגלת מחזור של 200 מיליון ש"ח בשנה, המוכיחה יום אחרי יום שחלומות נועדו להגשמה. 

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

היא יפה ומרשימה, בת 33 בסך הכול, אבל אל תטעו במראה המצודד והמעודן שלה או בבלונד המוקפד. בגילה הצעיר היא חולשת על 15 סניפים של נוי השדה, שמוכרים ישירות לצרכן הסופי תוצרת של חקלאות ישראלית משובחת וטרייה.  בקרוב מאוד יצטרפו לרשת עוד ארבעה סניפים נוספים שנמצאים בימים אלה בהקמה, חנות אאוטלט גדולה של 1,000 מטרים בצומת ירקונים בפתח תקווה ובקרוב יקום גם סניף אאוטלט בכפר סבא, במחירים נמוכים ואטרקטיביים, עם סחורה מעולה.

המערך הגדול כולל שני מרכזים לוגיסטיים להפצת המשלוחים, צי של משאיות ועוד אתר און ליין למשלוחי התוצרת שלה, שהוא הגדול בישראל. לרשת יש גם שרות לקוחות הפועל 24 שעות ביממה ובסך הכול היא מעסיקה 350 עובדים. שאפו. מדובר בבולדוזרית אמיתית, אשת עסקים נמרצת, שאפתנית, חריפה שלא רואה בעיניים, ששועטת כל הזמן קדימה ושהשמים אצלה הם הגבול. ענייני מגדר? העובדה שהיא אישה בתוך עולם גברי קשוח? רגשות אשם אימהיים? הצחקתם אותה. היא אמנם מביאה לעסק את הפן הנשי שלה שכולל הרבה קשב והכלה, ולעומתכם הגברים, ואתכם הסליחה, יש לה פסקול שונה, אין  לה בעיה לעשות כמה דברים שדורשים פתרון, במקביל, ויש האומרים כי בעשור האחרון היא הפכה לגורם משמעותי בולט בעולם הפירות והירקות הישראלי ומהווה מודל השראה לנשים באשר הן.

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

ב"טד" כבר גילו אותה, היא מרצה מבוקשת בחברות וארגונים ומופיעה בפני קהלים מגוונים, כולל בעמותת "שוות", שם היא פורשת את הסיפור שלה, שהתחיל מדוכן ירקות, דרך חנות אחת קטנה, בדרך להצלחה הפנומנלית. ועוד לא אמרנו שהיא החקלאית הגדולה בישראל (160 דונם באבן יהודה) לתות שדה עם מבחר זנים, כולל תות לבן ותות בטעם ענבים (!) ושהאימפריה שלה כל הזמן מתרחבת לעוד ועוד מוצרים. היום, בנוי השדה, מלבד מבחר בלתי נדלה שאין כמוהו בישראל, למבחר עצום של ירקות ופירות מכל הסוגים, כולל האקזוטים ביותר, ניתן לרכוש ולהזמין גם הרבה מוצרים משלימים כמו גבינות וסוגי חלב, מאפים מיוחדים, נקניקים ודגים מעושנים ובקרוב יהיו גם מוצרי בשר ודגים טריים. היא פרפקציוניסטית ואין מוצר שלא נבדק על ידה בקפידה, לפני שיוצא למכירה. רגע של וידוי אישי, התמכרתי למוצרים אחרי ההזמנה הראשונה: הכול הכי טרי ומזמין, ארוז בקפידה, מחולק היטב בארגז, מבחר שלא ראיתי בשום מקום, הכל יפה לעין, טעים מאוד והכי טרי. זו לא הייתה עוד קנייה, זו הייתה חוויה אמיתית. 

היא נשואה לאיתי צדרבאום, רואה חשבון וכלכלן שבא לעבוד לצידה כשהעסק גדל, "הוא עוזר בפן הטכנולוגי וקידם את העסק לרמה הייטקיסטית גבוהה", היא מפרגנת. הם מתגוררים בווילה מרשימה במרכז, יש להם ארבעה ילדים קטנים בגילאי 6 וחצי, ארבע וחצי, שנתיים והקטן בן ארבעה חודשים, שצמוד אליה והיא עושה הפסקות הנקה בעת הצורך. והנקה דוחה הכול!

נוי היא דור שלישי לחקלאים משאר ישוב שבגליל העליון, ניצולי שואה שעלו לישראל ועסקו בחקלאות. איציק, סבא שלה, גידל אפרסקים ונקטרינות, שזיפים ותפוחי עץ והחתן שלו טל, אביה של נוי, המשיך את דרכו, הקים בית אריזה ומכר תוצרת לשוק הסיטונאי. מה שנקרא, ינקה את זה מהבית.

לקראת חגי תשרי, הרשת יוצאת במיזם מיוחד לקידום ותמיכה בעסקים מתחום המזון בקו העימות מהצפון והדרום וכן עסקים של אנשי מילואים אשר נפגעו קשות מאז תחילת המלחמה. לדברי נוי "בתקופה המאתגרת והמורכבת שבה אנחנו מצויים, העסקים נאבקים על פרנסתם. אנחנו ברשת רואים זאת כחובה, לעשות הכול כדי להראות להם שהם לא לבד. כחלק מהמהלך אנחנו מעניקים לעסקים פלטפורמה שיווקית ומכירתית באתר נוי השדה, במטרה לחשוף את העסקים שלהם ללקוחותינו ולהקל עליהם, מתוך אמונה שיחד נוכל לחזק את המרקם העסקי והכלכלי בפריפריה ולשם כך אנחנו מקימים קטגוריה מיוחדת באתר שתאגד את מוצרי העסקים ותעלה את המודעות והחשיפה לעסקים מקו העימות". 

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

מהם זכרונות הילדות שלך?
"חיים של ילדת טבע במושב, שמסתובבת בין המטעים ברגל או על טרקטור, קוטפת את הפירות מהעץ ואוכלת אותם, נהנית לקטוף גם בבוץ בעבודת כפיים. כמשפחה עברנו הרבה תנודות וקשיים ולא תמיד הצלחנו להתפרנס בכבוד ולא הבנתי איך זה קורה שלמרות שהנקטרינות שלנו היו הכי נפלאות, אנחנו לא מצליחים להביא את הפרנסה שמגיעה לנו. כבר אז, בגיל צעיר ידעתי שאני אעסוק יום אחד בחקלאות ואשנה את חוקי המשחק לטובת כל העוסקים בתחום מהמגדלים ועד הצרכן הסופי, עם אג'נדה להיות בית חם לחקלאות הישראלית ולהעניק לה במה ותמיכה, וזה מה שאני עושה היום". 

בואי נדבר על המחירים, או במילים אחרות: תשכנעי את הקוראות שלנו למה כדאי לקנות אצלכם.
"המחירים דומים למחירים בסופרים, אולי מעט יותר יקרים, אבל אי אפשר להשוות באיכות ובטריות. לנוי השדה יש תו תקן של איכות וטריות שאין לאף אחד. אנחנו קונים ישירות מחקלאים שנבחרו בקפידה ושיש להם את האיכות הכי טובה. מבחינת מבחר אין לאף אחד את המבחר שיש לנו, אם זה תמרים צהובים, פיטאיה אדומה, תאנים ברזילאיות, את כל הגזרים, כולל גזר צבעוני, וסוגי דלעת כולל יפנית, כוכב, דלעת אישית מתקתקה ודלעת ערמונים, ארבעה סוגי זוקיני, שבעה סוגי עגבניות, מגשי אירוח טריים ומגוונים עם מבחר עצום. גם הירק ועשבי התיבול הם ברמה אחרת ועשירים בטעם וארומה. דבר נוסף יש לנו שרות לקוחות שפועל 24 שעות ביממה. ובעידן של יוקר המחיה יש לקונים מעטפת ואם צריך להחליף או לתת פיצוי, גם אם זה נדיר, הלקוח יודע שיש לו אימא ואבא ושירות הוא דבר חשוב מהמעלה הראשונה. יש לנו גם מועדון חברים גדול ויש כל הזמן הטבות וגם הנחות קבועות".

זה לא סוד שיש כאוס חקלאי אמיתי במדינה.
"נכון צריך לזכור שאנחנו מדינה מוקפת אויבים ולא יכולים להיות תלויים במדינות אחרות. מבחינתי זאת עוד הוכחה שאנחנו צריכים לסמוך על תוצרת ישראלית ולקיים את הציונות דווקא עכשיו". 

מה עשתה "נוי השדה" לטובת החקלאים הישראלים כשפרצה המלחמה?
"בתחילת המלחמה פעלנו רבות למען חקלאי ארצנו שנפגעו, עם חמ"ל חקלאי שחיבר בין מתנדבים לחקלאים והקמנו מיזם במרלו"ג שלנו עם ארגזים מתוצרת ישראלית מהעוטף ומהצפון. אנחנו מאמינים שדווקא בעת הזאת, כשכולנו חווים אתגרים, יש לפעול מתוך ערבות הדדית והמיזם שלנו 'יד ביד' הוא חלק מהחיבור העמוק שלי למגזר החקלאי בישראל וכרשת אנחנו רואים חשיבות עליונה בסיוע לחקלאים ובקידום הייצור המקומי". 

בתוך כל העשייה האינטנסיבית שלך את מספיקה להיות אימא?
"הילדים הם כל עולמי, הם מעל הכול. אני אוהבת להיות איתם לחוות איתם, לטייל איתם, לטעום איתם, הגדולים כבר מכירים את העסק ויום אחד כשנכנסתי לסופר הם לקחו פרי כי חשבו שהכול זה נוי השדה. עד גיל שנה הם איתי ואני לא שולחת אותם למסגרות ויש לי חוק: כשהם חוזרים מהגנים ובית הספר, אני מכבה את הטלפון, ואני איתם, לוקחת אותם לחוגים, משחקת איתם, מקריאה להם ספרים אנחנו אוכלים יחד ארוחת ערב ורק בשמונה בערב אחרי שהם נרדמו, אני חוזרת לטלפון ולעבודה". 

עם יד על הלב, זה לא מפחיד כשעל כתפייך מונחת אחריות כזאת גדולה?
"זה מפחיד וזה אומר סיכונים מטורפים אבל זה רק עוזר לי לא לנוח על זרי הדפנה, להמציא את עצמי כל הזמן מחדש ולחשוב על הדבר הבא. אני מגשימה חלומות תוך כדי עבודה, עדיין מתרגשת לקום בבוקר לעשיה ומבינה שהקמת עסק כאשה בגיל כל כך צעיר עם כל הקשיים של הקמת עסק, הוא לא מובן מאליו ועדיין ההוכחה היא עלי ואני זוכרת את זה כל יום". 

איך להגדיר אותך? אשת עסקים?
"אני חקלאית. חקלאית גאה".