מימי נאמן שייך. צילום: אור גפן
מימי נאמן שייך. צילום: אור גפן

ממאפייה קטנה בשכונת הבוכרים בירושלים לרשת בפריסה ארצית, ראיון חגיגי עם מימי נאמן על ילדות בין מגשי עוגיות, מתכונים קלאסיים, חדשנות מתוקה – ושיתוף הפעולה המסקרן עם אושיית הפודי מירי כהן

88 שיתופים | 132 צפיות

כבר 80 שנה שרשת מאפה נאמן מלווה את הבקרים, האירוחים והחגים של אלפי משפחות בישראל. מה שהחל כעגלה עמוסת לחמים בשכונת הבוכרים ב-1944 הפך עם השנים לרשת ארצית אהובה, שנשארת נאמנה לטעמים של פעם – וממשיכה להפתיע בכל עונה מחדש. מי שמובילה את העסק המשפחתי כיום היא מימי נאמן, דור שלישי למייסדים, שמצליחה לשלב בין מסורת לחדשנות, בין סירופ סוכר לסושיאל. בראיון מיוחד לחג השבועות היא משתפת בזיכרונות ילדות, אהבה אמיתית למקצוע, סדרת עוגות חדשה עם מירי כהן – ומה היא לוקחת הביתה לשולחן החג.

מאיפה בעצם התחיל הסיפור של מאפה נאמן?
"הסיפור של מאפה נאמן התחיל למעשה בשנת 1944 עם סבא שלי, רבי ברוך נאמן, שעלה לארץ מפרס בעלייה בלתי לגאלית. הוא קנה מאפייה קטנה בשכונת הבוכרים והיה מריץ מאפים בעגלת תינוק ישנה. היום העגלה הזו הפכה לרשת בפריסה ארצית שמוכרת בכל בית בישראל."

קולקציית שבועות של מאפה נאמן | צילום: גיל אבירם
קולקציית שבועות של מאפה נאמן | צילום: גיל אבירם

איך נראתה החנות הראשונה?
"מדובר בתקופת הצנע. תנור קטן, דלפק מכירה, מוצרים בסיסיים – אבל תמיד הכל היה חם וטרי. לא היה את השפע של היום, אבל הייתה המון נשמה."

מה את זוכרת כילדה שגדלה בעסק המשפחתי?
"כנראה שהמון סוכר. . זוכרת את עצמי מסדרת עוגיות, מפזרת אבקת סוכר, וכמובן מנשנשת בלי סוף. ככה זה כשאת בת חמש ומבלה את כל החופשות במאפייה."

איך מצאת את עצמך באופן רשמי בעסק?
"אחרי הצבא נסעתי לטיול הגדול, כשחזרתי, למדתי משחק, ואז אבא ביקש שאנהל זמנית את הסניף החדש בקניון מעלה אדומים. ה'זמני' הפך לקבוע – התאהבתי ונשארתי."

יוסי ומימי נאמן. צילום: גיל אבירם
יוסי ומימי נאמן. צילום: גיל אבירם

מה התפקיד שלך כיום ברשת?
"יש לי המון כובעים. אני במפעל כמעט כל יום, מעורבת במתכונים, באיכות המוצרים, אחראית לשיווק וליח"צ, ויש לי חיבור קרוב לזכיינים וללקוחות. זה מרגש אותי, ממלא אותי."

איך משלבים בין שורשיות לחדשנות?
"הבאנו רוח צעירה, הכנסתי את הרשת לרשתות החברתיות. אני יוזמת הרבה שיתופי פעולה- המסורת נשמרת, אבל ברור לנו שחייבים לדבר גם בשפה של הדור החדש."

ספרי על שיתוף הפעולה האחרון עם מירי כהן.
"זאת הייתה התרגשות אמיתית. יצרנו יחד קולקציית עוגות פירורים עם שישה טעמים מפתיעים – לוטוס, גרנולה, אוריאו, פטל, פיסטוק והמסורתית. זה קונספט שכל ישראלי יכול להתחבר אליו – עוגת פירורים קלאסית עם טוויסט."

מירי כהן עם מימי נאמן | צילום: גיל אבירם
מירי כהן עם מימי נאמן | צילום: גיל אבירם

איך שומרים על רלוונטיות בעידן של תחרות?
"אנחנו מדברים לכולם. מגוון רחב, טעמים מוכרים, מחירים נגישים – וקשב לצרכים של הקהל הישראלי. לצד זה, שומרים על הערכים של ירושלים, מסורת וביחד."

מה את לוקחת הביתה לשולחן החג?
"בורקס גבינה עלים חם שיצא עכשיו מהתנור. זאת החולשה שלי."

בין מגשי חלות של שישי לעוגות גבינה לשבועות, בין סבא ברוך עם עגלת התינוק לבין שיתופי פעולה עם כוכבות רשת – מאפה נאמן מוכיחה שאפשר ללכת עם מסורת – ולהישאר עם היד על הדובפק ולהצליח להפתיע בכל פעם מחדש.

משפחת נאמן | צילום: יח"צ
משפחת נאמן | צילום: יח"צ