מקודם

הגבינה כבר בפנים- מתכונים לסלטים עם גבינות

צילום: freepik
צילום: freepik
88 שיתופים | 132 צפיות

כשמתחשק להיות בריאים וליהנות מארוחה קלילה ומרעננת, ברור שסלט זה הפתרון המושלם. עם ההכנה המהירה, הערכים התזונתיים והתחושה הקלילה שאחרי- אין ספק שזה פתרון אידיאלי כתוספת ואפילו כארוחה שלמה! ואם כבר ההנאה והרעננות של ירקות חתוכים, למה לא להוסיף גם גבינות כמקור נהדר לסידן. בואו נגלה יחד מתכונים מוצלחים וקלילים.

סלט יווני

יש המון סלטים מעולים עם תוספות שונות, אולי הגרסה המוכרת מכולן היא הסלט היווני. מדובר במתכון פשוט וקל להכנה, שאפילו לא תצטרכו לערוך קניות מיוחדות לכבודו. ניתן להשתמש בכל הירקות שקיימים במקרר, המקור מכיל עגבניות, מלפפונים, עלי רוקט, חסה, זיתים שחורים, בצל סגול וכמובן- גבינה בולגרית או פטה מלוחה. כדי שייצא לכם טעים בדיוק כמו במסעדות, הקפידו על טריות הירקות. מבחינת התיבול, השתמשו בשמן זית איכותי, מלח, פלפל ומיץ לימון סחוט. בתוך דקות יש לכם ארוחה מהממת, משביעה ומזינה. מתאים כארוחה בפני עצמה או כתוספת לשלל מנות חלביות.

סלט חלומי

מנה זו היא מעט מושחתת יותר ומאוד משביעה. מבחינת מצרכים נזדקק לחסה אייסברג, שמהווה את הבסיס. נקרע את החסה לרצועות שונות בגודלן ונכניס לקערה. נחתוך את גבינת החלומי לקוביות בינוניות, נחמם שמן במחבת ונטגן עם רוטב טריאקי. אל הקוביות נוסיף פטריות חתוכות גס, שיצברו את טעמי הרוטב גם הן. כעת, נחתוך מלפפון לחצאי עיגולים ונוסיף לקערה. ניקח עגבניות שרי, נחתוך לחצאים ונערבב את כל המרכיבים. עם פומפייה נגרד רצועות גזר דקות. נוסיף תערובת גרעינים לסלט ואגוזי מלך חתוכים ליצירת מרקם קראנצ'י. בשלב הזה, נוציא את הפטריות וקוביות החלומי, כשהן חמות ומטוגנות ונוסיף לירקות החתוכים. מומלץ לתבל ברוטב ויניגרט. ניתן כמובן לקנות רוטב מוכן, אך אפשר ואף רצוי לשדרג עם ויניגרט ביתי. השתמשו בשמן זית, חומץ בלסמי, חרדל, שום כתוש ,מלח ופלפל. שפכו את הרוטב בנדיבות מעל הסלט ותהנו מארוחה מושקעת ומהממת, שמתאימה מאוד לאירוח!

 עלים וגבינה כחולה

אפשרות מהממת, יוקרתית ומרשימה היא הגרסה המשתמשת בחומרי גלם איכותיים כמו גבינה כחולה ואגוזים. בשביל להכין מנה חגיגית זו נשתמש בעלים כמצע. ניתן להשתמש במגוון סוגים כמו חסה סלנובה, עלי ריג'לה, חסה ערבית וחסה בייבי ג'אם. בחרו את העלים החביבים עליכם ושימו כמות גדולה מהם. הקפידו על שימוש בחומרי גלם טריים. כעת בחרו פרי שאתם אוהבים, הגרסה הקלסית לרוב כוללת אגסים, אך ניתן להשתמש גם בנקטרינה, תפוח ואפילו ענבים. הוסיפו אגוזי מלך קלויים וגבינה כחולה, והמנה שלכם מוכנה. לגבינה זו טעם דומיננטי במיוחד, לכן היא איננה זקוקה למרכיבים רבים לידה. מבחינת תיבול, הרוטב מורכב משמן זית, לימון, חומץ בלסמי, חרדל, מייפל, מלח ופלפל גרוס. את הרוטב מומלץ לשים רגע לפני ההגשה. שימו לב כי כדאי ולא להגזים עם כמויות הרוטב, כדי להשאיר את מרקם העלים קשיח מעט. 

 קפרזה

מנה איטלקית משגעת זו עשירה במיוחד ומתאימה בול לאירוח או לארוחת ערב מושקעת עם יקיריכם. עם שלושה מרכיבים בלבד, תקבלו מתכון שאף אחד לא ישכח. פורסים את העגבנייה לרוחב לחתיכות גדולות ודקות. לאחר מכן, מוסיפים מוצרלה איכותית, חתוכות לפרוסות קטנות מעט מגודל העגבנייה. מעל שני אלו מוסיפים עלי בזיליקום טריים בעלי ארומה שתשדרג כל מאכל. שימו לב כי הסלט מסודר בצורת מגדל, שכבה תחתונה עגבנייה, שכבה אמצעית מוצרלה ושכבה עליונה בזיליקום. בצלחת שטוחה סדרו יפה את המרכיבים ועברו לשלב התיבול. מתבלים בצורה בסיסית בלבד עם שמן זית, מלח ופלפל, ניתן להוסיף חומץ בלסמי או לימון. התיבול המעודן מדגיש את הטעמים הטבעיים של כל מרכיב. 

פאטוש

מאיטליה אנו עוברים היישר אל המזרח התיכון, לסלט הערבי הנפלא והמוכר. מדובר במנה כיפית ומרעננת, מתאימה כתוספת או אפילו כארוחה קלילה ומשמחת. כדי להרכיב מנה זו נזדקק למספר מצרכים. עגבניות שרי, מלפפונים, בצל ירוק, בצל סגול, פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה ונענע. ניתן להוסיף שדרוגים דוגמת עלי זעתר טריים. נאפה או נטגן קרעי פיתה בשמן זית, שנוכל להשתמש בהם ישירות בתוך הסלט ולתת להם לספוג את כל הטעמים הנהדרים. מדובר בסלט עשיר במיוחד, בריא ומלא בערכים תזונתיים. הייחוד שלו טמון דווקא בגבינות, נערבב יחד גבינה פטה ולאבנה ונוסיף למבחר הירקות. גם התיבול מיוחד ומרענן, וכולל שמן זית, לימון, מלח וסומק. 

עכשיו אחרי שראינו כמה סלטים יש עם השילוב המוצלח של גבינה, כל שנותר לנו זה לגזור ולשמור את כל האופציות המעולות וליהנות מיתרונות בריאותיים  ושפע של טעמים מעולים.