גם את יכולה: הכירי את הנשים שעושות את זה בגדול
"הייטק הוא רק לגאונים" - נכון או מיתוס? יצאנו לשטח כדי לשמוע את סיפורן של שלוש נשים מרתקות שלמרות כל הקשיים, הגיעו לתפקידים שתמיד רצו - הנה הסיפור שלהן
הכירו את 3 הנשים שהצליחו לשבור תקרות זכוכית ולהשתלב בתפקידים שחלמו עליהן בשוק העבודה. הן סיפרו לנו על הדרך, על מה שהן עברו כדי להגיע לשם, האתגרים, איך הצליחו ובעיקר, עזרו לנו לחזק את המסקנה המתבקשת: כל אחת יכולה, אם רק תאמין בעצמה ותבין מהן החוזקות שלה. המשותף להן, הוא שכמעט כולן התחילו עם רקע בינוני או כמעט ללא ניסיון בתחום, עם המון חששות ועמימות לגבי המשך הדרך; אולם חרף ההתחלות, הצליחו להשתלב בתפקידים שתמיד רצו, גם בהייטק וגם מחוץ לו. צעד אחר צעד – דרך ההתמדה וחוסר הוויתור, הן בכתבה הבאה יראו לכולנו ש"אין דבר העומד בפני הרצון" זו לא סתם סיסמה. אז, שנכיר אותן?
נועה נבו
נועה נבו היא אנליסטית SOC בחברת Sysec. היא עברה מסע מקצועי מרשים, שהחל מהחלטה אמיצה לעבור לתחום ההייטק, עולם שונה בתכלית מכל מה שהכירה עד אותה תקופה – היסטוריה והדרכת טיולים. בצעד אמיץ ולא שגרתי, החליטה לעבור הסבה לעולם הסייבר ואבטחת המידע, דרך לימודים ב – HackerU. היא הודתה, שאחד האתגרים שהתמודדה איתם הוא הכניסה לתחום טכני מבלי להיות בעלת ניסיון קודם. למרות זאת, הצליחה להתגבר על האתגר בעזרת נחישות וסקרנות בלתי פוסקת.
נועה מוכיחה לנו שלא משנה מי את, כל נושא ולא משנה עד כמה הוא מורכב, תוכלי ללמוד מאפס – אלא שרק תצטרכי רצון, השקעה ולהיות פתוחה לרעיונות חדשים.
מה הייתה המוטיבציה שלך ללימודים בתחום ההייטק?
"אחת המוטיבציות העיקריות עבורי היו היציאה מאזור הנוחות, שבשבילי הוא העולם העשיר והרחב של מדעי הרוח ובפרט היסטוריה והדרכת טיולים, והוכחה עבור עצמי כי אני יכולה ומסוגלת לאתגר של לימוד עצמי ומעבר לתחום שונה בתכלית לעולם ההייטק ."
הייטק זה לגאונים?
"כבודם של גאונים, בכל תחום שהוא במקומם מונח וראוי להערכה. אך לצד זאת, מרבית האנשים אינם מוגדרים גאונים ובכל זאת רבים מגיעים להישגים גבוהים ומרשימים, וזאת בזכות התמדה, השקעה ורצינות, ואלו המפתחות הבסיסיים והמשמעותיים ביותר בעיני – בכל תחום ועיסוק, וכן בפרט בעולם כה שאפתני כמו עולם ההייטק."
אילו מיומנויות לדעתך חשוב לפתח כדי להצליח בסייבר ואבטחת מידע?
"הרבה סבלנות, משמעת עצמית ובמיוחד יכולות חקירה באופן עצמאי, שהן הכרחיות בתחום בעיקר בשל השינויים הטכנולוגיים התכופים והמהירים."
מרוואת שמאס
הכירו את מרוואת שמאס – דאטה/ביזנס אנליסט, והאישה שמוכיחה לנו שגם נשים שכבר בנו "קריירה של גדולות" בחייהן, יכולות להתחיל מאפס, למצוא את דרכן בהייטק – ולהצליח בגדול!
אחרי עבודה של שנים בתוך מערכת הבריאות, היא התחברה לעצמה מחדש והחליטה שזה הזמן להגשים את עצמה:
"גיליתי את הפונטציאל והרצון שבי והבאתי את עצמה למקום שתמיד רציתי להיות בו".
כדאי לציין שעל פי הערכות מ-2020, כ-49.8% מהאנליסטים בתחום הנתונים בארה"ב הן נשים, והייצוג של נשים בתחום זה עולה משנה לשנה, כאשר ב-2010 שיעור האנליסטים עמד על 31% בלבד. ייצוג נשי בעבודה כזו הוא מרענן, ויכול להוביל לא פעם לרעיונות חדשים ובייחוד לגזירת תובנות בדרך חשיבה אחרת, מקורית ושונה ממה שרואים בחברות. זה מה שמשפר את איכות העבודה, והרבה פעמים מפחית את הטעויות בניתוחי נתונים. העובדה שהתרחשה בעשור האחרון עלייה לכדי ייצוג של חצי מכמות הנשים במקומות העבודה, משמעותה ייצוג הולם שמאפשר השפעה גבוהה על קבלת ההחלטות בארגון.
"קיבלתי החלטה גורלית, לעזוב תפקיד ניהולי בכיר לטובת מיצוי הפוטנציאל שבי. בעצם התחלתי קריירה מחדש לאחר שהגעתי רחוק, לטובת התמקצעות ועליה בחזרה."
האם היו לך אתגרים במהלך הלימודים?
"בהחלט, אומנם יש לי תואר ראשון ושני בתחום מדעי, אך עדיין לא למדתי קוד והיה לי חשש שלא אוכל להבין ולהשתלב למרות הרצון הרב"
אילו מיומנויות צריך לדעתך כדי להצליח בתחום ניתוח הנתונים?
"חשיבה אנליטית, תקשורת בין אישית, לדעת ללמוד את הכלים הטכנולוגים החשובים אשר ניתנים היום על ידי האקריו בקורס דאטה אנליסט, להתפתח ולהמשיך ללמוד באופן עצמאי ובמיוחד ללמוד איך לשלב את כלי ה AI בעבודת האנליזה."
איזה טיפ היית נותנת לאנשים שמעוניינים ללמוד את התחום?
"קודם כל תבדקו מהו הפוטנציאל שלכם, מה הליבה שלכם ואז תחפשו את המקצוע שיביא את זה לידי ביטוי. דבר נוסף, האמינו בעצמכם ואל תקשיבו לרעשי רקע ולחשיבה שלילית ולא מקדמת. אם אתם מעוניינים להשתלב בהייטק ויודעים באיזה מקצוע אז לכו על זה, אך תמיד לזכור שניתן לעשות זאת צעד אחר צעד. אם תחשבו על 5 צעדים קדימה זה עלול לדכא אותכם. הצלחה לא באה ביום אלא לאחר הזעה יום מדי יום."
ליטל רוזונסקי
ליטל רוזונסקי, מעצבת גרפית בעיתון "ישראל היום", מראה לנו שהייטק הוא לא רק עבור מי שאוהב לתכנת ולפתור חידות, אלא גם לכאלה שאוהבים לעצב ולהפעיל את המוח היצירתי. לפעמים, השילוב בין עיצוב וטכנולוגיה הוא בדיוק מה שמוביל להצלחה! הכשרתה של רוזונסקי בעיצוב גרפי ו- UX/UI אפשרה לה להשתלב בתפקיד המבוקש באמצעות מחלקת ההשמה של האקר יו. המוטיבציה שלה ללמוד תחומים אלה נבעה מתשוקתה לטכנולוגיה ולחידושים, במיוחד בתחום ה-AI שמשפיע במיוחד על תחום העיצוב גרפי.
ליטל הדגישה, שכל אחד ואחת יכולים להגיע רחוק, אבל בתנאי אחד: תצטרכו להיות פתוחים ללמוד ולהתמקצע, גם אם התחום לא נחווה כמעניין במיוחד בהתחלה. היא נתקלה באתגרים כמו למידת כלים חדשים ועבודה בצוות, שעליהם התגברה בזכות יכולות כמו סבלנות, לימוד עצמי והשקעה בפרויקטים. עוד היא ציינה, כי בעידן שבו השינויים הם חלק בלתי נפרד מהמקצוע, היכולת להתמודד עם חידושים ולהמשיך ללמוד מהווים מפתח מרכזי להצלחה.
ספרי על חוויה שהשפיעה במיוחד על התפתחותך המקצועית
"בעיקר הקפיצה למים, עבודה ראשונה בתחום שלמדתי, חסרת ניסיון לחלוטין, אחרי כמה שנים בעבודה זמנית ממש הרגשתי שינוי לאווירה בוגרת יותר שמקדמת אותי."
אילו מיומנויות לדעתך חשוב לפתח כדי להצליח בתחום העיצוב הגרפי?
"אני חושבת שהמיומנויות שנדרשות לפתח זה קודם כל ידע בעיצוב, הבנה עמוקה של צורכי המשתמש, יכולת לארגן ולתכנן, כמובן לעבוד בצוות, הרבה ראש פתוח ובעיקר להשקיע בלמידה מתמדת של העולם הטכנולוגי המתפתח."
הטיפ של ליטל למתחילים בתחום הוא: למדו מקצוע שמעניין אתכן באמת, כי זה מה שחשוב באמת, והרבה יותר חשוב מהפן הכלכלי אם תאהבו ותתחברו למה שאתם אוהבים הכסף יגיע. השקיעו בלימודים ואל תוותרו גם כשהדרך נראית ארוכה ומאתגרת.
מעניין אתכן ללמוד מקצוע חדש? לרשימת מסלולי ההכשרה שיזניקו לכן את הקריירה, היכנסו לאתר של HackerU – החממה למקצועות ההייטק וגלו איך גם אתן תוכלו להגיע לשיא הפוטנציאל שבכן.