Big Foot

בצקות בהריון אינן דבר נעים. מדוע זה קורה ומתי זה יכול להיות סימפטום המבשר על הריון לא תקין? התשובות וגם כמה טיפים להקלה על הנפיחות, בכתבה הבאה

88 שיתופים | 132 צפיות

מכירים את עצם הקרסול שבולטת? נכון שלקראת סוף ההריון היא כבר כל כך לא בולטת, עד כי נדמה לנו שהיא טבעה לה אי שם בתוך איי הבצקות? ד"ר ניר רונן, מומחה בכיר לרפואת נשים בשירותי בריאות כללית מחוז חיפה, מסביר שבתקופת ההריון נפח הדם עולה ב-40 אחוזים, ומכאן שיש יותר נוזלים במערכת הדם.

לעיתים הנוזלים הללו בורחים אל מחוץ לכלי הדם, ולכן נוצרות בצקות. ד"ר רונן מסביר איך מתמודדים עם הבצקות, ומדגיש שבכל מקרה של בצקת יש לשלול רעלת הריון, המסכנת את האם והעובר.

1. עם הרגליים למעלה

במהלך היום, בשל כוח הכבידה, הנוזלים שוקעים מטה ומתרכזים בכפות הרגליים, אך הם יכולים גם להצטבר בכפות הידיים. בשנת הלילה (ואם מתאפשר לך גם במהלך היום), הרימי את רגלייך על כרית מוגבהת כדי שהנוזלים יתפזרו בכל הגוף.

רק קחי בחשבון שכך הם גם יכולים להגיע לכפות הידיים, להצטבר באזור וליצור (או להחמיר) בצקות גם בהן. לכן, אם הטבעות עדיין על אצבעותייך – מוטב שתסירי אותן לפני שיהיה מאוחר מדי. הבצקות יכולות כמובן להיווצר גם בשעות היום.

2. ביי ביי לכפכפים

אנחנו יודעים שחם, אבל כפכפים אינם מומלצים מכיוון שאינם תומכים בכפות הרגליים. אז מה עושים? דבר ראשון בבוקר, ברגע שאת יורדת מהמיטה (בלי להתחיל להסתובב יחפה בבית), גרבי גרביים רגילים ונעלי נעליים סגורות. הן יתמכו בכפות הרגליים וימנעו את בריחת הנוזלים מכלי הדם.

3. הכוח המניע

פעילות גופנית מומלצת במהלך ההריון (כשמדובר בהריון תקין), וכאשר יש בצקות הפעילות הגופנית יכולה לסייע גם לכך, מכיוון שהיא מזרימה ומפזרת את הדם.

4. עניין של זמן

גם אם התופעה אינה נעימה ואינה אסתטית, הרי שהיא חולפת. תתעודדי, אחרי הלידה, כמו תופעות רבות אחרות, הבצקות ייעלמו אף הן.