7 השנים הטובות

הסניף החדש של מינאטו בהרצליה מוכיח ששף אקי טאמורה יודע לספק חוויה אותנטית של אזאקיה יפנית

88 שיתופים | 132 צפיות

"היראשיי מאסה!" (ברוכים הבאים) מכריז שף אקי טאמורה כשאנו נכנסים למסעדתו החדשה בהרצליה פיתוח. ציפיות גבוהות ליוו אותי בכניסה למסעדת מינאטו שנפתחה לאחרונה כעוד סניף של סושי בר במחלף קיסריה, הסוגר כבר שבע שנות הצלחה.

תאורה רכה, ריהוט עץ בהיר בקו נקי וקולאז' ענק של פרצופים יפניים מטף עד זקן משרים אווירה נינוחה לאזאקיה היפנית – בר שמגיש מנות אוכל קטנות בצד תפריט אלכוהול. בשם הקונספט התיישבנו על הבר ובעוד אנו מעיינים בתפריט, הגישה לנו המלצרית מטליות חמות להתרעננות. לרגע היה נדמה לי שהיא דיילת לפני נחיתה בנריטה (נמל התעופה הקרוב לטוקיו).

אמינות ואוכל מעולה

כבר התרגלנו לפטפוטים בסינית של מגלגלי הסושי שעומדים מאחורי הבר ברוב הסושיות בארץ, אך היפנית בפיו של הסושי מן טאמורה מוסיפה עוד קורטוב של אמינות לאווירה ואנו צוללים לשעה קלה בבועה יפנית של אוכל ושתייה.

סאקה חם נמזג בכוסיות חרס ועוד כוסית סאקה לא מסונן ולבן מוגשת קרה. אלו מצטרפים לקערית אדממה פריכים במידה מדויקת ולצלוחית תרמילי אפונת שלג מנוקדת ברוטב שומשום.

גרסת מרק האגדישי של המקום הייתה מעולה. לאחר הפתיחה הזו שמנו את מבטחנו המלא בשף טאמורה וביקשנו שיבחר עבורנו ממנות הספיישל של היום. כל שנותר לנו עתה הוא לצפות בטאמורה מוציא תחת ידיו הווירטואוזיות מנות מעוצבות בחן ובעלות טעם מופלא.

בלטה מביניהן קינוקו איטאמה – מנה נדיבה ממבחר פטריות טריות מוקפצות על מחבת ברוטב מעודן על בסיס סויה, מירין ובצל (28 שקלים). מנת הטטאקי טונה הייתה גם היא מצוינת. היא הורכבה מפרוסות טונה צרובה שהוגשה בכלי מיוחד על מצע רסיסי קרח עם פרוסות לימון, וסאבי בתוך מלפפון חלול וצנון יפני טרי (29 שקלים).

המשכנו במנת גיו יוזו קושי (שיפוד בקר) שעשוי מפרוסות דקיקות של אנטרקוט מגולגלות סביב תרמיל אפונת שלג (או גבעול אספרגוס) ברוטב טריאקי (38 שקלים). סיימנו במנת ניגירי ממקרל כבוש על גבעת אורז (44 שקלים) כתזכורת לכך שביפן מגישים את מנות האורז בסוף הארוחה.

יצאנו מחויכים ומלווים בתחושה שאחרי שבע שנים טובות בסניף הראשון, גם שבע השנים הבאות נראות מבטיחות.

מינאטו | כתובת: המנופים 8 הרצליה פיתוח | טלפון: 09-7731703 | חניה: לא | כשר: כן