7 ההוסטלים המומלצים בישראל

פאוזי עזאר אין בנצרת | צילום: סבינה אוואנו
פאוזי עזאר אין בנצרת | צילום: סבינה אוואנו

במחירים שנעים בין 70־90 ש"ח ליחיד בחדר משותף, לינה בהוסטלים ברחבי הארץ הם פתרון מצויין למי שרוצה להספיק לראות כמה שיותר, אבל להוציא כמה שפחות. אלה 7 הגסטהאוסים המומלצים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מלונות בוטיק או מלונות גנריים הם פתרון שכבר איבד את הרלוונטיות שלו במידה מסוימת עבור מטיילים צעירים או מטיילים עצמאיים שמחפשים ערך מוסף. המלונות הסטנדרטיים יקרים ובעיקר מעודדים התבודדות (ולכן מצוינים לזוגות בחופשה אינטימית), ומיזמים כמו Airbnb אמנם מתחרים בזירת המחיר, אולם לא מעודדים לשיתוף מידע או לחברותא. לעומתם, בהוסטלים יעשו הכל כדי שלא תישארו בחדר. החדרים – בין אם הם משותפים (Dorm), פרטיים, זוגיים או משפחתיים – הם פשוטים ובסיסיים וברובם אפילו אין טלוויזיה (אך אל דאגה, יש חיבור ל־wifi), אך הדגש המהותי הוא על החללים הציבוריים התוססים, האנרגטיים והקוסמופוליטיים.

את המגמה זיהו גם בעמותה לעידוד התיירות העצמאית בישראל ILH – Israel Hostels, קהילה מאוגדת של תיירנים הפועלים בתחום התיירות העצמאית, ומפעילים בכל רחבי הארץ הוסטלים וגסט האוסים. מלבד החוויה והאווירה, זוהי בלא פחות ממהפכה במחירים. ההוסטלים מאפשרים לינה במרכז העניינים בערים הגדולות והמבוקשות ביותר במחירים 70־90 ש"ח ליחיד בחדר משותף, 300־400 ש"ח לחדר פרטי וכ־600־800 ש"ח למשפחה בדירונת, מחירים שמשאירים בכיס הרבה כסף פנוי לבילוי, טיול והנאות. הנה כמה מההוסטלים המומלצים:

אברהם הוסטל, תל אביב | צילום: בן קלמר
אברהם הוסטל, תל אביב | צילום: בן קלמר

אברהם הוסטל, תל אביב

אברהם הוסטל היא האכסניה הפרטית הגדולה ביותר בארץ, שנפתחה לא מכבר במרכז תל אביב, דקה הליכה משדרות רוטשילד. ההוסטל מציע 93 חדרים שונים ומגוונים וכמעט 400 מיטות, ובדומה לאחיו הירושלמי הוותיק (ראו בהמשך), יש קומה ענקית של כ־600 מ"ר הכוללת מטבח משותף ומאובזר לעילא, חדר אוכל, אזור ישיבה לאונג'י שבו כורסאות, מרבצים, ערסלים וספות, אזור משחקים (כדורגל שולחן, סנוקר) ובר שוקק עם מחירים נוחים למדי. במתחם תמצאו גם שפע של שקעים, מהמצרכים הכי מבוקשים לחופשה מושלמת למי שרגיל לחיות גם ברשתות החברתיות, וגם גג מחופה בדשא סינתטי עם בר ופינות ישיבה נוספות. הלאונג' על כל חלקיו מעודד מינגלינג. זו מילת המפתח עבור המטיילים העצמאיים המגיעים לא רק מחו"ל (Foreign Independent Traveler) אלא גם מהארץ. ולא מדובר רק בתרמילאים בני 20, אלא בקהל מגוון, כולל משפחות עם ילדים, נשים מטיילות, זוגות ואחרים. דמיינו איזה מאושר יהיה הילד שלכם כשיפגוש ילד מיפן או מספרד ויזמין אותו למשחק כדורגל שולחן, או כמה כיף יהיה להשתתף יחד בסדנה להכנת חומוס. כחלק מהתפיסה של ההוסטל כמקום המציע חוויה חברתית, היזמים של אברהם הוסטל מנהלים גם חברת טיולים אברהם טורס, המאפשרת לטייל בכל רחבי הארץ, מירושלים, מצדה וים המלח ועד חברון. בלובי של אברהם הוסטל תמצאו את מרכז המידע המעודכן ביותר לכל מה שקורה בעיר הגדולה ובסביבתה. וחוץ מטיולים, בילויים, סיורים מודרכים והסעות (שחלקם בחינם), נערכים במקום שלל אירועים כמו מסיבות, הופעות, תערוכות אמנות, הרצאות ועוד.
לבונטין 21, תל אביב

אברהם הוסטל, תל אביב | צילום: בן קלמר
אברהם הוסטל, תל אביב | צילום: בן קלמר

אברהם הוסטל, ירושלים

המבנה הגדול של אברהם הוסטל בירושלים, שעבר כמה וכמה גלגולים, נמצא בכיכר הדווידקה, פסע משוק מחנה יהודה השוקק, מעורק התחבורה הראשי של שדרות יפו, מדרחוב נחלת שבעה ובמרחק הליכה מהעיר העתיקה ומשלל אתריה של עיר הקודש. כשנכנסים ללובי מרגישים כאילו הגעתם לחו"ל. בליל של שפות, מבקרים מכל העולם ואווירה נינוחה וחופשית יקדמו את פניכם. לא רק אנחנו חושבים, אברהם הוסטל הירושלמי זוכה לאינספור מחמאות בכל אתרי התיירות המובילים דוגמת TripAdvisor, ולונלי פלנט כבר הכתיר אותו "המֶכָּה של התיירות העצמאית". הלאונג', הבר והמטבח שוקקים תמיד והגג הכיפי הוא מקור משיכה למטיילים ולמקומיים.
הנביאים 67, ירושלים

אברהם הוסטל, ירושלים | צילום: ספיר שטיין
אברהם הוסטל, ירושלים | צילום: ספיר שטיין
אברהם הוסטל, ירושלים | צילום: ספיר שטיין
אברהם הוסטל, ירושלים | צילום: ספיר שטיין

פאוזי עזאר אין, נצרת

אכסניית פאוזי עזאר השוכנת במבנה משפחתי היסטורי ומלא אופי בלב השוק בנצרת הוקמה ב־2005 עם חמש מיטות בלבד. במבנה המקושת (מלשון קשת) והמעוטר יש חדרים משותפים (Dorm) וחדרים פרטיים, חללים משותפים וגישה נוחה לדוכנים בשוק, לשלל בתי קפה ומסעדות וכמובן גם לכל האתרים הנוצריים של נצרת ומהג'יזס טרייל. האכסניה מציעה שטחים ציבוריים גדולים שבהם יכולים האורחים לבלות בחברת אחרים ולהחליף רשמים.
העיר העתיקה, נצרת

פאוזי עזאר אין בנצרת | צילום: סבינה אוואנו
פאוזי עזאר אין בנצרת | צילום: סבינה אוואנו

Tiberias Hostel, טבריה

טבריה ידעה ימי תיירות יפים ומצלחים יותר בעבר, ובכל זאת, מדובר בעיר עם מיקום מעולה לכל מי שרוצה לטבול בכנרת, לטייל ברמת הגולן או לבקר באתרים הקדושים לנצרות. אז למה לא להתמקם באכסניה חביבה, צעירה וקרובה? באכסניית Tiberias Hostel יש חדרים משותפים, חדרים פרטיים, מטבח משותף ואזור בילוי משותף. המיקום משמש מרכז מטיילים אזורי למי שרוצה לבלות בכנרת, להגיע לאתרים כמו טבחה, ירדנית, דומוס גליליי, כפר נחום, הר האושר, ג'יזס טרייל או לאתרי טבע כמו הר ארבל, בריכת המשושים, הזאכי ועוד.
כיכר רבין, טבריה

Tiberias Hostel | צילום: יח"צ
Tiberias Hostel | צילום: יח"צ

Port Inn – חיפה

גם בחיפה פועל הוסטל חביב במיקום מנצח. בבניין ערבי משופץ בעיר התחתית שוכן פורט אין שהוקם בהשראת מקומות דומים בדרום אמריקה. הגסט האוס מסתתר בין בניינים מסחריים וחנויות ישנות, אך כשנכנסים פנימה מהרחוב ההומה מגלים עולם ומלואו, ולא רק בגלל שלל התיירים אלא בגלל הפסיליטיז. יש לובי מרווח ומטופח, מטבח לאורחים, חדר אוכל, חדר כביסה, חדר מחשבים וגינה יפהפייה. יש חדרים פרטיים, חדרים לזוגות, חדרי לינה משותפים ושלוש דירות למשפחות. המיקום קרוב לכל מרכזי הבילוי המרכזיים בעיר – מסעדות, פאבים, המושבה הגרמנית, הגנים הבהאים, מוזיאונים, חוף הים ותחנת הכרמלית.
יפו 34, חיפה

פורט אין בחיפה | צילום: יח"צ
פורט אין בחיפה | צילום: יח"צ

Old Jaffa Hostel – יפו

כשמו של ההוסטל, כך גם האווירה שבו: יפו העתיקה במיטבה. אחד ההוסטלים בעלי האופי הכי מרתק בארץ נמצא במבנה היסטורי מיוחד. גם החדרים רחוקים מלהיות משעממים או אחידים, וכל חדר שונה מהשני בזכות גומחות מלאות בספרים, קשתות, רצפות בסגנון תורכי ותריסי עץ של פעם. את הבילויים המשותפים מעבירים על הגג, במטבח השיתופי ובלאונג'.
עמיעד 13, יפו

Arava Hostel Eilat – אילת

גם אילת, עיר המלונות האולטימטיבית, זוכה להתהדר בגסט האוס ותיק שחרת על דגלו לינה ברמות שונות ובמחירים שונים, בלי להישאר עם חור בכיס. האכסניה הדרומית מומלצת במדריכי הטיולים השונים, בהם "Lonely planet" ו־"Let's go". האווירה הביתית והחמה, המנוגדת להמוניות שבמלונות העצומים, עושה את שלה, ורבים מהאורחים חוזרים לכאן פעם אחר פעם. בחצר גדולה של בית הערבה יש מיטות שיזוף, עמדת ברביקיו, גינה מטופחת ויש גם חנייה פרטית צמודה. בריכה אין, אבל תוך 10־15 דקות תוכלו להגיע לחוף הים ולטיילת.
האלמוגים 106, אילת

פורסם במגזין אטמוספירה