רותי רוסו מגישה: 60 דברים טובים לקיץ

60 וקצת דרכים להקל את עול הקיץ | צילום: זוהר רון
60 וקצת דרכים להקל את עול הקיץ | צילום: זוהר רון

הנה זה קורה שוב: החום, הלחות, הילדים בחופש והקורונה מרימה ראש. שוב את מרגישה שזה אף פעם לא ייגמר? אספנו בשבילך דברים קטנים שמצדיקים את קיומה של העונה הלוהטת

88 שיתופים | 132 צפיות

1. לימונדה עם אבטיח ומי קוקוס

2. יין לבן בכוס אישית עם קובייה של קרח.

3. כוס גדולה מלאה בקרח, פלח תפוז ויין לילה (Lillet) – האפרטיף הזה מגיע מפודנסק, כפר קטן מדרום לבורדו, והוא מיוצר בתהליך הכנה ייחודי, המשלב זני ענבים מבורדו עם ליקרים ארומטיים של קליפות תפוזים. הוא מרענן ומרוכז ונפלא ואין זמן טוב יותר להכיר אותו מאשר בשיא הקיץ.

4. ללכת לחוף הים הנטוש והבתולי שרק אתן מכירות ולשמוע את רחש הגלים.

לימונדה עם אבטיח ומי קוקוס | צילום: זוהר רון
לימונדה עם אבטיח ומי קוקוס | צילום: זוהר רון

5. להתארגן עם כל החברים ולהשתלט על רצועת חוף מאחר הצהריים ועד השעות הקטנות של הלילה.

6. ריח של ילד שחזר מהבריכה.

7. להחליט לפתוח בלוג אוכל, לכתוב שלושה פוסטים, לטחון לכל העולם מסביב על איך הכנתם ואיך צילמתם ומה כתבתם ומי הגיב ומה עניתם, ולהפסיק אחרי חודש כי למי יש כוח ופנאי לזה.

8. עוד תשעה סוגים של לימונדה: לימונדה עם נענע ועשבים, לימונדה עם ריבת פטל, רימונדה, לימונדה עם ערק ונענע, לימונדה עם אבטיח, לימונדה רק לגדולים עם צ'ילי גרוס, לימונדה מליים, לימונדה עם מלפפון (תתפלאו כמה זה טעים!) – קפואה ומרוסקת בבלנדר, לימונדה עם מיץ ליצ'י.

9. מרקחת מהירה של פירות קיץ,

החומרים:

5־6 אפרסקים ונקטרינות בשלים מאוד, ללא הגלעין, פרוסים

2 כפות סוכר

כמה טיפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

שמים במחבת את כל החומרים. מקפיצים על להבה גבוהה במשך כמה דקות עד שהפירות מתרככים ומפרישים נוזלים סמיכים ומתוקים.

10. להציב מכל זכוכית ענק (כמעט 25 ליטרים), שקוף ויפהפה, עם ברז קטן בתחתית, במרכז הבית או החצר, למלא אותו במים, קרח, עשבים, פרוסות הדרים. לסיים 25 ליטרים ביום לא משנה אם אתם 15 איש או ארבעה.

11. למלא את המכל בתה קר.

12. בקבוקים קטנים עם מיץ שמוכרים היום בכל בתי הקפה, ומיד גורמים לך להרגיש בקייטנה של גדולים.

13. קוביות קרח מתה קר ומרוכז מאוד, שנמסות בתוך מים ומתבלות אותם במהירות.

קוביות קרח מתה קר ומרוכז מאוד, שנמסות בתוך מים ומתבלות אותם במהירות | צילום: זוהר רון
קוביות קרח מתה קר ומרוכז מאוד, שנמסות בתוך מים ומתבלות אותם במהירות | צילום: זוהר רון

14. להכין מהמשמשים לדר (מתכון של אשף הלדרים הביתיים, יואב ריבק)

החומרים:

1 ק"ג משמשים בשלים מאוד, כמעט רקובים

1 כף מיץ לימון

2 כפות סוכר או לפי הטעם (תלוי במשמשים)

אופן ההכנה:

חולטים את המשמשים במשך דקה במים רותחים, ואז מעבירים למים קרים. ככה קל יותר לקלף אותם.

מקלפים, מגלענים ושמים בבלנדר עם הלימון והסוכר וטוחנים למיץ חלק.

מרפדים תבנית בסילפאט (משטח סיליקון, אפשר לקנות בכל חנויות הציוד המקצועי למטבח). שופכים לתוכה את המיץ בצורה אחידה עד כמה שניתן (בלי חורים).

אופים בחום נמוך (50־60 מעלות) עם דלת חצי פתוחה (לרוב דלתות התנורים יש מעצור שמאפשר להשאיר אותן שליש פתוחות. הכי טוב) לעשר שעות או עד שהלדר כבר לא רטוב ולא דביק. חותכים את השוליים היבשים, מסירים מהסיליקון ושומרים בכלי אטום.

15. לשים בקוביות הקרח עשבי תיבול ופרחי מאכל קטנים.

16. פאי אישי עם פירות של קיץ

אפשר גם להכין גאלט – פאי גס, לא מסודר, של בצק פריך מרודד, עם מלית פראית – שבו מקפלים את הבצק מעל.

החומרים:

בצק פריך (אפשר להכין מ־210 גרם קמח, 160 גרם חמאה קרה, 1 כף סוכר, קורט מלח, 3 כפות מים ולערבב בפולסים במעבד מזון) או לקנות מוכן.

מרקחת פירות קיץ מהירה.

תבנית מאפינס משומנת.

אופן ההכנה:

מרדדים את הבצק (הכי נוח בין שני ניירות אפייה מקומחים). קורצים ממנו עיגולים ומרפדים בעזרתם את התבנית. זה לא צריך לצאת הכי מדויק או יפה. תשלימו חורים עם חתיכות בצק נוספות ואל תדאגו.

מנקבים עם מזלג כמה חורים בתחתית.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כעשרים דקות או עד שהבצק זהוב. ממלאים במרקחת הפירות הטרייה שלכם ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות. מגישים עם גלידה או שמנת או בלי כלום.

פאי אישי עם פירות של קיץ | צילום: זוהר רון
פאי אישי עם פירות של קיץ | צילום: זוהר רון

17. לספור את הימים האחרונים עד שנגמרים המשמשים.

18. לעשות שבוע של ניקוי רעלים עד הבית עם אודי סהר, השאמן האורבני, שהכניס את כל הברנז'ה לטירוף של מיצים וניקיונות. לסיים את השבוע רזים ונקיים ועפים על עצמכם.

19. לערוך אירוע בגינה ולהשכיר מכונת סוכר (בערך 250 ש"ח לא כולל משלוח). לראות איך המבוגרים משתגעים מההזדמנות להכין בעצמם סוכר על מקל, לא פחות מהילדים. לגלות לאחר שעה שהעפעפיים נדבקו לכם ואתם מכוסים בשכבה דביקה מכף רגל ועד ראש.

20. להכניס לג'לי פירות טריים.

21. לתפוס יוזמה ולזרוק את המצות שנשארו מפסח.

22. לעצור את האוטו בצד הדרך כדי לספר סיפורים של מורשת קרב.

23. אחרי הסיפורים, לקטוף לילדים סברס ולקלף להם. לבלות שלושה ימים בחפירה אובססיבית בידיים כדי לנסות להוציא את הקוצים.

24. לשחק שבץ נא.

25. לרחוץ את המכונית עם הילדים, דלי גדול של מים ובגדי ים.

לשים בקוביות הקרח עשבי תיבול ופרחי מאכל קטנים | צילום: זוהר רון
לשים בקוביות הקרח עשבי תיבול ופרחי מאכל קטנים | צילום: זוהר רון

26. לשבת עם סבתא יום שלם ולרשום את המתכונים שלה.

27. להוציא את סבתא לפיקניק.

28. פסטה וסלט לארוחת ערב.

29. ענבים קפואים.

30. ללכת לבאולינג ולסגור את ארוחת הערב עם נאצ'וס וטבעות בצל.

31. יוגורט קפוא עם חלבה ודבש וגרעיני רימון. דרך מושלמת להתחיל את הבוקר.

32. לנסות מתכון חדש.

ענבים קפואים | צילום: זוהר רון
ענבים קפואים | צילום: זוהר רון

33. לבשל משהו תאילנדי.

34. אפרסקים!! בשלים!!

35. ריח של גויאבות שמזכיר שיום אחד יגיע הסתיו.

36. לחלום על שוקו חם עם מרשמלו כשבחוץ אפור ומושלג.

37. רוזטה מהירה שמכינים בבית, עם ממש מעט סוכר ומלא שקדים

החומרים:

6 כוסות שקדים חצויים ללא קליפה, מושרים 1/2 שעה במים רותחים

4 כוסות מים

2 כפות דבש

קורט קטן מאוד של מלח (תוספת מדהימה!)

בלנדר מעולה

אופן ההכנה:

מסננים את השקדים ושמים בבלנדר. מוסיפים את יתר החומרים.

טוחנים היטב.

מסננים במסננת דקה או בחיתול בד, העיקר שתצליחו לסחוט בסוף את הנוזלים.

מגישים עם קרח.

אני יודעת שאפשר ונהוג להוסיף מי ורדים ומסטיקה. אני אוהבת רוזטה נקייה, בלי כלום, כמעט בלי דבש. היא מעולה גם כתחליף חלב בקפה או בפנקייק, למי שרגיש או טבעוני או הרפתקן.

אפרסקים!! בשלים!! | צילום: זוהר רון
אפרסקים!! בשלים!! | צילום: זוהר רון

38. למלא את האדניות והחצר בעשבי תיבול צעירים, משגשגים, עוד לפני מרירות התפרחות.

39. לקבוע עם הילדים להכין עוגיות ולקשט אותן. לראות אותם מאבדים סבלנות אחרי רבע שעה. להמשיך לקשט כל הלילה לבד (אולי זאת רק אני?).

40. ג'לי הכי פושטי בתבנית גוגלהוף.

41. ארוחות שלמות במחבת אחד: פילה של דג, עגבניות שרי, בצל, שום, עשבים ירוקים, תפוחי אדמה קטנים, מלא שמן זית.

42. מסעדות עם חניה.

43. טוסט גבינה מהקיוסק של הבריכה.

44. לגבש הצעת חוק לפיקוח על המחירים בכל המקומות המאולתרים האלו: אוטו גלידה, קיוסק, גזלנים, חוף הים, צומת מורשה.

45. נקניק שוקולד!

פסטה קאצ'יו א פפה | צילום: זוהר רון
פסטה קאצ'יו א פפה | צילום: זוהר רון

46. פסטה קאצ'יו א פפה

הפסטה הרומית הקלאסית הזו חזרה פתאום לאור הזרקורים, כולם מכינים אותה ובצדק. היא כל כך קלה להכנה וקלה לגוף. כשהיא עשויה נכון היא אולי הפסטה הכי טעימה שתדעו להכין לבד. ואחרי הכל, זו בסך הכל פסטה עם שמן זית, פקורינו ופלפל שחור. אני שמה גם פרמזן. מושלם.

החומרים:

1 חבילה של ספגטי

150 גרם פקורינו מגוררת (אפשר להמיר שליש מהכמות בפרמזן)

1 כף גדושה פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות שמן זית איכותי

אופן ההכנה:

שמים בקערה את שמן הזית עם הגבינות והפלפל ומערבבים.

מעמידים סיר גדול עם מים רותחים (כארבעה ליטרים, כף מלח על כל ליטר) ומבשלים את הפסטה היבשה עד שהיא כמעט רכה.

לא מסננים!

יוצקים שתי כפות של מי בישול הפסטה לתוך הקערה ומערבבים.

מעבירים את הפסטה באמצעות מלקחיים לקערה, בעודה רותחת. מערבבים את הכל ביחד. הגבינה תימס מהמפגש עם הפסטה החמה ותעטוף אותה.

מגישים חם, אפשר עם פקורינו ועוד פלפל שחור מלמעלה.

ג'לי הכי פושטי בתבנית גוגלהוף | צילום: זוהר רון
ג'לי הכי פושטי בתבנית גוגלהוף | צילום: זוהר רון

47. שסק

48. מה שקורה לבמבה אחרי חצי שעה במישור החוף.

49. לקבוע עם השכנים ארוחת שאריות בשבת בערב.

50. לאכול רק ממה שאחרים הביאו.

51. לערבב יוגורט טוב עם ריבה אדומה (הכי טוב ריבה ביתית). אפשר להוסיף גם אגוזים קלויים. להקפיא קצת ולהגיש בתור פרוזן יוגורט מושלם.

52. להכניס עלי גפן להכל: לאורז. לעוף, לשעועית ירוקה מוקפצת, לבמיה עם עגבניות, לדגים לפני ששמים אותם על הגריל (עטופים בעלי גפן). לגלות את התבלין הטעים ביותר שהכרתם.

53. שיאו של טרנד הבורטה בשיאה של עונת העגבניות.

למלא את האדניות והחצר בעשבי תיבול צעירים, משגשגים, עוד לפני מרירות התפרחות | צילום: זוהר רון
למלא את האדניות והחצר בעשבי תיבול צעירים, משגשגים, עוד לפני מרירות התפרחות | צילום: זוהר רון

54. קציצות עוף אפויות

במקום לעמוד ולטגן אותן אחת אחת, מגלגלים קציצות קטנות ושולחים לתנור. הן נהדרות.

החומרים:

5 בצלים גדולים, פרוסים

4 כפות שמן

1 כפית מלח

1 כף סוכר

500 גרם עוף טחון

2־3 פרוסות של חלה או לחם, רטובות, סחוטות ומפוררות

2 ביצים

1 כוס פירורי לחם או תערובת של אגוזים טחונים, קוואקר ונבט חיטה – כולם או חלקם

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

שמן זית לשימון הקציצות לפני האפייה

אופן ההכנה:

מטגנים את פרוסות הבצל בשמן עם מלח וסוכר עד שהן רכות וזהובות. שמים בקערה את העוף, הבצל המטוגן ויתר החומרים. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומערבבים. מכדררים עם ידיים רטובות את התערובת לכדורים קטנים. אני אוהבת ממש קטנים. איקאה סטייל.מסדרים על התבנית. מורחים בשמן זית מלמעלה ושולחים לתנור חם מאוד (220 מעלות) בטורבו לרבע שעה או עד שהקציצות מוכנות וזהובות. שווה להכין כמות ואפילו להקפיא.

גביעים של גלידה | צילום: זוהר רון
גביעים של גלידה | צילום: זוהר רון

55. גביעים של גלידה.

56. פיתה עם שמן זית וזעתר שקולים בטוסטר.

57. תירס גילי סופר מתוק בשיא תפארתו.

58. לערבב תירס עם הרבה כוסברה, צ'ילי אדום יבש, שמן זית בכמות נכבדה, כמה טיפות של ליים ומלח. גם פרמזן מגוררת תתאים.

59. לעשות רשימות.

60. לחלום על שלום ובריאות שלמה, בלי מגפות, בלי מבצעים, רק ים ומזגנים.

שסק | צילום: זוהר רון
שסק | צילום: זוהר רון