6 שלבי הפרידה בפייסבוק

אתם עלולים להיפגע כשתגלו שהצד השני שינה את המצב המשפחתי שלו ל"single" | צלם: ingimage
אתם עלולים להיפגע כשתגלו שהצד השני שינה את המצב המשפחתי שלו ל"single" | צלם: ingimage

בן/בת הזוג נפרדו מכם? בנוסף לקשיי הפרידה, הגעגועים והחזרה לחיי הרווקות, מחכה לכם עוד משימה קשה – להיפרד גם מהפרופיל של האקס בפייסבוק. לפניכם שלבי הפרידה הוירטואלית

88 שיתופים | 132 צפיות

אם בעבר ההתלבטות הקשה ביותר אחרי פרידה היתה האם למחוק את מספר הטלפון של האקס/ית מהזיכרון של הטלפון הנייד ולהשמיד את הודעות הטקסט האוהבות שהחלפתם ביניכם, כיום נוספה לדילמה סוגיה נוספת: האם, מתי ואיך להיפרד גם מפרופיל הפייסבוק של האהוב/ה לשעבר. אנחנו כאן כדי לעשות לכם קצת סדר בבלגאן (וטוב, כדי להראות לכם שאתם לא לבד).

נפרדים בשלבים

הפייסבוק הפך לחלק בלתי נפרד מהחיים של רבים (מיליונים, אם נהיה מדויקים), והוא מהווה כלי לדיווח על הנעשה בחייהם. אנשים מדווחים איפה הם מבלים, עם מי, איך הם מרגישים עכשיו, וכעבור שעה, וכעבור שעתיים, מעלים תמונות שלהם מכל מקום שהם חושבים שיעשה רושם על חבריהם לרשת החברתית, וזו רק ההתחלה.

גם בחיי האהבה יש לפייסבוק מקום חשוב. זה מתחיל מאישור החברות בתחילת הקשר, שמאפשר לצד השני לחקור ולגלות כמה שיותר פרטים עליך, לצפות בתמונות שלך מכל זווית אפשרית, לראות איפה אתה עובד, מי החברים שלך, מה אתה אוהב ומה לא, ממשיך בהצהרה שאתה נמצא במערכת יחסים – שמהווה בעצם את האישור הסופי לכך שהקשר הזה רציני בעיניך ובעיני הצד השני, ומסתיים בהוספת הפרופיל של בן הזוג לשורה ה"במערכת יחסים". השלב הזה הוא כבר הצהרת כוונות מאוד, אבל מאוד רצינית.

הבעיה מתחילה אם הקשר נגמר. גם כאן – כמו בחמישה או בשישה (תלוי במצב הרגשי שלכם) שלבי האבל בעקבות פרידה, יש גם כמה שלבים שצריך לעבור כש"נפרדים" גם מהפרופיל של מי שהיה החלק השני שלכם במשך תקופה מסוימת.

1. השלב הראשון – הכחשה

אתם פרודים טריים, ועוד כואבים את סיומה של מערכת היחסים. בדרך כלל בשלב הזה אתם תרצו להאמין שמדובר בפרידה זמנית, שתכף אתם חוזרים והכל יהיה טוב – ואפילו טוב יותר ממה שהיה קודם. בשלב הזה גם לא תשנו את מצב הזוגיות שלכם בפייסבוק, כדי לא "לסגור" דלתות וכדי להבהיר לצד השני שאתם לא מוותרים כל כך מהר. במקביל תבדקו מדי פעם מה קורה אצל הצד השני – האם הוא/היא שינה את המצב הזוגי שלו.

בנוסף תמצאו את עצמכם משתמשים בפייסבוק כדי להעביר מסרים "סודיים" לאקסים שלכם על ידי העלאת פוסטים דביקים ומרגשים, שירים ששניכם אוהבים, שירי אהבה נכזבת וכדומה, מתוך מחשבה שהם עוקבים אחריכם ובסופו של דבר ירגישו שהם רוצים שתחזרו.

מתי זה בעייתי: אם אתם חושבים ששינוי המצב הזוגי בפייסבוק הוא אינדיקציה למצב המערכת הזוגית שלכם, בוודאי תישברו כשתגלו שהאקס/ית שלכם עדכן/ה את פרופיל הפייסבוק שלו/שלה לפניכם, ובעוד שאצלכם מסומן שאתם במערכת יחסים, אצל הצד השני יצוין שהוא רווק, או שלא יצוין שם דבר. אצל רבים הגילוי הזה יגרום לצביטה בלב במקרה הטוב – ולשבר קטן במקרה הרע.

מה יקרה בסוף: אם תגלו שהצד השני שינה את המצב שלו בפרופיל, תמהרו לעדכן גם את הפרופיל שלכם. אם לא, סיכוי טוב שתעשו את זה לפניו כדי להראות לו שהפרידה שלו מכם לא מזיזה לכם ושאתם ממשיכים הלאה (כן, בטח).

2. השלב השני – ריגול

עברו שבועות בודדים ועוד לא חזרתם. בשלב הזה אתם סקרנים לגלות מה קורה בחייו של האקס. בנוסף לבדיקת המצב הזוגי אתם בודקים גם האם נוספו לו חברים וירטואלים חדשים, כמה מהם מבני המין השני, אילו תמונות הוא מעלה, לאן הוא יוצא בלעדיכם ועוד פרטים שיגלו לכם איך הוא מעביר את זמנו בלעדיכם.

מתי זה בעייתי: תכינו את עצמכם לעוד כאב לב שתחוו כשתראו את האקס מפזז במסיבה/נהנה ביציאה או בטיול עם אנשים שהם לא אתם – במיוחד אם הם בני המין השני.

מה יקרה בסוף: הריגול יוביל אתכם מהר מאוד לשלב הכעס – ראו בהמשך.

3. השלב השלישי – שדרוג הפרופיל שלכם

אחרי שגיליתם שהאקס/ית עושה חיים בלעדיכם, תרגישו צורך להראות להם שגם לכם יש חיים (כשאתם כמובן יוצאים מתוך נקודת הנחה – שהיא ברוב הפעמים מוטעית – שגם הם בודקים מה קורה בחייכם בעזרת הצצה מתמדת בפרופיל שלכם). כך, בכל פעם שאתם יוצאים אפילו למכולת, תצלמו "חוויות" מדליקות שקרו לכם בדרך, תעלו תמונות שלכם מאושרים בפיקניק (גם אם עשיתם אותו עם הדודה וסבלתם מכל שנייה), תצאו עם חברים לפאב או למסיבה ותתייגו את עצמכם שם ואחר כך תעלו תמונות שלכם שמחים וצוהלים (גם אם חשבתם על האקס/ית כל הערב) ועוד.

מתי זה בעייתי: כשאתם מתחילים לשקר ומצהירים שיצאתם לכל מני מועדונים/מסעדות וכדומה, כשבעצם ישבתם בפיג'מה כל הלילה מול שידורים חוזרים של סיינפלד/חברים/אחת מתכניות הבוקר בשידור חוזר.


אל תרגלו אחרי האקסים שלכם בפייסבוק. סתם יכאב לכם כשתראו אותם נהנים עם אחרים. אילוסטרציה: ingimage

4. השלב הרביעי – כעס

שלב הכעס מגיע הרבה פעמים אחרי שבאחת הפעמים שאתם נכנסים לפרופיל של האקס/ית "בשם הסקרנות", תגלו שנוספו להם חברים בני המין השני. אז תתחילו להסיק שמדובר במועמדים חדשים לתפוס את מקומכם, תציצו בפרופילים שלהם, תגידו לעצמכם שאתם נראים הרבה יותר טוב מהם, שאתם עובדים במקום טוב יותר ושיש לכם השכלה גבוהה משלכם.

אחרי ניסיון העידוד העצמי, תכעסו על הצד השני על שהוא ממשיך בלעדיכם ומחפש אהבה חדשה. רבים מכם ימחקו את האקס מרשימת החברים שלהם, לא לפני שישלחו לצד השני הודעה זועמת שמודיעה על הסרתם מרשימת החברים היוקרתית שלכם.

5. השלב החמישי – דכדוך ופגיעה בביטחון העצמי

אחרי שתעבור תחושת הכעס, יקרו לכם שני דברים: האחד הוא שתיכנסו לדכדוך והביטחון העצמי שלכם ייפגע, והשני הוא שתבינו שלא כדאי לכם להמשיך ולקבל עדכונים על חברים חדשים בני המין השני של האקס/ית שלכם (אתם לא באמת רוצים לקבל עדכון שהאקס שלכם שינה את המצב הזוגי שלו ל"במערכת יחסים"). זאת כמובן במידה שאתם לא אוהבים להכאיב לעצמכם. למרות שזהו שלב קשה, טוב שאתם מגיעים אליו – זה אומר שאתם קרובים לסוף.

6. השלב האחרון – השלמה

אחרי שהבנתם שהאקס שלכם המשיך הלאה, והחלטתם שאתם לא רוצים להכאיב לעצמכם יותר ושהגיע הזמן להתקדם, תרגישו מוכנים למחוק אותו מרשימת החברים שלכם. אל תעשו מזה דרמה גדולה, אל תשלחו הודעה נרגשת או כל דבר אחר – פשוט תסירו אותם. אחרי שעברתם את כל השלבים שצוינו עד כה, תרגישו הקלה ותפנו באמת מקום לבן זוג חדש בחייכם – וכמובן בפייסבוק.

בהצלחה!