5 מיתוסים על טיפול בעור שהגיע הזמן להפריך

הכי טוב לעור הפנים: מקדם הגנה | צילום: shutterstock
הכי טוב לעור הפנים: מקדם הגנה | צילום: shutterstock

האם כתמי שמש נגרמים רק מהשמש? קרמים עם מקדמי הגנה גבוהים באמת מגנים יותר והאם בחורף לא צריך למרוח אותם בכלל? חמישה מיתוסים על טיפול בעור שכדאי לכם להפריך ומהר

88 שיתופים | 132 צפיות

דורות על גבי דורות של בני אדם חיו על פני כדור הארץ וניסו להתמודד עם השאלה הנצחית: איך להשיג מראה עור פנים בריא וזוהר? ישנם כמה מיתוסים ותפיסות שגויות בנושא שהגיע הזמן להפריך אחת ולתמיד. קבלו כמה מיתוסים שגויים וטיפים יעילים לשמירה על עור פנים מהמייזינג.

מיתוס 1: מקדמי הגנה עם SPF גבוה מגינים על העור יותר

האמת: לא נכון. ככל שהמספר לצד ה-SPF גבוה יותר, כך קטן אחוז ההגנה שלו על העור. למשל מקדם הגנה 30SPF מגן על העור רק ב-4% יותר ממקדם הגנה 15 SPF, ומקדם הגנה 45SPF מגן על העור רק ב-2% יותר ממקדם הגנה 30SPF.

מה כן לעשות: למרוח מקדם הגנה לעיתים תכופות (כל שעה שעתיים) ובנדיבות.

מיתוס 2: הזדקנות העור נקבעת רק על ידי גנטיקה ולא ניתנת להאטה

האמת: לא נכון. ישנה תפיסה מוטעית לפיה תכשירים ומוצרים לטיפוח הפנים הם מסחטת כסף חסרת תועלת, מאחר ובסופו של דבר מראה עור הפנים נקבע רק על פי גנטיקה. למעשה אך ורק 30% מהגורמים להזדקנות העור נקבעים על פי גנטיקה. בפועל, קרני UV הן הגורם מספר אחת להזדקנות מוקדמת של העור, מה שמשאיר 70% על אחריותך.

מה לעשות: לאורח החיים שלנו ולאופן שבו אנו שומרים על גופנו יש השפעה מכרעת על מראה העור. אין לזלזל בחשיבותם של מנוחה הגונה, אורח חיים בריא ומאוזן, הפחתת רמות הסטרס, אוכל בריא והימנעות מעישון, אך מאחר וגורם הסיכון המשמעותי ביותר הוא חשיפה לשמש, ההגנה הטובה ביותר היא מקדם הגנה. שימוש במקדם הגנה איכותי בכל יום מימות השנה (כן, גם בחורף, בלי תירוצים) ומריחה על הפנים ועל הצוואר יאטו בצורה דרמטית את הזדקנות העור.

להגן על העור כל ימות השנה | צילום: shutterstock
להגן על העור כל ימות השנה | צילום: shutterstock

מיתוס 3: אין צורך למרוח מקדם הגנה בחורף

האמת: ע"ע סעיף קודם (ובקיצור: לא נכון)

מחקרים מצביעים על כך ש78% מנזקי השמש נגרמים כתוצאה מחשיפה משנית לשמש. חשיפה משנית מתרחשת באופן יומיומי; מאחורי ההגה, כשיורדים למכולת, כשיוצאים עם הכלב ואפילו אם שולחן העבודה ממוקם בסמוך לחלון. בכל שעות היום ישנה חשיפה לא הכרחית לשמש הגורמת להזדקנות תאי העור.

מה לעשות: למרוח מקדם הגנה בכל יום, (גם בחורף, כבר אמרנו?). נסו להכניס את השימוש במקדם הגנה לפעולות הרוטיניות אותן אתם מבצעים יום יום כמו צחצוח שיניים, סירוק, נטילת תרופות. הרבה יותר זול למנוע קמטים מלנסות להפטר מהם מאוחר יותר.

מיתוס 4: יש לבחור מוצרים לפי הרכיבים המופיעים על האריזה.

האמת: לא בהכרח. לעיתים מניחים הנחות שגויות על רכיבים מסויימים או נרתעים משימוש במוצר המכיל רכיבים לא מוכרים. אם למשל לעורכם יש נטייה לאקנה, אתם עלולים להרתע משימוש בתכשירים המכילים חמאת קקאו או שמן חריע כי הם ייראו לכם שמנוניים מדי או סותמי נקבוביות. אולם, ההשפעה של מוצר על העור נקבעת על בסיס אחוז השימוש ברכיב בתוך המוצר, דבר אותו לא ניתן לדעת מרשימת הרכיבים.

מה לעשות: לבחור מוצר לפי סוג העור לו הוא מיועד, ולבדוק רגישות לפני שמנסים על העור. ניתן לבחון רגישות על ידי מריחה של כמות קטנה על החלק התחתון של הפנים ולהמתין 24 שעות כדי לוודא שלא נוצר שום גירוי. כמו כן מומלץ להמתין שלושה ימים לפני שמנסים תכשיר חדש נוסף.

הכי טוב לעור הפנים: מקדם הגנה | צילום: shutterstock
הכי טוב לעור הפנים: מקדם הגנה | צילום: shutterstock

מיתוס 5: כתמי שמש, נמשים ופיגמנטציה נוצרים כתוצאה מנזקי שמש

האמת: לא רק. פיגמנטציה נגרמת כתוצאה מחום, שמש, הורמונים, מגע אגרסיבי עם העור וגנטיקה. הריון, גיל הבלות, גלולות למניעת הריון וקיץ חם מאוד כמו בארץ עשויים להגביר את פעילות המלמין. גם פעילות גופנית המעלה את חום הגוף כמו ריצה או יוגה חמה וכן בילוי בסאונה מגבירים את טמפרטורת הפנים ומעוררים את פעילות תאי הפיגמנטים.

מה לעשות: להפחית את פעילות המלמין כמידת האפשר, על ידי שימוש יומיומי במקדם הגנה ובתכשירים טבעיים עתירי ויטמין C להבהרת העור. מומלץ להשתדל לשמור על העור קר ורגוע כדי להפחית את פעילות תאי הפיגמנטים. אם את נוטלת גלולות למניעת הריון שקלי להתייעץ עם רופא בנוגע לחלופות.