5 טרנדים בעיצוב הבית: המגמות הכי חמות לקראת השנה החדשה

הטרנדים שאת צריכה להכיר. עיצוב: עדי אדליס | צילום: טל ניסים
הטרנדים שאת צריכה להכיר. עיצוב: עדי אדליס | צילום: טל ניסים

גם סביבת המגורים תשמח למתיחת פנים לקראת השנה החדשה. מירב נקר־פוגל, הבעלים ומנהלת השיווק של נגריית הבוטיק דני הנקר, על המגמות הכי חמות בעיצוב הבית

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי

בסימן אווירת התחדשות שמביאה עמה השנה החדשה, אנחנו מוצאות את עצמנו מחדשות את המלתחה, משנות את עיצוב השיער ומוסיפות לתפריט החג מנה שבני הבית עוד לא טעמו. אז אם כבר נכנסתן לשוונג, גם סביבת המגורים תשמח למתיחת פנים. מירב נקר־פוגל, הבעלים ומנהלת השיווק של נגריית הבוטיק דני הנקר, נמצאת כל הזמן עם האצבע על מד הטרנדים ובקשר רציף עם המעצבים המובילים בתחום. תפסנו אותה לשיחה על המגמות הכי חמות בעיצוב הבית, שיסדרו לכן כניסה חלקה ומעודכנת לשנה הבאה

הספרייה חוזרת

הסיפריה חוזרת. צילום: טל ניסים | עיצוב: עדי אדליס
הסיפריה חוזרת. צילום: טל ניסים | עיצוב: עדי אדליס

בזמנים של הורינו והוריהם, ספרייה בסלון הייתה פריט חובה. לאורך קיר שלם נמתחה קונסטרוקציית מדפים ועליהם הצטופפו מאסטים כמו האנציקלופדיה העברית לצד ספרות יפה. מאז שהטלוויזיה הופיעה מעמדה של הספרייה ירד, וכשהמסכים התלויים נכנסו לחיינו היא נעלמה לחלוטין והוחלפה במזנון סמלי. אבל באופנה כמו באופנה הדברים הטובים חוזרים למודה, וכך גם הספרייה.

כיום אפשר למצוא ספריות בסגנונות שונים, החל במדפים מרחפים דקיקים שמוברגים אל פלטה נסתרת בקיר גבס ועד ספרייה עם נוכחות. הקידום במעמד פרץ גם את פלטת הגוונים המסורתית שחור, לבן, עץ, כי אם כבר להבליט את הטעם הספרותי המשובח, למה לא לעשות זאת ברהיט קאסטום מייד בגוון ליים, או עם מדפים אלכסוניים? נוסף על כך, ממש אין חובה להשעין את הספרייה על הקיר, אפשר להציב אותה באמצע החלל כמחיצה דקורטיבית, אלגנטית ואינטליגנטית.

 

נותנים אגוזים

ספסל עץ אגוז. צילום: אבישי פינקלשטיין | עיצוב: אור בר לב ודני הנקר
ספסל עץ אגוז. צילום: אבישי פינקלשטיין | עיצוב: אור בר לב ודני הנקר

כל מי שעוקבת אחרי טרנדים בעיצוב הבית ודאי ערה לאופנות העץ. קחו לדוגמה את הדובדבן, עץ אדמדם שהיה פופולרי בתקופת הסבתות, או את הוונגה שכבש כל דלת ופינת אוכל לפני כעשור. העץ הנכון לכאן ולעכשיו הוא אגוז, ולא סתם אלא אגוז אמריקאי. לא שיש לנו משהו נגד האגוז האפריקאי, אבל לבן דודו האמריקאי יש דיגום עדין יותר, שלא גונב את ההצגה מהרהיט עצמו ומשאר הסטיילינג.

מעבר לכך, לאגוז יש גוון חום־אפרפר שמשתלב היטב בעיצוב הנקי שכל כך פופולרי היום. הוא מתחבר לאלמנטים מודרניים כמו בטון מוחלק ומוסיף להם חמימות. האגוז האמריקאי עדיין יקר יחסית, אבל מספיקה נגיעה קטנה ממנו כדי ליצור את אפקט הוואו. ספרייה, מזנון או ראש מיטה מאגוז אמריקאי מלא או פורניר ייתנו לחלל את הבוסט העיצובי העדכני.

מיטת אגוז. צילום: יוני פרידמן | עיצוב: מיכל אביב
מיטת אגוז. צילום: יוני פרידמן | עיצוב: מיכל אביב

[tmwdfpad] 

חדרים לצעירים

עוף גוזל? לא ממש. צילום: רן ארדה | עיצוב פנים: עמית ישראל
עוף גוזל? לא ממש. צילום: רן ארדה | עיצוב פנים: עמית ישראל

עוף גוזל? לא במציאות שמכתיב ענף הנדל"ן בישראל של המאה ה־21. צעירים רבים שגמרו את הטיול שאחרי הצבא כבר לא מחפשים דירה כמו פעם אלא חוזרים לגור אצל ההורים. מיטת הנוער לא בתוקף יותר כמובן, ואת מקומה תופסת מיטה זוגית. שולחן הכתיבה הישן ששימש לשיעורי בית במקרה הטוב וכארון בגדים מאולתר במקרה הפחות טוב, גם הוא כבר לא מתאים.

"חדר של בן או בת בוגרים אמור למלא שלוש פונקציות: שינה, לימוד ואירוח", אומרת מירב פוגל־נקר מנגריית דני הנקר. "מכיוון שתופעת החזרה הביתה קורית גם בדירות קטנות ולא רק בבתים פרטיים גדולים, כדאי לשים דגש על ריהוט ורסטילי עם פונקציות שונות". לדוגמה, מעל המיטה הזוגית אפשר להתקין "גשר" – רהיט בצורת חי"ת על גלגלים.

כשנמצאים על המיטה אפשר להניח על הגשר את הלפטופ ולעבוד או לצפות בסרט. זה גם המקום לפופקורן ובקבוק בירה שבלעדיהם אף בילוי אינו מושלם, או לקפה ומאפה של הבוקר. כשצריך את מלוא מרחב המיטה פשוט מזיזים את הגשר הצדה בקלילות והרי לכן שולחן כתיבה. רעיון ורסטילי נוסף לחדרים של הילדים הגדולים הוא שידת אחסון נמוכה, שבתוספת כריות יכולה לשמש כספסל.

 

בחזרה לטבע

הטון העכשווי: לבן שבור וגווניו.צילום: אבישי פינקלשטיין | עיצוב: אור בר לב ודני הנקר
הטון העכשווי: לבן שבור וגווניו.צילום: אבישי פינקלשטיין | עיצוב: אור בר לב ודני הנקר

לאחר שנים של פרופיל בלגי שחור וארונות בלבן בוהק, הגוונים מתמתנים וחוזרים אל האמצע, כי החיים לא באמת נמצאים בקצוות. שחור פחמי וגרייז', שילוב של אפור ובז', נותנים את הטון העכשווי ומצטרפים ללבן שבור לגווניו. החזרה לטבע באה לידי ביטוי גם בחומרי הגלם ובשימוש בהם, שיוצא לפעמים אל מחוץ לקופסה.

משטח עבודה מאבן צפחה אפרפרה, עץ בגימורים שונים, ספרייה בשילוב ברזל בצבע לבן ושבכת ברזל שסמוכה לתקרת המטבח כמתלה לחפצי נוי אלה רק כמה דוגמאות לחומרים שנמצאים לא בסביבתם הקלאסית. אם יש לכן אומץ לשבור קונספציות עופו על זה, והבית יזכה לטאץ' עיצובי רענן ומקורי.

המשרד הביתי שלי

חדר עבודה ביתי. צילום: ליאור שניידר | עיצוב: סיניה פרידמן ודני הנקר
חדר עבודה ביתי. צילום: ליאור שניידר | עיצוב: סיניה פרידמן ודני הנקר

יותר ויותר אנשים עובדים כיום בבית. למעשה מי שיכולה לוותר על ה"כיף" של אופן ספייס ונורות ניאון, בטח תשמח להחליף אותם בשקט של הבית, כשבין מייל לטלפון אפשר לתלות כביסה ולקבל את הילדים שחוזרים מבית הספר. לכן המשרד הביתי הוא אחד הטרנדים הכי חמים היום ולא, אין לו שום קשר עיצובי לקיוביקל.

כדי להימנע מריהוט שבלוני, סטנדרטי וקר כדאי להשקיע ברהיט אחד או שניים בהזמנה, למשל שולחן עץ בסגנון קלאסי או מודרני, שילובי מדפים מעניינים או פלטת עץ לאורך כל הקיר, שבשעת הצורך משמשת שולחן עבודה. את כל אלה ניתן לייצר בחומרים ובגוונים שמשדרים בית וינעימו את שעות העבודה. ריהוט ועיצוב קאסטום מייד יאפשרו לשלב במשרד חדר טלוויזיה או חדר אורחים, וכך לדאוג לניצול מקסימלי ויעיל של השטח בבית.