5 המלצות טעימות

איטלקייה עם תחושה של בית. בליני | צלם: יח"צ
איטלקייה עם תחושה של בית. בליני | צלם: יח"צ

ספרדי, אסייתי, איטלקי או ביתי. ארבע מסעדות מומלצות וספר בישול אחד שיפתחו לכם את התיאבון

88 שיתופים | 132 צפיות

להרגיש בבית// נאוה מרטון

תמיד כיף לחזור למקום מוכר ואהוב ולגלות שם טעמים חדשים. העיצוב הכפרי והמיקום בשכונת נווה צדק הקסומה משווים לביקור במסעדת בליני האיטלקייה תחושה של בית. שולחנות עץ עם מפות משובצות, מרפסת רחבה, מטבח פתוח ושירות אדיב. פתחנו במנות אנטיפסטי של בטטה אפויה, סלט איטלקי ומחית פסטו ועגבניות מיובשות, שהוגשו עם לחם הבית הטעים. אף על פי שבליני ידועה בפסטה ובניוקי שלה, הפעם בחרנו ללכת על בשרים. הנועז מבינינו בחר בסלטימבוקה – אסקלופ עגל חלב מגולגל עם פרשוטו וגבינת מוצרלה ברוטב גרפה, חומץ בלסמי ודבש, ודיווח על חגיגת טעמים. התפתיתי לטעום, אבל הטעם המעושן חיזק את הבחירה השמרנית שלי – סטייק אנטרקוט 350 גרם עשוי בגריל להבות בתיבול שום ושמן זית לצד תפוחי אדמה אפויים, שהתגלתה כמנה טעימה אבל לא מלהיבה. אבל זה לא פגם בהנאתי מהארוחה כולה – אולי בזכות היין המעולה שנבחר מתוך תפריט יין דיגיטלי, והאווירה הנעימה במקום. קינחנו בעוגת שוקולד נפלאה ויצאנו עם טעם של עוד.
בליני – יחיאלי 6 מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב, 03-5178486, א'-שבת 24:00-12:00

קפיצה קטנה לספרד// נאוה מרטון

השילוב של אוכל טוב ומוזיקה תמיד עושים לי את זה, לכן שמחתי מאוד להגיע לבאריו דה טאפס בר. מבנה המקום מדמה שכונה ספרדית עתיקה (Barrio בספרדית פירושו שכונה) והעיצוב אקלקטי, ומשתמש בין היתר באבנים מסותתות ובקורות עץ מסיביות. הטאפסים נדיבים במיוחד ומוגשים בקומבינציות אטרקטיביות, למשל: קומבינציית יחיד – שלושה טאפסים לבחירה עם כוס יין או בירה – 80 שקלים, וקומבינציה זוגית – שמונה טאפסים עם בקבוק יין או קאווה – 200 שקלים. והטעמים? מגוונים ומתאימים לאוהבי הבשר, כמו גם לצמחונים, ובהם: קוביות סלק ברוטב קרמל חריף ותבלינים, גבינת רוקפור ובצל ירוק; פילה בקר נא קצוץ עם מיונז, בצל ירוק, לימון מגורר וצלפים; קסואלה חציל ועגבנייה, אספרגוס ושעועית ירוקה ועוד. ובל נשכח את המוזיקה – בימי רביעי מדי שבועיים מתקיים ערב לטיני עם די.ג'י קיקה סמואל מרדיו FM100, שמרים את הסועדים גם לרחבת הריקודים. כיף גדול.
באריו דה טאפאס בר – הלח"י 10 מתחם 1G ראשון לציון, 052-8884243, כל יום כולל שבת
מ-17:00 ועד אחרון הלקוחות


צילום: נעם דוד

דיג אוהב דגים?// מיכל ברונר

אם אתם מגיעים להרצליה, ואם אתם אוהבים דגים ופירות ים, כדאי לכם להיכנס למסעדת שורי בורי. הניחוחות יעוררו במהרה את תאבונכם. המקום מעוצב באווירה ביתית – שולחנות וכיסאות עץ, פסלים, ציורים והדפסים על הקירות, המספרים את סיפורה של המסעדה. התחלנו את הארוחה בכמה מנות פתיחה, בהן: טחינה, ציזיקי, סלט מטבוחה, איקרה, קישואים ברוטב יוגורט, מטיאס, חציל אסייתי, ג'בטות חמות ועוד. עצרנו את עצמנו מלאכול הכל, כדי להשאיר מקום להמשך: שרימפס מוקפץ על המחבת ברוטב חמאה, שום ויין, שיפודי סלומון על הגריל מושרים במרינדה מתקתקה ודניס פתוח על הגריל. המנות היו גדולות מאוד וטעימות להפליא, והמשכנו לאכול מהן גם הרבה אחרי ששבענו. לקינוח קיבלנו את המלצת הבעלים ובחרנו בדולסה דה לצ'ה – ריבת חלב עם שמנת מתוקה ופקאנים מסוכרים. שווה כל קלוריה.
שורי בורי – א'-שבת 12:30-23:00, מדינת היהודים 99 הרצליה, 09-9565115


צילום: אנטולי מיכאלו

מי בא לסושי?// מאיה אילה שמש

יום שישי בצהריים במקום לבשל לשבת, הלכנו לנשנש סושי בפרנג'ליקו במוריה חיפה. התיישבנו בשולחן שאליו מחובר מסך מגע (אם אתם רוצים לשבת בשולחן שכזה- מוטב להזמין מראש, כל השולחנות הללו היו מלאים) ובנות התשע והשבע מיד מצאו את כל המשחקים.
אבל לא רק משחקים, רשת פרנג'ליקו מציעה מנות לילדים, יש כמובן שניצלונים בציפוי פריך עם צ'יפס ונודלס עם עוף בטריאקי, אבל כיוון שאנחנו במסעדת סושי וכיוון שבמקרה שלנו מדובר בחובבות סושי שתיהן הלכנו על קומבינציית סושי לילדים הכוללת קונוס לילדים, שני ניגירי צמחוני (שהסתבר שהיו הפייבורט של המנה מבחינתן) ושישיית הוסומקי. מנת הילדים גם כוללת שתייה וכדור גלידה וכיוון שהן לא היו מסוגלות לאכול הכל, ארזנו הביתה. הבנות גם קיבלו במתנה תופסן מיוחד שתופס את מקלות הסושי ומסייע בהחזקת המקלות.
אני הזמנתי קומבינציית ספיישל טמפורה שלא הייתי מסוגלת לסיים ומיסטר פיקס נהנה ממרק מיסו ופתאי עוף. היינו כל כך מלאים עד שוויתרנו על הקינוח ובמקום להתענג על מתוק קינחנו בטורניר משחקים משפחתי (במסך כמובן).
רשת פרנג'ליקו – מטבח אסייתי, www.frangelicobar.com


צילום: יח"צ

הבית של מיכל// דפנה רובינסון

"זיכרון הילדות החזק ביותר שלי, זה שמשולב בו טעם וריח, הוא מרק העוף של סבתא חנה. מאוחר יותר הגיע גם החמין הירושלמי של אמא שלי, שרי. מרגש אותי לשמוע, בכל פעם מחדש, איך אותו חמין שגדלתי עליו הפך להיות מגדלור בבתים של אנשים רבים כל כך", אומרת מיכל אנסקי בפתיחה לספרה "אוכל מהבית". אנסקי גדלה בבית שהמטבח היה הלב שלו, ושם נולדה התשוקה שלה לאוכל. עתה היא מאגדת לספר את המתכונים למאכלים האהובים עליה – מהבית, מבתים של חברים, ממסעדות ברחבי העולם ומשוק האיכרים שיסדה. המתכונים הם בדרגת קושי קל-בינוני ומסודרים לפי קטגוריות: ירקות; מרקים; דגים, בשר ועוף; פסטה, אורז ומאפים; מתוקים; ותוצרת בית. רוב המתכונים אינם מורכבים ומבוססים על חומרי גלם טריים וזמינים. מתכונים לדוגמה: סלק כבוש על גבינת חלומי, נזיד עדשים, סלט שווארמה, לחמניות קסם מתוקות, ריבועי פקאן מקורמל ומיונז ביתי – מתכונים נהדרים לבשלנים ביתיים שמחפשים גיוון ועניין. הספר עטור בתצלומים מרהיבים של המנות לצד תצלומים של אנסקי עצמה באווירה ביתית.
אוכל מהבית – מאת: מיכל אנסקי, צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר, הוצאת כתר


צילום: דן פרץ