10 משקאות הקיץ הנבחרים

מימין: לאסי של אינדירה (צילום: דן פרץ) | אייס תה עם הפתעות של קפה לנדוור
מימין: לאסי של אינדירה (צילום: דן פרץ) | אייס תה עם הפתעות של קפה לנדוור

אייס קפה, תה קר, שייק פירותי או קוקטייל צונן – משקאות הקיץ הם אחד הדברים המרעננים ביותר שיש בעונה המהבילה הנמצאת בעיצומה. הנה המתכונים

88 שיתופים | 132 צפיות

1. קינוח אייס חלבה שוקולד-בננה של קפה ג'ו

אל תאמינו למילה "קינוח", זהו משקה קיץ מושחת מתוך קולקציה חדשה של רשת קפה ג'ו המושתת על אייס קפה עם עוד המון דברים טובים: סירופ שוקולד, פרוסות בננה טרייה, קצפת, שערות חלבה וטוויל שקדים. למרות מורכבות ההרכבה, המשקה נמכר גם בטייק אוויי. מחיר: 24 שקלים.
קפה ג'ו, רשימת הסניפים באתר

החומרים לכוס אחת:
30 מ"ל סירופ שוקולד ועוד לזילוף
200 מ"ל אייס קפה
5 כפות קצפת
1/2 בננה, פרוסה
20 גרם שערות חלבה

אופן ההכנה:
מוזגים את סירופ השוקולד לתחתית הכוס, מוסיפים את האייס קפה ומזלפים קצפת על מחצית הכוס הנותרת. מוסיפים את פרוסות הבננה ושערות החלבה. מזלפים מעט סירופ שוקולד מעל ומגישים.

אייס חלבה שוקולד-בננה של קפה ג'ו
אייס חלבה שוקולד-בננה של קפה ג'ו. צילום: שי אפגין

2. סנגרייה לבנה של קפה 48

את הסנגרייה, המשקה הספרדי הלאומי, מגישים בחורף בגרסתו החמה עם יין אדום, ובקיץ בגרה הצוננת עם יין לבן. סנגרייה לבנה אין צורך לבשל כאחותה האדומה – רק להוסיף טעמי פירות, לשקשק ולהגיש. מחיר: 40 שקלים.
קפה 48, נחלת בנימין 48 תל אביב, טל' 03-5101001.

החומרים לכוס אחת:
קוביות קרח
45 מ"ל וודקה
90 מ"ל יין לבן (סוביניון בלאן או ריזלינג)
20 מ"ל טריפל סק (ליקר הדרים)
10 מ"ל מי סוכר שבתוכם הושרו מקלות וניל
10 מ"ל מיץ לימון
10 מ"ל תרכיז סיידר תפוחים או אפרסקים
מעט קאווה או פרוסקו (לא חובה)
פירות חתוכים לקישוט

אופן ההכנה:
מכניסים לשייקר את הקרח ושאר המרכיבים מלבד הקאווה והפירות, מנערים היטב, מוזגים דרך מסננת לכוס יין גדולה מלאה בקרח עד מחציתה. אם נשאר מקום מוסיפים מעט קאווה או פרוסקו עד סוף הכוס. מקשטים בפלחי תפוז, קלמנטינה, תפוח, ענבים או פירות אחרים.

סנגרייה לבנה של קפה 48
סנגרייה לבנה של קפה 48. צילום: אנטולי מיכאלו

* עוד בדרך האוכל: מתכון למשקה יוגורט מרענן>>
* עוד בדרך האוכל: מתכון לקפה קר נפלא וקל להכנה>>
* עוד בדרך האוכל: מתכון ללימונדה ביתית משודרגת>>

3. אייס תה הפתעות של קפה לנדוור

משקה צונן על בסיס סירופ פסיפלורה, סירופ דובדבן, חליטת פירות יער, קוביות תפוחים, קוביות תפוזים ומקל קינמון. כל פירות העונה בכוס אחת קרירה ומרווה. מחיר: 18 שקלים.
קפה לנדוור, רשימת הסניפים באתר.

החומרים ל-2 כוסות:
2 תיונים של חליטת פירות יער
1/2 כוס מים רותחים לחליטה
קוביות קרח
30 מ"ל סירופ פסיפלורה
20 מ"ל סירופ דובדבן
1/2 תפוז, חתוך גס
1/2 תפוח, חתוך גס
מים קרים
2 מקלות קינמון להגשה

אופן ההכנה:
חולטים את תיוני פירות היער במים הרותחים. ממלאים שייקר עד מחציתו בקוביות קרח ומוסיפים את חליטת התיונים. מוסיפים את סירופ הפסיפלורה וסירופ הדובדבן, התפוז והתפוח, וממלאים את הכוס עד סופה במים קרים. מנערים היטב, מוזגים לכוסות ומגישים עם מקל קינמון.

אייס תה הפתעות של קפה לנדוור
אייס תה הפתעות של קפה לנדוור. צילום: יח"צ

4. הנסי ג'ינג'ר

קוניאק הנסי VS מורכב מ-40 סוגי קוניאק משמש בסיס להנסי ג'וניור, קוקטייל קליל אך אלגנטי. ליים ונענע מוסיפים קרירות וחמיצות האידיאלית לימי הקיץ החמים, וג'ינג'ר אייל סוגר את הפינה המבעבעת. הקוקטייל נמכר בברים התל אביביים המנזר, שאפה בר, סיפו, שטרן 1 ובברים נוספים ברחבי הארץ. מחיר: 44 שקלים.

החומרים לכוס אחת:
½1 מנות הנסי VS
1/2 מנה מיץ ליים
1/4 מנה מי סוכר
3 עלי נענע ועוד לקישוט
קרח גרוס
½3 מנות ג'ינג'ר אייל
פרוסות ג'ינג'ר לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:
מכניסים לשייקר את כל המרכיבים מלבד הג'ינג'ר אייל ופרוסות הג'ינג'ר ומוסיפים קרח עד אמצע הגובה. מנערים ומוזגים לכוס היי-בול. מוסיפים את הג'ינג'ר אייל והקרח עד שולי הכוס ומערבבים בכפית ארוכה. מקשטים בעלי נענע ובפרוסות ג'ינג'ר טרי.


קוקטייל הנסי ג'וניור
קוקטייל הנסי ג'וניור. צילום: כריסטוף בייקר

5. אייס קפנטו

אי אפשר לשרוד קיץ ישראלי לוהט מלא מדוזות וגזרות כלכליות בלי קפה קפוא חזק. ברד קפוצ'ינו על בסיס אספרסו הוא הדרך הנכונה להתחיל את הבוקר ולהמשיך בגאון את היום. מחיר: 19/14 שקלים.
קפנטו, רשימת הסניפים באתר.

החומרים ל-4 כוסות:
200 מ"ל אספרסו (מומלץ להכין במקינטה ביתית)
300 מ"ל חלב קר
8-4 כפיות סוכר או כמות מקבילה של ממתיק מלאכותי
500 מ"ל מים קרים

אופן ההכנה:
מערבבים את האספרסו, החלב והסוכר (או הממתיק המלאכותי), מוזגים בעדינות לתבנית קוביות קרח ומעבירים למקפיא. לאחר שקוביות הקפה קפואות מעבירים לבלנדר, מוסיפים מים קרים ומערבלים עד קבלת מרקם סמיך. מוזגים מיד לכוסות ומגישים.


אייס קפנטו. צילום: בועז לביא

6. מוחיטו טו גו

אחרי שעראק הפך למשקה עשירים, נותר רק להתנחם במוחיטו, משקה קיץ מנצח על בסיס רום בקרדי, פירות קפואים וסורבה בטעמי מנגו, ליצ'י, פירות יער, בננה וקוקוס, וגם בטעם קלאסי ובטעם יומי מתחלף. הולך מעולה עם ים ושמש ומצמם ברגע את אחוזי הלחות בגוף. מחיר: 25 שקלים.
מוחיטו טו גו, מתחם המסעדות הצפוני, רחוב התערוכה 3 תל אביב; מתחם שוק הנמל תל אביב; המרינה בהרצליה.

בקרדי קוקוס מוחיטו – החומרים לכוס אחת:
55 מ"ל רום בקרדי
475 מ"ל קרח גרוס
¼1 ליים או לימון, קלוף וחתוך לקוביות
100 מ"ל חלב קוקוס
2 ענפי נענע או 1 פרוסת לימון לקישוט

אופן ההכנה:
מערבלים בבלנדר את כל המרכיבים מלבד ענפי הנענע ופרוסת הלימון ומוזגים לכוס גבוהה. מקשטים בענפי הנענע או בפרוסת הלימון.

מוחיטו טו גו
מוחיטו טו גו. צילום: מיכאל גוריאל

7. גרניטה פקאן אייס קפה של קפה גרג

עוד אייס קפה, אבל קצת אחרת. גרניטה פקאן אייס קפה היא משקה צונן בטעם קפה מעודן וארומה מודגשת של אגוזי פקאן, המאופיין ברמת מתיקות גבוהה. התוצאה: זריקת סוכר ומרץ לגוף כבר בטעימה ראשונה. מחיר: 22/19 שקלים.
קפה גרג, רשימת הסניפים באתר

החומרים לכוס אחת:

1 מנת אספרסו כפולה
6 קוביות קרח
3/4 כוס חלב
50 מ"ל סירופ סוכר
50 גרם פקאנים סיניים
סירופ שוקולד או קצפת לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:
מערבלים היטב בבלנדר את כל החומרים מלבד סירופ השוקולד והקצפת, מוזגים לכוס ומגישים עם קש. אפשר לקשט בסירופ שוקולד או בקצפת.

גרניטה פקאן אייס קפה של קפה גרג
גרניטה פקאן אייס קפה של קפה גרג. צילום: אסף לב

8. משקה בננה, דבש וגרנולה של לאביט

פצצת אנרגיה בריאה על בסיס יוגורט, מתוך קולקציה גדולה ומגוונת של משקאות קפואים מפירות טריים. הוויטמינים כבר בפנים והמרקם עשיר ומשביע לאורך זמן. מחיר: 25 שקלים.
לאביט רשימת הסניפים באתר

החומרים ל-2 כוסות:
600 גרם יוגורט
1 כוס בננות, חתוכות
2 כפיות דבש
2 כפות גרנולה
קוביות קרח
עלי נענע וקינמון לקישוט

אופן ההכנה:
מערבלים בבלנדר במהירות גבוהה במשך כ-2 דקות את כל החומרים מלבד הנענע והקינמון. מוזגים לכוסות גבוהות, מקשטים בקינמון ובעלי נענע טריים.

משקה בננה, דבש וגרנולה של לאביט
משקה בננה, דבש וגרנולה של לאביט

9. לאסי של אינדירה

המרענן הרשמי של ההודים שסובלים ממזג אוויר אכזרי אפילו יותר מאיתנו. לאסי צונן בטעם טבעי או בטעמי פירות נועד במקור להרגיע את החך לאחר מפגש עם תבלינים וארוחות חריפות, אך נעים וטעים גם בסתם יום חם. מחיר: 25 שקלים.
אינדירה, שאול המלך 4 תל אביב, טל' 03-6954437.

החומרים לכוס אחת:
1 גביע (200 גרם) יוגורט עזים
½ כוס קוביות פרי: מלון, מנגו, בננה, ועוד לקישוט
2 טיפות תמצית מי ורדים
1 קורט הל טחון
1 קורט זעפרן, מושרה במים פושרים
מי סוכר לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבלים בבלנדר את כל החומרים מלבד מי הסוכר עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים מי סוכר לפי הטעם ומוזגים לגביע. מקשטים בקוביות פרי קצוץ.

לאסי של אינדירה
לאסי של אינדירה. צילום: דן פרץ

10. אייס תה דיאט של ארומה

קריר, קליל ומרענן, ולשם שינוי לא מפוצץ בסוכר ולכן גם לא מלווה ברגשות אשם. 18 קלוריות "תעלה" כוס גדולה (500 מ"ל) של התה הקר המוגש עם נענע, לימון וקרח ומצנן את כל הבא איתו במגע. אם רוצים, אפשר להכין בבית בקלות ולשחזר את החוויה.
מחיר: 17/14 שקלים.
ארומה ישראל, רשימת הסניפים באתר.


אייס תה דיאט של ארומה
אייס תה דיאט של ארומה ישראל. צילום: גלעד מרום

* עכשיו בנישה: 10 צימרים רומנטיים במיוחד>>

* עכשיו ב-ZOOG: חמישה הרגלים שגברים חייבים להיגמל מהם>>

* עכשיו במסע ישראלי: המלצה על טיולי קיץ רומנטיים>>