10 מסעדות מומלצות לסילבסטר

פילה בקר במסעדת Aria | צלם: בן יוסטר
פילה בקר במסעדת Aria | צלם: בן יוסטר

השנה האזרחית החדשה בפתח ורגע לפני שכל המקומות נתפסים, אספנו עבורכם את כל המקומות שכדאי לכם לאכול בהם את הסעודה האחרונה של 2013

88 שיתופים | 132 צפיות

איטלקי, טבעוני או בכלל גיאורגי, לכל מי שעדיין מתלבט איזה סגנון של מסעדה לבחור, לפניכם הרשימה המלאה עם המסעדות הכי שוות לחגוג בהן את השנה החדשה:

1. האיטלקית: Lucca

מסעדת לוקה (LUCCA ), מציעה חוויה אותנטית של טעמים וניחוחות היישר מאיטליה, בניצוחו של השף דויד גרויסמן, יוצאת לכבוד ליל הסילבסטר בתפריט חגיגי.

תפריט סילבסטר כולל: מנת פתיחה, מנה ראשונה לבחירה מתפריט סילבסטר, מנה עיקרית לבחירה מתפריט סילבסטר וקינוח לזוג (לבחירה) . כמו כן, בקבוק שמפניה יימכר במחיר של 150 שקלים (במקום 225 שקלים).
טעימה מהתפריט: רביולי בשרים עם מרווה, חמאה, יין לבן ופרמז'ן; ספצטינו: תבשיל של בשר בקר מבושל 8 שעות ביין אדום ומייפל, מוגש עם פירה שורשים ותפוח אדמה.
כמה: 156 שקלים לסועד
איפה: לוקה, השונית 2, מרינה הרצליה
טלפון: 09-9514000

תבשיל בשר בקר ביין אדום ומייפל מוגש עם פירה שורשים ותפוח אדמה במסעדת לוקה. צילום: חיים יוסף

2. האקלקטית: Aria

מסעדת ARIA בניצוחו של השף גיא גמזו חוגגת את השנה האזרחית החדשה בארוחת שף מוקפדת בסגנון אקלקטי ועשיר.
תפריט סילבסטר כולל: מנת פתיחה, מנה ראשונה לבחירה מתפריט סילבסטר, מנה עיקרית לבחירה מתפריט סילבסטר וקינוח לזוג (לבחירה) .
טעימה מהתפריט: סלט עמלי- סלט של סלקים צבעוניים ועלים ארומטיים, אגוזים מקורמלים וויניגרט שמן אגוזים; מולים- לינגוויני מולים מאסמן עם כוסברה בצל ירוק וג'ינג'ר.
כמה: 21:00 – 19:00: 330 ₪ לסועד | 24:00 – 21:30: 400 ₪ לסועד
איפה: נחלת בנימין 66, תל-אביב
טלפון: 03:5296054
ARIA מולים מאסמן. צילום: בן יוסטר

3. הישראלית: רג'ינה

מסעדת רג'ינה הינה מסעדה ישראלית אותנטית הממוקמת במתחם התחנה בתל אביב. המסעדה כשרה ומציגה תפריט עשיר של מנות ביתיות ישראליות המאפיינות את המגוון העדתי בארץ. את המקום מאפיינת אווירה שקטה ופסטורלית.
תפריט סילבסטר כולל: כל שולחן זוגי יזכה להטבה מהמסעדה- בקבוק קאווה צונן.
טעימה מהתפריט: ליבת חצילים קלויים עם טחינת הבית ורימונים, קציצות בקר עם טחינה, פילה דניס ונתח של ורד הצלע 300 גר'.
כמה: מנות ראשונות החל מ 32 ₪, מנות העיקריות מתחילות ב 50 ₪
איפה: מתחם התחנה נווה צדק תל אביב
טלפון: 03-7367474

מסעדת רג'ינה הינה מסעדה ישראלית אותנטית. צילום: יח"צ

4. הטבעונית: משק ברזילי

מסעדת משק ברזילי, מסעדה צמחונית- טבעונית- אורגנית, הממוקמת בנווה צדק בתל אביב, מציעה לכל אלה הרוצים לקבל את פני השנה האזרחית החדשה ולהיפרד לשלום מהשנה האחרונה, לבוא ולחגוג עמה את ליל הסילבסטר במסגרת ארוחת טפאסים טבעוניות מלווה במוסיקת ג'אז משובחת המנוגנת על ידי הרכב הג'אז של עמוס הופמן וחברים.
תפריט סילבסטר כולל: מגוון רחב של מנות טפאסים חמות וקרות מלוות בפוקצ'ות הנאפות בטאבון ומבחר קוקטליים,יין ושמפניה.
טעימה מהתפריט: טופו כבוש באחו בלנקו; ים יבשה – סלט אצות ושורשים ;פרח קישוא בפירות יבשים.
כמה: כל מנת טאפאס תוצע במחירים שבין 18-42₪.
איפה: רחוב אחד העם 6, נווה צדק, ת"א
טלפון : 03-5166329

<div> מסעדת ברזילי, צמחונית-טבעונית- אורגנית. צילום: דניאל לילה

5. הגרוזינית: חצ'אפורי

בלב ליבה הסואן של תל אביב, נמצאת מסעדה קטנה ותיקה בשם "חצ'אפורי" בגן עם צמחייה המשרה אווירה של שלווה ושקט בניגוד מוחלט לרעש והפיח ברחוב הסואן של נחלת בנימין בתל אביב.הייחודיות של המסעדה והמטבח הגרוזיני מתבסס על תבלינים ורכיבים טריים אשר יוצרים טעמים מגוונים במטבח. כמעט בכל מתכון ניתן למצוא שימוש רב באגוזים (בעיקר אגוזי מלך), שתפסו מקום מרכזי בתרבות הבישול הגרוזינית.
תפריט סילבסטר כולל: מנת פתיח, שלל מנות ראשונות שמוגשות שלולחן, מנת ביניים, מנה עיקרית, קינוח, בקבוק יין גרוזיני או קאווה ושתייה קלה וחופשית כל הערב.
טעימה מהתפריט: אספנאחי- טפנד תרד מסורתי עם אגוזים וכוסברה; שאוטטרי- סטייק פרגית ממולא פטריות עטוף באנטריקוט מוגש עם פירה; צ'אנאחי-תבשיל חציל בלדי ממולא בעגל, עגבניות, תפוחי אדמה ועשבי תיבול מוגש עם אורז.
כמה: לזוג 350 ₪ ; ליחיד 180 ₪
איפה: נחלת בנימין 63 תל אביב
טלפון : 057-9426822

ייחודיות של המסעדה והמטבח הגרוזיני מתבסס על תבלינים ורכיבים טריים אשר יוצרים טעמים מגוונים במטבח. צילום: ארז שטר

6. היפנית: קיוטו

מסעדה יפנית איכותית, הממוקמת בהרצלייה פיתוח ומתמחה באוכל גורמה של המטבח היפני המסורתי בשילוב הטעם המיוחד של המטבח הים תיכוני.
תפריט סילבסטר כולל: מנות ספיישל ,תקליטן וקאווה חינם בשעה 00:00. ההפתעה הגדולה של הערב: לקראת חצות מספר סועדים יזכו בשובר גיפט כארד המקנה ארוחה זוגית.

טעימה מהתפריט:
סלט שרימפס- פטריות שיטאקה, שרימפס, כוסברה, בזיליקום ונענע מונח על דף חסה קריספי ועשבים ירוקים ; נאם ממולא בפירות ים; טרטר טונה
כמה: 42-68 ₪ לספיישלים
איפה: רח' אריה שנקר 7, הרצלייה
טלפון : 09-9587770

הפתעה באמצע הערב .צילום: אסף רונן

7. היוקרתית: וינו סוקה

טעמים עשירים שחוברו משעטנז בין מנות האופייניות למטבח הגורמה הצרפתי לבין נגיעות מן המטבח הים-תיכוני. תפריט המבוסס על מגוון חומרי גלם טריים ועונתיים אותם שף המסעדה, ישי אטיאס , בעצמו מדי יום, תוך דגש רב על הקומפוזיציה הקולינארית הכוללת מגוון צבעים, מרקמים וצורות.
תפריט סילבסטר כולל: בקבלת הפנים מגוון רחב של קוקטיילים ולאחר מכן יוצעו 4 מנות ראשונות לבחירה, מנת ביניים, 4 מנות עיקריות לבחירה בכדי לקנח את הסעודה ולפתוח את השנה החדשה עם טעם מתוק, כל סועד יוכל לבחור קינוח אישי מבין 6 קינוחים. הסעודה תלווה במוזיקת עולם עם הופעה של הזמר ברנרד עידן שהשתתף בתכנית ה-X FACTOR, ולאחר מכן תיערך מסיבת ריקודים.
טעימה מהתפריט: אסקלופ של כבד אווז צרוב לצד בריוש קלוי; ברולה פטה כבד אווז מקורמל בסוכר דמררה; טורנדו פילה בקר מקומי מפולפל לצד ראש בקצ'וי צרוב וקרם תפוחי אדמה.
כמה: 800 ₪ לסועד
איפה: גלגלי הפלדה 7, הרצליה פיתוח
טלפון : 072-2163739
טעמים עשירים שחוברו משעטנז בין מנות האופייניות למטבח הגורמה הצרפתי לבין נגיעות מן המטבח הים-תיכוני. צילום: איל קרן

מחוץ לעיר:

8. לספורטאים אליטיסטים: אלברטוס

ביסטרו ישראלי מודרני השוכן על רקע המרחבים הירוקים של מועדון הגולף בקיסריה . שדות הגולף והעיצוב משרים מייד אווירת רוגע וניתוק מהעולם החיצון.
תפריט סילבסטר כולל: ארוחת ערב בניצוחו של השף ליאור משה. הארוחה כוללת 5 מנות בליווי של משקאות קלים ויין הבית אדום ולבן. האירוע יהפוך למסיבת ריקודים סוערת עם תקליטן שינגן מוסיקה מעולה, הפתעות ופינוקים עד שעות הבוקר.
טעימה מהתפריט: כבד אווז על לחם בריוש, תאנים מקורמלות בפורט בעישון רוזמרין; פילה רוסיני כמהין, כבד אווז ואספרגוס בציר בקר; ריזוטו פונגי פטריות פורטובלה, שמפיניון, יער, שימאגי כמהין ופרמז'ן.
כמה: 550 ₪ לזוג
איפה: מועדון הגולף בקיסריה
טלפון: 04-6267000

ביסטרו ישראלי מודרני השוכן על רקע המרחבים הירוקים של מועדון הגולף בקיסריה. צילום: יח"צ

9. חיפה: אנגוס


מסעדת 'אנגוס' הינה מקדש של בשרים המחבר בגאונות בין מסורת לחדשנות. ה'אנגוסרי' הממוקם בקומה הראשונה של המסעדה כולל דלפק רחוב ומעדניית בוטיק. הדלפק מציע מנות בשר משובחות במחיר הגון ושווה לכל כיס לעוברים ושבים, והמעדנייה המעוצבת כביסטרו, מציעה מבחר רחב של נתחי בשר טריים ומובחרים, יינות אוסטרליים ביבוא אישי, שמן זית משובח ומגוון תבלינים.
תפריט סילבסטר כולל: שלוש מנות פתיחה, מנה עיקרית וקינוח.
טעימה מהתפריט: מרק קרם חצילים עם פירורי אסאדו וערמונים; מינוט סטייק טלה – על ירקות שורש אפויים, בקרם צ’ילי פיקנטי; 800 ג׳ על העצם (מנה זוגית): אנגוס טומהוק / פריים ריב קינג / פורטרהאוס.
כמה: לזוג 550 ₪ ; ליחיד 275 ₪
איפה: רחוב המגינים 27, עיר תחתית, חיפה
טלפון : 04-8626603

אנגוס- מציע מנות בשר משובחות. צילום: דניאל לילה

10. זכרון יעקב: ADAMA

ביסטרו חדש המציע שלל מנות המוגשות למרכז השולחן, באופן שיוצר תחושה בייתית ולא מחייבת. את האוכל המשובח מלווה מבחר עשיר של כ- 80 יינות, בכוסות וקראפים, ממיטב היקבים בארץ ובעולם/
תפריט סילבסטר כולל: שתי מנות פתיחה, עיקרית, קינוח, כוס יין ו – Dj שינגן עד אור הבוקר במסיבה ספרדית.
טעימה מהתפריט: סלט סלנובה עם אפרסמונים, חמוציות,צפתית מעודנת וחומץ שמפניה; קרם בטטות ומרווה ופולנטה קשה עם גבינות מלוחות; פטה לבבות אווז עם ג'לי רימונים וקרוסטינים.
כמה: 210 ₪ (25 שקלים נוספים למי שרוצה להצטרף למסיבה)
איפה: מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זיכרון יעקב
טלפון : 054-4315094, 04-6293183
מסעדה ספרדית. צילום: יח"צ