10 החומוסיות הכי טובות

צלם: יוני קלברמן
צלם: יוני קלברמן

לכל ישראלי יש החומוס שלו, שהוא נשבע כי אין כמוהו. כדי לעזור לכם לבחור מבין שלל האפשרויות, אספנו עבורכם את החומוסיות האהובות עלינו ביותר

88 שיתופים | 132 צפיות

1. סוהילה

בעכו כולם מכירים את סעיד, אבל אני אוהבת יותר את סוהילה. היא מכינה חומוס משחתי, נימוח וחמים. ברור שהחומוס טרי ומוכן כל יום, ולפעמים גם כמה פעמים ביום. אני מזמינה תמיד חומוס גרגירים פשוט, בלי מסבחה ושאר שכלולים. גם הצ'יפס במקום מצוין ועשוי מתפוחי אדמה שחתוכים בעובי הנכון, והשירות מהיר ואדיב.

עוד משהו: אין נשים רבות שעושות חומוס, וזו כנראה הסיבה שבשלט כתוב "אבו סוהיל". יש בתפריט גם חומוס עם בשר, שחובבי חומוס אדוקים נשבעים בשמו. סגור בימי ראשון.

כתובת: סלאח א-דין 24 עכו, טלפון 04-9817318
ממליצה: רונית שווה, עורכת "מטיילים" ו"מסע ישראלי" ועורכת משנה "מסע אחר"

2. אבו אדהם

בפעם הראשונה שביקרתי באבו אדהם בכפר יסיף הוא עוד ישב בכתובתו הישנה, במקום קטן ונסתר באחד מהרחובות הצדדיים של הכפר. פשטות המקום הייתה חלק מהותי בחוויה הכוללת שבמרכזה צלחת חומוס מושלמת – חמים, חלק, עם גרגירים נימוחים במרכז והרבה שמן זית סביב. מאז זז המקום בכמה רחובות, ואף פתח כמה סניפים בתל אביב תחת אותו שם ממותג, אך מביני דבר יעידו שאין דינו של החומוס התל אביבי כזה של המקור הצפוני, המצדיק בהחלט נסיעה במיוחד ואינו מאכזב לעולם.

עוד משהו: גם המשאוושה של אבו אדהם זכתה למוניטין רב, ואוהבי הפול ייהנו גם מהמחלוטה.

כתובת: מול הדואר בכפר יסיף, טלפון 04-9996245
ממליצה: טלי אשחר גוטליב, עורכת "דרך האוכל"

עוד בדרך האוכל:

* מתכון לסלט חסה ואבוקדו>>

* מתכון לסלט פסטה-ניסואז>>

* מתכון לסלט יווני אמיתי>>

3. אבו מארון

כמעט כל ביקור שלי בחיפה – וכיליד העיר אני מבקר בה לא מעט – כולל עצירה בחומוסייה של אבו מארון בעיר התחתית. כאן אי אפשר לטעות. קשה לי למנות את כל צלחות החומוס שרוקנתי מתחת לתקרה המקומרת של המקום. אני מעדיף תמיד את האפשרות הקלאסית: משחה חלקה ואחידה, טחינה מרעננת מעל וברכונת של שמן זית עשיר. את המשולש המוזהב הזה אני מנגב עם קרעי הפיתה החמה שתחובות בהם פרוסות בצל. פשוט תענוג. אחרי מבט בצלחת הריקה אני כבר מתכנן את המפגש עם הצלחת הבאה.

עוד משהו: חומוסייה חיפאית מיתולוגית שידועה במנות גדולות, בסלט ערבי קצוץ דק-דק ובצ'יפס מתובל עם שום כתוש, לימון וסומאק. סגור בימי שבת.

כתובת: קיבוץ גלויות 1 חיפה, טלפון 054-6312575
ממליץ: אמיר שוורץ, עורך ראשי מוטו תקשורת

4. אבו ג'אנם

מיום שנתקלתי בחומוסייה המשפחתית אבו ג'אנם בסיור בנצרת אני חוזרת אליה שוב ושוב. בראש החומוסייה עומד עבדאללה שרביני, חקלאי שמביא מדי בוקר את הירקות מחלקת המשפחה בציפורי, ולצדו שני בניו. החומוס הוא לב לבו של המקום, אבל אפשר להתענג על מכלול המנות שיוצרים כאן, כמו מטבל הפלפל הירוק החריף שמוסיף פלפל למקום ומלפפונים כבושים בנוסח המשפחתי. קשה להישאר אדיש לשירות המפנק של בני המשפחה. המנה המועדפת עליי היא חומוס טרי עם גרגירים ועם כדורי פלאפל שאוהבי פלאפל יֵדעו להעריך.

עוד משהו: זהו מוסד חומוס ידוע בנצרת, עם תחלופת לקוחות גבוהה. הדעות חלוקות בין חומוס גרגירים למסבחה, אבל בשני המקרים אי אפשר ליפול. סגור בימי ראשון.

כתובת: פאולוס השישי 86 (ליד המשביר לצרכן) נצרת, טלפון 04-6572689
ממליצה: יעל עופר, כתבת מערכת "דרך האוכל"


אבו ג'אנם. צילום: בועז לביא

5. חומוס פול אחמד-סעיד

חומוסיות זה הכיף של המשפחה שלנו. בחומוס פול אחמד-סעיד האוכל טרי וטעים, המסעדה נעימה ונקייה, והצוות אדיב וחייכני גם כשאנחנו באים דקה לפני הסגירה. המקום קרוב לביתנו, אז אם לא הספקנו להכין צהריים אנו קופצים עם הילדים לנגב חומוס. השירות מהיר מאוד, וכך הילדים לא משתגעים ולא מסבים נזקים לרכוש עד שהאוכל מגיע. הם מקבלים את השניצל-צ'יפס שלהם, אנחנו מקבלים מסבחה עם טחינה וגרגירי חומוס חמים ולא מוותרים על כדורי פלאפל טריים, וכולם נהנים. אף שהמסעדה ממוקמת על הכביש הראשי, בחוץ יש אווירה נעימה ונינוחה, עם שולחנות פיקניק ונוף לשדות.

עוד משהו: המקום נחשב אחד מפתרונות החומוס הטובים באזור השרון, מלבד הכפרים הערביים. בתפריט יש הצעות גם למי שחומוס פחות מדבר אליו, כגון שקשוקה וחביתת ירק.

כתובת: אזור התעשייה תנובות, טלפון 09-8944898
ממליצה: רוני לנגרמן-זיו, עורכת "הורים וילדים"

6. מסעדת לול

באחת השבתות האחרונות הגענו לטירה, וכשהרעב התעורר שלפנו את הסמארטפון ועשינו גוגל ל"חומוס להמונים", בלוג שמרכז דעות מחומוסולוגים מומחים. אחרי קצת התברברויות הגענו למסעדת לול קצת לפני אחת בצהריים, ממש על הקשקש. מבחוץ המקום נראה פשוט, אך החומוס מצוין – חלק, משחתי, עם טעמים מאוזנים ובתוספת רוטב חמצמץ-חריף. מקבלים פיתות חמות וטריות וקערית ירקות חתוכים ליד ומתחילים לנגב. השירות סופר-מהיר והמחיר מצחיק.

עוד משהו: בתפריט המצומצם יש גם חומוס עם כבד עוף, חומוס שקשוקה וחומוס פול, אך הרוב המוחלט של הלקוחות מזמין חומוס גרגירים. קצת קשה לנווט בטירה, אבל כל אחד ידע לכוון. סגור בימי ראשון.

כתובת: הכיכר השנייה מכיוון כפר סבא, טירה, טלפון 054-5759198, 052-8163166
ממליצה: שרון בן דוד, כתבת מערכת "דרך האוכל"

7. חומוס נחמני

אני אוהב את חומוס נחמני ברחוב נחמני פינת יהודה הלוי בתל אביב, מקום קטן שאני תמיד מרגיש בו בבית. החומוס נפלא, ואתו מקבלים כוס ענקית של לימונדה מצוינת. תמיד מנסים לשכנע אותי לקחת מנה בשרית או משהו מהמיוחדים, אבל אני נאמן לחומוס-טחינה גרגירים שלי.

עוד משהו: חומוסייה תל אביבית טרנדית על כל המשתמע מכך, עם קהל לקוחות נאמן ולוקיישן מנצח, במיוחד בשבתות של שמש אביבית. בתפריט גם מנות בשר משתנות.

כתובת: יהודה הלוי 93 תל אביב, טלפון 03-5607342
ממליץ: בועז לביא, צלם מערכת "דרך האוכל"

8. חומוס אבו איברהים

באבו איברהים נתקלתי במקרה כשחיכיתי לאוטובוס הביתה, וכחוקר חומוס חובב נכנסתי לאכול. כמי שחינוכו הקולינרי בעולם המסבחה הוא אבו חסן מיפו, הופתעתי לטובה. שנים שאני מחפש משהו שידגדג את השלמות היפואית, ופעם ראשונה שמישהו הגיע קרוב. קרוב מאוד. לא בטוח שהייתי מבדיל בין המנות של שני המקומות במבחן עיוור.

בביקור נוסף במקום המנה הייתה שונה מעט ופחות מוצלחת, אך בעיניי זה סממן לחומוסייה איכותית – אין כאן פס ייצור או תבלין אחד שאחראי לטעם אחיד, אלא מנה אשר מושקעות בה נשמה ועבודת הכנה ואשר מטבע הדברים משתנה מעט כל יום בהתאם למכין, לחומרי הגלם ולאווירה הכללית.

עוד משהו: מקום פשוט, נקי ויעיל, וגם הפלאפל מצוין.

כתובת: מקווה ישראל 4 תל אביב, טלפון 054-4299630

ממליץ: נועם עופרן, צלם מערכת "דרך האוכל"

חומוס אבו איברהים. צילום: נועם עופרן

9. בין עזה לברלין

אני מתגוררת בירושלים, והתלבטתי רבות בין חומוס לינא המצוין בעיר העתיקה ובין בין עזה לברלין בשכונת רחביה. האפשרות השנייה ניצחה כי החומוס של המקום פשוט מעולה, וגם כי הוא קרוב אליי הביתה. החומוס טרי, חמים וטעים מאוד, וגם שאר התפריט מצוין ומזכיר אוכל ביתי – טחינה, עלי גפן ממולאים, קובה ועוד. נעים לשבת במקום או לקחת טייק אוויי.

עוד משהו: מבין כל החומוסיות בירושלים יש שתי סיבות נוספות לבחור בבין עזה לברלין: הכשרות והתו החברתי, תו איכות להוגנות בעסקים שדוגל ביושרה כלפי עובדים, לקוחות, בעלי מוגבלויות ועוד.

כתובת: דרך עזה 55 (פינת הרב ברלין) ירושלים, טלפון 02-5666786
ממליצה: מיכל בן דוד, עורכת "חיים אחרים"

10. פינתי

כירושלמי במקור, ריח החומוס הנפלא העולה מפינתי מושך אותי פנימה בכל פעם שאני מגיע למרכז העיר. גם אחרי שעברתי למרכז הארץ, טיילתי בעולם ואכלתי באלפי חומוסיות, לא נתקלתי בחומוס עם טעם ומרקם מיוחדים כל כך. לכאורה החומוס אינו משובח כי הוא כבד ומשחתי, אך משהו בדרך ההכנה ובתמהיל חומרי הגלם עושה את הטעם יוצא דופן. אני מכיר את המסעדה כבר שנים, ועדיין היא נמצאת באותו מקום ומופעלת על ידי אותו צוות מיומן שמקפיד על שירות עם חיוך ומחירים סבירים.

עוד משהו: סניף פינתי המקורי, שקיים כבר יותר מ-30 שנה, הוא כיום חלק מרשת. יודעי דבר אומרים שלא בכל הסניפים האיכות אחידה, וכדי להתרשם מהמנה המיתולוגית כדאי לעלות לירושלים.

כתובת: המלך ג'ורג' 13 ירושלים, טלפון 02-6254540
ממליץ: תני גולדשטיין, סגן עורך ראשי ועורך הקבוצה המוטורית מוטו תקשורת

* עכשיו ב-ZOOG: כל הטעויות שגברים עושים במיטה>>

* עכשיו ב-ZOOG: תכונות שלגברים כדאי לאמץ>>