התוספת המושלמת: תפוחי אדמה צלויים בשמן זית ובלסמי

תפוחי אדמה צלויים בשמן זית ובלסמי של אורלי פלאי־ברונשטין | צילום: shutterstock
תפוחי אדמה צלויים בשמן זית ובלסמי של אורלי פלאי־ברונשטין | צילום: shutterstock

זהו לא עוד סתם מתכון של תפוחי אדמה צלויים, יש כאן טריק, ואפילו שניים, שמבטיחים שתצא לכן מנה מושלמת ומנחמת, בדיוק כמו שצריך

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 1 שעה | קל | כשר | טבעוני

חימום מוקדם של התבנית עם השמן ותוספת חומץ בלסמי. התוצאה: טעמים וגוון של צלייה עמוקה, שמשיגים בתוך זמן קצר יחסית. השיטה מתאימה לשלל ירקות שורש: בטטות, גזר, ארטישוק ירושלמי, סלרי ועוד.

החומרים

8-10 תפוחי אדמה בקליפתם חתוכים לפלחים
1/4 כוס שמן זית
2-3 כפות חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
5 שן שום קלופה
5 גבעולי תימין
מלח גס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל 200 מעלות.

2. מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים 7 דקות אחרי רתיחה לריכוך חלקי. מסננים.

3. בינתיים יוצקים שמן לתבנית, מכניסים אותה לתנור החם ומחממים 10 דקות עד שעולה ריח.

4. מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את תפוחי האדמה ומגלגלים בשמן החם לציפוי. מטפטפים 2 כפות בלסמי, מפזרים סוכר חום, שום, תימין ומלח גס.

5. צולים 30 דקות. לפני ההגשה מטפטפים עוד חומץ בלסמי ומלח גס.

למתכונים תפוחי אדמה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"