גלו את גואם: גן העדן הכבוש

גואם: יעד קסום לחופשה | צילום: Shutterstock
גואם: יעד קסום לחופשה | צילום: Shutterstock

עם נופים מטריפים, מחירי דיוטי פרי ורצועת חוף אחת מופלאה לא קשה להבין למה ארצות הברית וקוריאה הצפונית לא מפסיקות לריב על האי גואם. ההמלצה שלנו היא להזמין לשם טיסה כבר עכשיו ולבקר בגן העדן הקסום הזה לפני שיאסר לכניסה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

לא בטוח שהאי גואם, שבמערב האוקיינוס השקט, היה קופץ לכן ישר לראש אם אתן מתכננות חופשת שאנטי. ספק בכלל אם רבות מן שמעו עליו עד הזמן האחרון כשהאמריקאים, השולטים באי, וקוריאה הצפונית החלו לצחצח בו חרבות. השליט הקוראני קים ג'ונג און איים בניסוי גרעיני, טראמפ איים במכת מנע והקוריאני איים לתקוף בטילים את הבסיסים האמריקאים (שהם 30 אחוז משטחה של גואם). עדייו לא ברור איך כל זה ייסתיים אבל כבר עכשיו מתברר שאיומי הטילים עשו יחסי ציבור לא רעים למקום ואפילו הביאו להתעניינות גדולה  עד שקשה להשיג מקום במלונות בימים אלה.

בימים  כתיקונם גואם הוא אי קטן (544 קמ"ר) ורגוע. מן גן עדן שהזמן קצת עצר בו מלכת, עם חופים יפהפיים, מים בכחול טורקיז, חול לבן ורך, עצי דקל לרוב, אתרי צלילה ולגיוון בצד הלא מיושב, קצת ג'ונגלים והרי געש. לאי מגיעים מדי שנה כמיליון תיירים, כשהאי כולו מונה בסך הכל 160 אלף איש בלבד, כולל 6000 חיילים אמריקאיים המוצבים בו.

קצת היסטוריה הוא התגלה על ידי פרדיננד מגלן הספרדי ב-1520 והיה בשליטת ספרד עד שהאמריקאים כבשו אותו מהם  בתום  המלחמה ב-1898. עד 1941 היה בשליטה אמריקאית ואז נכבש על ידי היפנים. שלוש שנים מאוחר יותר האמריקאים כבשו אותו שוב ומאז האי הוא שטח חסות של ארצות הברית ומרכז אסטרטגי חשוב שלה. ראש המדינה הוא הנשיא האמריקאי אבל יש גם מושל מקומי שכפוף לו. רוב האוכלוסיה היא גואמנית, הם מכונים צ'אמורו (אציל בספרדית), שהגיעו לאי לפני 4,000 שנה. כיום הרוב הוא שילוב של ספרדים-מלאיים- אינדונזים ומקסיקנים,  שליש אסיאתיים,  בעיקר פיליפינים וקוריאנים ויש גם מיעוט אירופאי.

חוף חולי ובתולי | צילום: Shutterstock
חוף חולי ובתולי | צילום: Shutterstock

 

אז למה גואם?

בגלל מזג האוויר הטרופי  20-30 מעלות צלסיוס כל השנה.
העונה הגשומה היא ממאי- נובמבר.

בגלל הים מדובר ביעד נפלא למי שאוהב חופים, צלילה וטיולי קיאקים

בגלל הקניות מדובר באזור שהוא דיוטי פרי, המחירים זולים יחסית לכל האזור.

בגלל עיר הבירה הגאטנה (HAGATNA) קטנה, נעימה, כמה מוזיאונים (מומלץ לבקר ב-PASIFIC WAR  MUSEUM במחיר 3 דולר כניסה) ולהתרשם מה עבר על האי במהלך השנים. יש כאן כלי מלחמה, סרטוני וידאו ואפילו מונולוגים של ניצולי המלחמות,  הרבה מסעדות עם אוכל מגוון, שילוב של מטבח ספרדי- מקסיקני ואמריקאי. שוק אוכל גדול של המקומיים מדי רביעי בשבוע שהוא חוויה קולינרית.

ג'ונגל עם שאריות מלחמה, הגאטנה | צילום: Shutterstock
ג'ונגל עם שאריות מלחמה, הגאטנה | צילום: Shutterstock

 

בגלל הכפר דדדו (DEDEDO) הכפר הכי גדול בגואם, עם  מרכז הקניות הגדול ביותר באי,  "מיקרונזיה מול". יש בו גם בתי קולנוע ואם באתם עם ילדים תיהנו בפארק השעשועים המקורה.

בגלל הכפר טומן (או TAMINING) ובתי המלון לאורכו (ארבעה כוכבים או פחות במחירים של 383 ש" ללילה (4 כוכבים) ו-232 (3 כוכבים) ויש גם מלונות ספא נעימים.
עוד סיבה להגיע לכפר היא הנקודה הגבוהה שעל הצוק המכונה  TWO LOVERS POINT. האגדה מספרת על בת אצולה ספרדית שהוכרחה להינשא לקפטן נחשב אך העדיפה בחור מפשוטי העם וברחה.  אביה הגיע עם חיילים ספרדיים לתפוס אותם והשניים, ניצבו על קצה הצוק קשרו את שערותיהם זה לזו, התנשקו והפילו עצמם אל מותם. מקום מקסים, עם אזור לפיקניק וגלריה.

צוק האוהבים בטומן | צילום: Shutterstock
צוק האוהבים בטומן | צילום: Shutterstock

 

איך מגיעים?

מהארץ בטיסה עם שתי עצירות: אחת באירופה – באמסטרדם, ורשה, פריז או פרנקפורט,  ושניה במזרח – בטוקיו, סיאול או אוסקה.
הטיסה נמשכת כ-23 שעות, אבל לפעמים יש צורך בעצירת לילה ואז היא יכולה להגיע גם ליותר מארבעים שעות.
מחירים נעים מ-1350 דולר לכרטיס טיסה ועד 2000 דולר ואף כפול מזה.

 

חשוב לדעת

אין כניסה ללא ויזה (בדיוק כמו לארה"ב)
גואם מקדימה את ישראל בשמונה שעות.
הכסף: דולר אמריקאי.