תזמינו מקום
כריך בלחם מקמח טף, ארוחה עם חוויה בשותא, תואר של כבוד לטבעונית "זכאים" ודברים טובים שקורים בפאסטל. חדשות קולינריות שישאירו אתכם קרוב לצלחת
סנדוויץ' גיבורים
כריך בלחם מקמח טף הוא מזון הבריאות החדש
הטף הוא דגן אתיופי הנחשב למזון על מכמה סיבות: יש בו את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול. באתיופיה מכינים ממנו את האינג'רה הלאומית, ובמאפיית ברד סטורי חיברו טכניקה מערבית ושיטות מסורתיות והצליחו לפתח ממנו לחם בריא ומזין, ולמרבה ההפתעה גם טעים. הלחם הוכנס לתפריט כ"סופר סנדוויץ'" עם פרוסות סלק, קרם חצילים קלויים, טחינה, עלי קייל וטופו; וכקוביות בסלט בריאות טבעוני.
דיזנגוף 88 תל אביב, 03-5283888
ביאליק שלהם
מסעדת שותא הגרוזינית היא מקום לארוחה עם חוויה
שותא רוסטוולי היה המשורר הלאומי של גיאורגיה. על שמו נקראת מסעדה גרוזינית שיודעי דבר כבר מדברים עליה, למרות מיקומה הלא מרכזי – קיבוץ שמרת. לאה אוצ'רי ובלה חנן הן שתי חברות טובות שעזבו את עבודותיהן הקבועות כדי להגשים את חלומן ולפתוח מקום שמושתת על תרבות האירוח הגרוזינית המתרכזת באוכל, בשתייה ובשמחה. חנן מבשלת במקום את האוכל שלמדה מאמה ומסבתה, עם כל הקלאסיקות הגרוזיניות המנחמות, כמו החצ'פורי, החינקלי (המעולה!) והצ'יבוריקי. עיקר החוויה באווירת המקום: הצלילים הצועניים, הצ'צ'ה (האלכוהול הגיאורגי) שנמזג לכוסות בלי הפסקה והיין הגיאורגי הקליל שמוגש בכדי חרס. אוצ'רי האחראית על האירוח מעבירה שיעור קצר במנהגים גיאורגיים ומזמינה את אחד האורחים לברך את היושבים ולפצוח עמה בסשן ריקודים.
קיבוץ שמרת כביש עכו־נהריה, 8219698־04, 8219208־04
זכאות לתואר
מסעדת זכאים הטבעונית קוטפת תואר של כבוד
מסעדת זכאים התל אביבית זכתה לאחרונה בתואר אחת מ־25 המסעדות הטבעוניות הטובות בעולם. את הדירוג ערך אתר הקולינריה הנחשב thedailymeal.com, שציין את צונאמי הטבעונות בישראל וקבע שזכאים היא "אחת המסעדות הבולטות בזכות מטבח פרסי־פיוז'ן נוסח שוק איכרים הפוגש את המטבח הפרטי".
סמטת בית השואבה 20 תל אביב, 03־6135060
הבלקן כאן
אוכל עממי ואווירה שמחה מתחברים יופי במקום חדש בשוק היווני ביפו
“איזה מקום כבר אפשר לפתוח בשוק היווני? הכי הגיוני לפתוח מסעדה בלקנית”, אומרים הבעלים של הצוענייה, חיים אגמון וליאור גרטי, שחקן ובמאי (ואח של השחקנית נטע גרטי). אחרי מחקר מקיף בשיתוף שפית מאתונה הורכב תפריט על בסיס המנות הכי שוות בבלקן: קציצות פרסה, ממולאים, סלט קיופולו בניחוח שום, בוריק פילו עם ביצה עלומה ומוסקה עשירה. מחירים נוחים ועיצוב בסגנון הסלון של סבתא מעודדים להעביר פה ערב נעים על בקבוק אוזו, אוכל טוב ומוזיקה יוונית. יאסו.
פנחס בן יאיר 3 יפו, 5521333־03
זהב בפאסטל
דברים טובים קורים במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב. המסעדה זכתה לאחרונה במקום הראשון בתחרות העיצוב הבינלאומית Space Design Award Idea Tops 2014 שהתקיימה בסין וזיכתה את האדריכלים אלון ברנוביץ’ ואירנה קרוננברג בפרס מכובד. יותר מ־4,000 אדריכלים מ־35 מדינות הגישו מועמדות לקטגוריות השונות, ופאסטל עקפה את כולם בקטגוריית המסעדה המעוצבת ביותר.
במקביל חלו גם שינויים במטבח המסעדה, ומעתה יוביל אותו השף הלל תווקלי (קלארו לשעבר). את הסגנון הצרפתי מחליף תפריט בראסרי־ישראלי אלגנטי ושיקי. קלמרי בגריל עם כרוב סגול ברוטב ויניגרט עגבניות שרי צהובות וכמון (בתצלום) היא אחת המנות הכי מקוריות ושוות שטעמנו לאחרונה.
שד' שאול המלך 27 תל אביב, 6447441־03