מתכון חורפי מושלם: תבשיל שעועית אדומה ומלא תבלינים

ראג'מה מסאלה - תבשיל שעועית אדומה | צילום: Shutterstock
ראג'מה מסאלה - תבשיל שעועית אדומה | צילום: Shutterstock

תבשיל ראג'מה מסאלה עשיר בטעמים שמכינים משעועית אדומה וחומרים בסיסיים. הסוד: המון תבלינים שעושים את כל ההבדל. מתכון חורפי מושלם

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 20 דקות | קל | כשר | צמחוני

מחית שום וג'ינג'ר מטעמי היסוד של המטבח ההודי. מרסקים יחד ביחס של 1:1 – זה הטעם שאיתו מתחילים בהכנתם של מאכלים רבים. לפעמים מטגנים בשמן ולפעמים מוסיפים לרוטב. אני לא אוהבת להכין מראש אלא לפי הצורך, אבל אם רוצים שהתערובת תחזיק מעמד יותר מכמה שעות – צריך לצקת עליה מעט שמן ולשמור בכלי סגור במקרר.

משרים את השעועית לילה מראש

החומרים

2 כפות שמן
1 בצל פרוס
1 כפית גדושה מחית שום וג'ינג'ר (קנויה או ביתית – ראון מתכון למעלה)
1 עגבנייה קצוצה
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
300 גרם (1/2 1 כוסות) שעועית אדומה שהושרתה לילה במים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית גאראם מסאלה
1/2 כפית כורכום
לחמאת התיבול
20 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלי צ'ילי יבשים (לא חובה)
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי חרדל כתושים
4 עלי קארי (לא חובה)
להגשה
מיץ לימון סחוט מ-1/2 לימון
3 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

מכינים את התבשיל
1. מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל 5 דקות או רק עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים מחית ג'ינג'ר ושום וכשעולה ריח מוסיפים עגבנייה, פלפל חריף, שעועית ותבלינים ומערבבים.

2. יוצקים מים לכיסוי ועוד 3 ס"מ מעל. מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים או עד לריכוך השעועית. בשלב זה אפשר לרסק בבלנדר מוט, אבל לא למרק חלק לגמרי.

מכינים את חמאת התיבול ומגישים
3. מחממים חמאה במחבת ומטגנים 2 שיני שום, פלפלוני צ'ילי ועלי קארי במשך דקה. מוסיפים זרעי כמון וחרדל ומטגנים עוד 5 שניות. מעבירים את תכולת המחבת לתבשיל ומערבבים.

4. יוצקים לצלחות, מוסיפים לימון וכוסברה ומגישים עם אורז.

רוצה מתכוני שעועית נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"