כמו במקסיקו: מתכון לתבשיל שעועית אדומה ועשבי תיבול

תבשיל טבעוני עשיר, מזין ומנחם מבית היוצר של מרכז החוויה הטבעונית שיכול לשמש כמנה בפני עצמה או כתוספת מלאת חלבון לארוחה עיקרית
4 מנות | 1 שעה | קל מאוד | כשר | פרווה
משרים את השעועית 10-12 שעות במים
החומרים
2 כוסות שעועית אדומה
2-1 כפות כמון
2-1 כפות פפריקה מתוקה
2 פלפלים אדומים
4 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
מיץ לימון מלימון או שניים
חופן נענע טרייה
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור שמיר
אופן ההכנה
1. מבשלים את השעועית בסיר עם מים רותחים עד ריכוך עם כף כמון וכף פפריקה. כשהשעועית רכה, מסננים ומקררים.
2. חותכים את הפלפלים האדומים לקוביות ואת השום לפרוסות. מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית, מקפיצים את השום הפרוס ואת קוביות הפלפלים 5 דקות.
3. מוסיפים את השעועית המבושלת וכן מלח, כמון, פפריקה ומיץ לימון. מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד 5 דקות. מכבים את האש.
4. קוצצים את כל עשבי התיבול: נענע, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר, מוסיפים לתבשיל, מערבבים היטב ומגישים.
טיפ
5. התבשיל הזה מוצלח גם כסלט קר